Εύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 4 υλικά!
Υλικά
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια
850 γρ. τυρί ρικότα
3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
40 μπισκότα σοκολάτας
Εκτέλεση
Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι 23 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος
Λιώνετε σε μπεν μαρί τα 340 γραμμάρια της κουβερτούρας, ανακατεύοντας, μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα.
Βάζετε το τυρί στο μίξερ και το χτυπάτε για 1 περίπου λεπτό μέχρι να αφρατέψει καλά. Προσθέτετε τη λιωμένη, ζεστή σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και έχετε μια αφράτη σοκολατένια κρέμα.
Σε άλλο μπολ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε σταδιακά τη σαντιγί μέσα στο μείγμα σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά, με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.
Στρώνετε στη βάση της φόρμας τα μισά μπισκότα προσέχοντας να μην αφήσετε κενα και στρώνετε από πάνω το μισό σοκολατένια μείγμα. Το καλύπτετε με τα υπόλοιπα μπισκότα πάλι με τον ίδιο τρόπο και τελειώνετε με μια στρώση με το υπόλοιπο μείγμα .
Καλύψτε το γλυκό σας με μια μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 6 ώρες, ιδανικά για όλο το βράδυ. Πριν σερβίρετε, με ένα αποφλοιωτή ξύνετε σε φλύδες τα υπόλοιπα 60 γρ. σοκολάτας και γαρνίρετε το γλυκό σας.
Το ξεφορμάρετε, τραβώντας το από το χαρτί ψησίματος που προεξέχει και το τοποθετείτε σε πιατέλα. Βουτάτε ένα μαχαίρι σε ζεστό νερό και το κόβετε σε κομμάτια. Σκουπίστε το μαχαίρι πριν από κάθε κόψιμο κομματιού. Σερβίρετε.
credit :marthastewart
Δείτε εδώ όλες τις συνταγές μας με 4 υλικά!
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές