Το πιο νόστιμο εκμέκ με βάση από κέικ σοκολάτας σαν τούρτα που έχετε δοκιμάσει. Μια ωραία ιδέα για το κέικ σοκολάτας που περίσσεψε
- καλαμποκέλαιο 1 ποτήρι
- ζαχαρη 2 ποτήρια
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι χλιαρό
- αυγα 4
- κακαο 4 κ.σ.
- μπέικιν πάουντερ 2 φακελάκια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 ποτήρια
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 1 λίτρο
- κουβερτουρα 300 γρ.
- σιρόπι λίγο φράουλα
Για την μους σοκολάτας
- λικέρ Λίγο φράουλα
Για την μέση
- κρεμα γαλακτος 850 γρ.
- ζαχαρούχο γάλα 1
Για την κρέμα
- φιστίκια Αιγίνης Λίγα
Για την επικάλυψη
Τα εκμέκ είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά. Το Εκμέκ με κρέμα πορτοκαλιού ήταν από τα αγαπημένα μας και σήμερα θα δοκιμάσουμε να φτιάξουμε ένα ξεχωριστό εκμέκ με βάση από κέικ, μους σοκολάτας και κρέμα.
Είναι ένα ξεχωριστό και λαχταριστό σπιτικό εκμέκ που είναι αρκετά δροσερό και ό,τι πρέπει για τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό το εκμέκ, θυμίζει τούρτα οπότε μπορείτε να το φτιάξετε και για τα γενέθλια αντί για τούρτα. Είναι πολύ νόστιμο και θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για Εκμέκ με βάση από κέικ σοκολάτας:
Εκτέλεση για το κέικ
Στο μίξερ χτυπάμε το καλαμποκέλαιο, την ζάχαρη, το γάλα, τα αυγά, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Αφού το μείγμα μας γίνει ομογενές το μεταφέρουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα.
Εκτέλεση για την μους σοκολάτας
Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Στην συνέχεια λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και αφού λιώνει αναμειγνύουμε την κουβερτούρα με την σαντιγί. Στο τέλος ρίχνουμε και λίγο σιρόπι φράουλας και ανακατεύουμε.
Δείτε ακόμα Καλοκαιρινό εκμέκ κανταΐφι με γλυκό του κουταλιού
Εκτέλεση για την κρέμα
Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και το ζαχαρούχο γάλα σε σαντιγί. Η κρέμα μας είναι έτοιμη.
Εκτέλεση για το εκμέκ
Παίρνουμε το κέικ και βάζουμε πάνω από το κέικ λίγο λικέρ φράουλας. Πάνω από το λικέρ φράουλας στρώνουμε την μους σοκολάτας σε όλη την επιφάνεια και από πάνω βάζουμε την λευκή κρέμα. Γαρνίρουμε με φιστίκια Αιγίνης και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να παγώσει. Απολαμβάνουμε.
Tips για το Εκμέκ με βάση από κέικ σοκολάτας
Το σιρόπι φράουλας στην μους είναι προαιρετικό. Την μους και την κρέμα την φυλάσσουμε στο ψυγείο προτού τις χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε το εκμέκ.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Kaloti
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια