Close
Εκπληκτική , αφράτη τούρτα μόκα!!

Υλικά για το παντεσπάνι

150 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσεις
150 γραμμάρια ζάχαρη
150 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι ξερή μάγια
1 κουτάλια της σούπας δυνατό εσπρέσσο ή και στιγμιαίο καφέ!
Εκτέλεση

Προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς!Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν καλά!

Ρίχνουμε.αυγό αλεύρι,αυγό αλεύρι,αυγό αλεύρι δηλαδή εναλλάξ!Ανακατεύουμε την μάγια με λίγο αλεύρι μαζί με τον καφέ και το ρίχνουμε και αυτό!Τοποθετούμε στο ταψάκι στην λαδόκολλα πάνω και το ψήνουμε για 25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!!Επειδή είναι πολύ Αφράτη με προσοχή το βγάζουμε από την λαδόκολλα αφού θα έχει κρυώσει πάρα πολύ καλά!

Δηλαδή βρέχουμε λίγο την λαδόκολλα σταγόνες νερό και το βγάζουμε το παντεσπάνι πολύ πολύ απαλά!Το κόβουμε η με μαχαίρι καλό,η με κλωστή!

Εκπληκτική , αφράτη τούρτα μόκα!!

Υλικά για την κρέμα

200 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
3 κρόκους φρέσκων αυγών
2 κουταλιές της σούπας δυνατό εσπρέσσο ή στιγμιαίο καφέ
20 γραμμάρια λιωμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη,προσθέτουμε τους κρόκους και τέλος καφέ και κουβερτούρα!

Υλικά για το Γλάσσο

200 γραμμάρια κουβερτουρα

200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

1 κουτάλια καλαμποκελαιο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε την κρέμα.γάλακτος,και την ρίχνουμε στην θρυμματισμένο κουβερτούρα που έχουμε βάλει σε ένα μπολ.

Ανακατεύουμε ρίχνουμε και το λάδι και την αφήνουμε 5 λεπτά ανακατεύοντας την.

Συναρμολόγηση

Βάζουμε τον ένα πάτο παντεσπανιού με προσοχή στο ταψάκι,ρίχνουμε την κρέμα,ξανά παντεσπάνι και πάνω κρέμα,κλείνουμε με το τρίτο πάτο παντεσπανιού και ρίχνουμε πάνω το γλάσσο.

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ!

Tzeni Tsanaktsidou/ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.