Μακαρονόπιτα για σήμερα!!
Πεντανόστιμη… θυμίζει γιαγιά που την έφτιαχνε πάντα και μάλιστα στο πετρογκάζι! Απίστευτες οι παλιές γυναίκες!
Ευτυχώς πρόλαβε και μου άφησε μοναδική κληρονομιά τις απίστευτες γνώσεις της για την μαγειρική!
Για το φύλλο:
Σε λεκάνη βάζω σχεδόν μισό κιλό αλεύρι γ..ο.χ κι ένα κουταλάκι κοφτό αλάτι κι ανακατεύω.
Βάζω 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο,2 κουταλιές ξύδι, ένα ποτήρι χλιαρό νερό και ανακατεύω…. προσθέτω αλεύρι τόσο ώστε να γίνει μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Κάνω μια μπάλα,την πασπαλίζω με αλεύρι, σκεπάζω με πετσέτα και αφήνω στην άκρη να ξεκουραστεί.
Για την γέμιση:
Βράζω ένα πακέτο μακαρόνια χοντρά με αλάτι κανονικά.
Στραγγίζω και μέσα στην ίδια κατσαρόλα ρίχνω μία κουταλιά φρέσκο βούτυρο και ένα λίτρο γάλα.
Αφήνω λίγο να κρυώσει και χτυπάω τέσσερα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνω μέσα.
Χοντρό τρίβω και μισό κιλό φέτα και την ρίχνω κι αυτή μέσα.
Ανακατεύω καλά.
Λαδώνω καλά το ταψί μου.
Ανοίγω ένα ένα τα φύλλα μου.
Εγώ βάζω δύο κάτω,στη μέση την γέμιση, δύο πάνω με αρκετό λάδι ενδιάμεσα στα φύλλα.
Ψήνω πρώτα στην κάτω κάτω θέση του φούρνου για δεκαπέντε λεπτά για να πάρει χρώμα από κάτω και μετά μεταφέρω μία θέση πιο πάνω.
Συνολικά καμιά ώρα στους 180′ πάνω κάτω.
Έλλη Τριανταφύλλου
Πηγή: i-gastronomie.grΕιδήσεις σήμερα
- Βασίλης Καλογήρου: «Τον κούρεψα μία ημέρα μετά την εξαφάνισή του»
- Η Γη της Ελιάς : Τι κρύβει ο Μιλτιάδης – Το σκοτεινό παρελθόν του
- Το μάθημα που θα δώσει ο Φεβρουάριος 2025 σε όλα τα ζώδια
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Grand Hotel : Το πρωί, πριν πεθάνει ο πατέρας σου η μητέρα σου με ανάγκασε να του δώσω αυτό- Ο Λεωνίδας λέει την αλήθεια στην Αλίκη