Συστατικά
45 πτι μπερ
600 γρ μαρμελάδα
300 ml γάλα
50 ml κονιάκ
150 γρ καρύδια
100 γρ φρυγανιά
50 γρ άχνη ζάχαρη
200 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ σοκολάτα
2 βανίλιες
Δείτε ακόμα: Πανεύκολο σοκολατένιο μπισκοτογλυκό ψυγείου με Maltesers
Οδηγίες 0 από 10 βήματα ολοκληρώθηκαν
- Θρυμματίζουμε τα καρύδια.
- Τα αναμειγνύουμε μαζί με την τριμμένη φρυγανιά, την άχνη και τις βανίλιες.
- Στο γάλα βάζουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
- Σε φόρμα 30×20 κάνουμε μία στρώση από μπισκότα που έχουμε βουτήξει στο γάλα.
- Απλώνουμε την μισή μαρμελάδα.
- Πασπαλίζουμε το μισό μείγμα με τα καρύδια.
- Κάνουμε ακόμα μία στρώση από μπισκότα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
- Στην σοκολάτα βάζουμε την καυτή κρέμα γάλακτος και αφήνουμε για 5 λεπτά.
- Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί.
- Την απλώνουμε πάνω από το γλυκό και αφήνουμε για τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο.
Facebook: https://www.facebook.com/foodaholics.gr/?ref=bookmarks
Site: https://foodaholics.gr/
Youtube κανάλι: https://www.youtube.com/user/RedMoonGR
Ειδήσεις σήμερα
- Στο νοσοκομείο με κρανιογκεφαλικές κακώσεις 12χρονος : Τον πήρε σβάρνα αυτοκίνητο με το πατίνι του
- Η Γη της Ελιάς : Ποιανού είναι το παιδί που κουβαλά στα σπλάχνα της η Αφροδίτη;
- Κινέζικο Ωροσκόπιο : Μηνιαίες προβλέψεις από την Άση Μπήλιου για όλα τα ζώδια μέχρι και τις 01/12/2024
- Ο Τιμωρός: Ο Μάρκος ετοιμάζει νέο χτύπημα
- Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου χωρίς ζάχαρη