Εκμέκ από μελομακάρονα που μας περίσσεψαν! Γιατί μπορεί να έχουμε μία αδυναμία στα μελομακάρονα όμως φέτος τα Χριστούγεννα, μπορεί να φτιάξαμε παραπάνω από όσα μπορούσαμε να καταναλώσουμε. Μην ανησυχείτε όμως!
- γάλα 500 γρ.
- κρέμα γάλακτος λάιτ 500 γρ.
- ζαχαρη 80 γρ.
- κορν φλαουρ 80 γρ.
- βανίλια 1
Υλικά
Δεν χρειάζεται να πετάξετε ούτε μισό μελομακάρονο. Γιατί βρήκαμε για εσάς μία υπέροχη συνταγή με μελομακάρονα που θα την απολαύσει όλη η οικογένεια! Είναι μία υπέροχη συνταγή για σπιτικό εκμέκ με βάση τα μελομακάρονα που μας περίσσεψαν.
Δείτε ακόμα Περίσσεψε βασιλόπιτα ; Φτιάξτε κορμό με ζαχαρούχο
Φτιάξτε αυτό το γλυκό και πραγματικά θα γλείφετε τα δάχτυλά σας κι εσείς και η οικογένειά σας. Εμείς την δοκιμάσαμε και πραγματικά ήταν τόσο νόστιμο αυτό το εκμέκ, που μας έρχεται να φτιάχνουμε μελομακάρονα και μέσα στον χρόνο, για να το τρώμε πιο συχνά. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση
Στην αρχή θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα και τα στρώνουμε είτε σε ατομικά ποτήρια είτε σε ένα μικρό πυρέξ. Στην συνέχεια κρατάμε λίγα για να πασπαλίσουμε την κρέμα στο τέλος. Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος, την βανίλια, τα 40 γρ. από την ζάχαρη και βάζουμε την κατσαρόλα πάνω στην φωτιά.
Σε ένα μπολ διαλύουμε το κρορν φλάουρ με την υπόλοιπη ζάχαρη μέσα σε λίγο από το μείγμα του γάλακτος που βάλαμε στην κατσαρόλα πριν ζεσταθεί. Όταν πάρει βράση το γάλα, το ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε διαρκώς. Όταν η κρέμα δέσει, την αδειάζουμε πάνω από τα τριμμένα μελομακάρονα.
Αφήνουμε τα εκμέκ μας να κρυώσουν για 20 λεπτά και στην συνέχεια τα πασπαλίζουμε με τα τριμμένα μελομακάρονα. Αν θέλουμε βάζουμε κερασάκια ή λίγα κοντίτα. Επίσης μπορούμε να κάνουμε και σχέδια με χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Tips
Αντί για κρέμα γάλακτος light μπορούμε να βάλουμε φυτική κρέμα γάλακτος.
Την συνταγή την βρήκαμε από την αγαπημένη μας σελίδα Helena’s Greek cooking
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr