ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
155 γραμμάρια αλεύρι φαρίν απ κοσκινισμένο,
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν,
2 βανίλιες,
125 γραμμάρια ζάχαρη.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε το αλεύρι,μπέικιν,βανίλιες και ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά.
Το τοποθετούμε σε τσέρκι 28 cm και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο για 25 με 30 λεπτά αντιστάσεις.
Το αφήνουμε να.κρυώσει πάρα πάρα πολύ καλά και το κόβουμε στην μέση.
ΓΕΜΙΣΗ:
2 κούπες σαντιγί με ψιλοκομμένες καραμέλες στο μούλτι,η στο γουδί σπασμένες.
ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
Βάζουμε 400 γραμμάρια ζάχαρη σε μια κατσαρολίτσα με 60 ml νερό και το ανακατεύουμε να καραμελώσει.
Το κατεβάζουμε απ την φωτιά και προσθέτουμε 60.ml γάλα ανακατεύουμε το βάζουμε πάλι λίγο στην φωτιά και τέλος το κατεβάζουμε και προσθέτουμε 60 γραμμάρια βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας το.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Βάζουμε την σαντιγί στο πρώτο πάτο το κλείνουμε με το δεύτερο πάτο και ρίχνουμε απάνω την καραμέλα!!!!
Tzeni Tsanaktsidou”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια