Close
Εύκολο σπιτικό παγωτό μπανάνα πορτοκάλι

Υλικά για παγωτό χωρίς γλουτένη

4 μπανάνες

3κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης (για vegans)

½ κ.γ. κανέλα

1/2 κ.γ. φρέσκια βανίλια

Χυμό από 2 πορτοκάλια

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

200ml γάλα αμυγδάλου

250γρ. γιαούρτι κλασικό ή γιαούρτι καρύδας (για vegans)

Οδηγίες

Καθαρίστε τις μπανάνες σας και βάλτε τες ολόκληρες σε ένα πυρέξ, προσθέτοντας τον χυμό από 2 πορτοκάλια και το μέλι ή το σιρόπι αγαύης. Βάλτε το πυρέξ στο φούρνο και ψήστε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι οι μπανάνες να μελώσουν.

Στη συνέχεια βάλτε στο μπλέντερ τις μπανάνες και το σιρόπι τους, προσθέστε το γάλα, το γιαούρτι, τη βανίλια, την κανέλα και το ξύσμα από ένα πορτοκάλι κι ανακατέψτε καλά. Έπειτα, μπορείτε να βάλετε το μείγμα στην παγωτομηχανή σας, αλλά αν δεν έχετε (όπως εμείς), το βάζετε στην κατάψυξη για 1 ημέρα, φροντίζοντας να ανακατεύετε σχετικά συχνά.

Όταν είναι έτοιμο, το βγάζετε από την κατάψυξη, το αφήνετε για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρετε τα μικρά σας προσθέτοντας ξύσμα από ένα πορτοκάλι και κομμάτια μπίτερ σοκολάτας ή λίγη κανέλα.

Tip: Αν θέλετε να έχετε πάντα πρόχειρο λίγο ξύσμα πορτοκαλιού, κόψτε με ένα μαχαίρι το λευκό μέρος της φλούδας από τα πορτοκάλια που θα φάτε, πλύνετε το, σκουπίστε το και ψήστε το σε μια λαδόκολλα στο φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, στον αέρα. Έπειτα, κάντε το σκόνη με το μούλτι κι αν διαπιστώσετε ότι έχει ακόμη υγρασία, τότε ψήστε για λίγο ακόμη στο φούρνο. Βάλτε τη σκόνη σας σε ένα βαζάκι, κλείστε το έπειτα από μερικές ώρες κι έχετε το ξύσμα σας να σας περιμένει!

Πηγή: notanordinarymum