Σήμερα θα χωθούμε στις κουζίνες μας θα πάρουμε τις κατσαρόλες και τις κουτάλες μας και θα φτιάξουμε το πιο νόστιμο, εύκολο τραγανό φύλλο για πίτες από την Γκόλφω. Η Γκόλφω μας, αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας ένα μυστικό για το πιο τραγανό φύλλο για πίτες.
- πράσο 700 γρ.
- ελαιολαδο 150 γρ.
- πιπεριά Φλωρίνης 1/2
- κρεμμυδι 2 φρέσκα
- μαιντανος 2 κουταλιές
- άνηθος 2 κουταλιές
- γάλα εβαπορέ 200 γρ.
- αυγα 1
- φέτα 250 γρ.
- αλατι λίγο
- πιπέρι κατά βούληση
Υλικά
- φυλλο κρουστας 500 γρ.
Για το φύλλο
- Γιαούρτι στραγγιστό 2 κουταλιές
- ηλιέλαιο 2 κουταλιές
- νερό λίγο
Μείγμα για τα φύλλα
Εμείς σήμερα μπορεί να φτιάξουμε πρασόπιτα, όμως αυτό το κόλπο για τραγανό φύλλο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και σε οποιαδήποτε άλλη συνταγή για πίτες. Είναι μία πολύ εύκολη συνταγή και μάλιστα θα λέγαμε, ότι αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τους αρχάριους στην κουζίνα.
Για την πρασόπιτα χρησιμοποιήσαμε συσκευασμένα φύλλα κρούστας. Όμως η Γκόλφω έφτιαξε ένα υπέροχο μείγμα από γιαούρτι, ηλιέλαιο και νερό και βάζοντας αυτό το μείγμα ανάμεσα στα φύλλα, έκανε αυτήν την πρασόπιτα, να έχει το πιο τραγανό φύλλο.
Δείτε ακόμα Πρασόπιτα με φύλλο κρούστας, φέτα και σπανάκι
Μάλιστα τα φύλλα ενώνονται στην πίτα, κάνοντας την πίτα να μοιάζει με τις πεντανόστιμες πίτες από τους φούρνους. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι πάνω στο μάτι για να ζεσταθεί και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Παίρνουμε τα πράσα, τα πλένουμε, τα καθαρίζουμε, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε μέσα στο κατσαρολάκι με το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε λίγο σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένη την πιπεριά Φλωρίνης, λίγο αλάτι, το πιπέρι, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια και σκεπάζουμε την κατσαρόλα μέχρι να τσιγαριστούν και να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Αφού μαλακώσουν προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Αφού κρυώσει λίγο το μείγμα μας, χτυπάμε το αυγό με το γάλα εβαπορέ και προσθέτουμε το μείγμα στα πράσα. Επίσης προσθέτουμε την θρυμματισμένη φέτα ανακατεύουμε και αφήνουμε την γέμιση στην άκρη.
Εκτέλεση για το τραγανό φύλλο
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο και το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να διαλυθεί καλά. Στην συνέχεια στρώνουμε φύλλο κρούστας στον πάγκο της κουζίνας και με ένα πινέλο, αλείφουμε με το μείγμα μας το φύλλο κρούστας.
Από πάνω στρώνουμε το δεύτερο φύλλο και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το πρώτο φύλλο. Στρώνουμε το τρίτο φύλλο και το ραντίζουμε και αυτό με το μείγμα γιαουρτιού. Στην συνέχεια, στρώνουμε μία δόση από την γέμιση με τα πράσα, ξεκινώντας από την άκρη των φύλλων.
Αφού βάλουμε μία δόση από την γέμιση, ρολάρουμε το πρώτο ρολό πρασόπιτας. Ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο μόλις ρολάρουμε για μία φορά και ραντίζουμε και πάλι με μείγμα γιαουρτιού. Στην συνέχεια συνεχίζουμε το ρολάρισμα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα άλλα δύο ρολά πρασόπιτας.
Δείτε ακόμα Παραδοσιακή πρασόπιτα Γιαννιώτικη
Στο μείγμα που μας περίσσεψε από το γιαουρτιού, σπάμε ένα αυγό και ανακατεύουμε. Αλείφουμε με το μείγμα τις πίτες μας, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, εστία πάνω κάτω για περίπου μισή ώρα. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε.
Tips για Τραγανό φύλλο για πίτες από την Γκόλφω
Μπορούμε να βάλουμε και γλυκιά πάπρικα στην γέμιση. Αντί για φέτα μπορούμε να βάλουμε κάποιο τυρί της αρεσκείας μας. Τα πράσα κάνουν να μαλακώσουν γύρω στα 7 λεπτά. Στα φύλλα δεν χρειάζεται να βάλουμε πολύ μείγμα γιαουρτιού.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή