Τέλειο γλυκό με υπέροχη κρέμα που αν εκτελέσεις με προσοχή όλα τα βήματα θα παραμείνει τραγανό το γαλακτομπούρεκο και τις επόμενες μέρες.Χωρίς αμφιβολία από γεύση θα είναι πεντανόστιμο !
- φυλλο κρουστας 1 πακέτο Βηρυτού
- βουτυρο 250 γρ
Υλικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σιρόπι
Βράζεις όλα τα υλικά μαζί για πέντε λεπτά. Αφήνεις να κρυώσει εντελώς.
Για την κρέμα
Στην κατσαρόλα το γάλα με το ξύλο κανέλας ζεσταίνεται περίπου σε σημείο βρασμού. Σε μπολ αυγά σιμιγδάλι ζάχαρη ξύσμα βανίλια και με σύρμα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί. Τραβάμε το γάλα από το μάτι και ρίχνουμε το μείγμα των αυγών σιγά ρέοντας και ανακατεύοντας γρήγορα.
Ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει η κρέμα. Αποσύρουμε και ρίχνουμε τα 70 γρμ βούτυρο. Αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μην κάνει κρούστα.
Γαλακτομπουρεκο
Ετοιμάζουμε το ταψί η ένα μεγάλο πυρέξ. (εγώ έβαλα για δύο δόσεις υλικά 30χ38) .Βουτυρώνουμε καλά πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και στρώνουμε πέντε φύλλα ραντίζοντας το κάθε ένα με ένα πινέλο βούτυρο (δεν το στρώνουμε με το πινέλο).
Αφού έχει μισό κρυώσει η κρέμα μας αδειάζουμε στο ταψί στρώνουμε Βάζουμε άλλα Πέντε φύλλα πάνω πάλι ραντίζοντας το κάθε ένα με βούτυρο.. Στις τέλος χαράζουμε ρίχνουμε ότι βούτυρο έχει απομείνει πάνω ναι ραντίζουμε με αρκετό νεράκι.
Ψήνουμε 160 αέρα για μια ώρα και ίσως λίγο ακόμα ανάλογα το φούρνο να ροδίσει καλά.
Βγάζουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά να πιει το σιρόπι του και μετά κόβουμε
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”