Συνταγή για ψωμί με αφράτη ψίχα και τραγανή κόρα, σαν μαργαρίτα .
Από την φίλη μας Στεφοπουλου Μενια.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1.000 γραμμάρια
- νερό 400 ml χλιαρό
- ζαχαρη 30 γραμμάρια
- αλατι 15 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 100 ml
- μαργαρίνη 30 γραμμάρια soft
- ηλιέλαιο 30 ml
- ξερή μαγιά 2 φακελάκια
Υλικά
- αυγα 1
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Ατομικές πίτσες με το μπαγιάτικο ψωμί
Το ψωμί δεν λείπει από κανένα ελληνικό τραπέζι. Το τρώμε ακόμη και με τα μακαρόνια, για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε σπιτικό, σουσαμένιο ψωμί με μαγιά για να το απολαύσουμε με το μεσημεριανό, την σαλάτα μας ή να φτιάξουμε μικρά ατομικά σάντουιτς.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το εύκολο σουσαμένιο ψωμάκι:
Εκτέλεση για το εύκολο σουσαμένιο ψωμάκι
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε την ξερή μαγιά. Προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, τη μαργαρίνη λιωμένη, το λάδι, την ζάχαρη και το 1/3 από το αλεύρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 15-20 λεπτά σε ζεστό μέρος να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε καλά. Χωρίζουμε σε 11 μέρη των 100 γραμμαρίων και πλάθουμε το κάθε μέρος σε μπαλάκια ή φραντζολάκια.
Ψωμί του τοστ Shokupan
Τα ενώνουμε και τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα αφήνουμε για 25-40 λεπτά να φουσκώσουν, σκεπασμένα σε ζεστό μέρος. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά.
Tips για το εύκολο σουσαμένιο ψωμάκι
Το σουσάμι είναι προαιρετικό. Μπορούμε να βάλουμε αντί για ξερή μαγιά 50 γραμμάρια φρέσκια μαγιά.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr