ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
155 γραμμάρια αλεύρι φαρίν απ κοσκινισμένο,
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν,
2 βανίλιες,
125 γραμμάρια ζάχαρη.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε το αλεύρι,μπέικιν,βανίλιες και ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά.
Το τοποθετούμε σε τσέρκι 28 cm και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο για 25 με 30 λεπτά αντιστάσεις.
Το αφήνουμε να.κρυώσει πάρα πάρα πολύ καλά και το κόβουμε στην μέση.
ΓΕΜΙΣΗ:
2 κούπες σαντιγί με ψιλοκομμένες καραμέλες στο μούλτι,η στο γουδί σπασμένες.
ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
Βάζουμε 400 γραμμάρια ζάχαρη σε μια κατσαρολίτσα με 60 ml νερό και το ανακατεύουμε να καραμελώσει.
Το κατεβάζουμε απ την φωτιά και προσθέτουμε 60.ml γάλα ανακατεύουμε το βάζουμε πάλι λίγο στην φωτιά και τέλος το κατεβάζουμε και προσθέτουμε 60 γραμμάρια βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας το.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Βάζουμε την σαντιγί στο πρώτο πάτο το κλείνουμε με το δεύτερο πάτο και ρίχνουμε απάνω την καραμέλα!!!!
Tzeni Tsanaktsidou”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Η Γη της Ελιάς : Ο Στάθης εθίζεται άσχημα και τα χάνει όλα μαζί και την Ιουλία
- Καιρός : Πότε έρχεται Αρμαγεδδών ψύχους στην Ελλάδα
- Grand Hotel : Η Κυβέλη παραδέχεται ότι σκότωσε το Γαζή σε Πέτρο και Αλίκη