Συνταγή για έξτρα νοστιμιά λαχανικών σαν ΚΝΟΡ στο βαζάκι για να απογειώσουμε την γεύση στις σούπες, στα ζυμαρικά, στα ψητά ψάρια και κρέατα στο φούρνο, αλλά και στις σάλτσες.
- σπανακι 1 κούπα (τα τρυφερά φυλλαράκια)
- καρότο 3
- κρεμμυδι 3 φρέσκα
- μαιντανος 1 μικρό ματσάκι
- άνηθος 1 μικρό ματσάκι
- πράσο 1 μεγάλο (το άσπρο μέρος)
- πατατες 1 μικρή
- πιπεριά Φλωρίνης 2
- κολοκυθάκια 2
- μελιτζάνα 1
- κουρκουμας 1 κουταλάκι του γλυκού
- πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 1 σφηνάκι
- αλατι Κατά βούληση
- κρεμμυδι 1 μεγάλο ξερό κομμένο στα τέσσερα
Υλικά
Τα τελευταία χρόνια οι κύβοι νοστιμιάς έχουν αντικατασταθεί από το ζελέ νοστιμιάς που πωλείται σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στα ψητά κρέατα και ψάρια στο φούρνο, στα σουφλέ ζυμαρικών αλλά και στα ζυμαρικά γενικότερα, σε όλες τις σάλτσες μας αλλά και στις σούπες.
Σάλτσα πέστο βασιλικού
Λιώνει πιο εύκολα από τον κύβο και έχει πιο πλούσια γεύση. Κι αν το αγοραστό έχει τόσο νόστιμα αποτελέσματα, φανταστείτε τι γεύση θα χαρίσει το σπιτικό. Γι’ αυτό και θα δούμε σήμερα πως μπορούμε να φτιάξουμε έξτρα νοστιμιά λαχανικών στο βαζάκι σαν ΚΝΟΡ για να μας βγει και πιο οικονομικά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την έξτρα νοστιμιά λαχανικών στο βαζάκι σαν ΚΝΟΡ:
Εκτέλεση
Αρχικά ψιλοκόβουμε το σπανάκι, τα καρότα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσο, την πατάτα, τις πιπεριές Φλωρίνης, τα κολοκυθάκια και την μελιτζάνα. Επίσης ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τον κουρκουμά, την πάπρικα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα.
Γεμίζουμε με νερό την κατσαρόλα, ίσα ίσα να καλύπτει τα λαχανικά μας και βράζουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να λιώσουν. Στη συνέχεια λιώνουμε το μείγμα με το ραβδομπλέντερ και αφήνουμε για λίγο ακόμα στη φωτιά μέχρι να γίνει μία πηχτή κρέμα.
Όπως είναι το μείγμα καυτό το μεταφέρουμε σε γυάλινα βάζα τα οποία είναι κι αυτά καυτά για να αποστειρωθούν. Τα αποστειρώνουμε ψήνοντάς τα στους 100 βαθμούς Κελσίου για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια σφραγίζουμε τα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα στον πάγκο.
Μαρινάδα για χοιρινό Χριστουγεννιάτικο
Τα αφήνουμε για μία ολόκληρη μέρα να κρυώσουν και να σφραγιστούν καλά. Όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την έξτρα νοστιμιά ανοίγουμε το βαζάκι και βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα σε κάθε φαγητό. Στη συνέχεια βάζουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω, κλείνουμε το βάζο και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο για επόμενη παρασκευή.
Tips
Το αλάτι είναι προαιρετικό.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Dina Barbatsouli
και την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Μενού Χριστουγέννων 2024: Δείτε τις καλύτερες συνταγές για το Γιορτινό τραπέζι
- Aνακαλείται ταχίνι – Βρέθηκε σαλμονέλα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα : Η Μουρτζούκου βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής και οι αποκαλύψεις την λύγισαν
- Κώστας Λεφάκης : Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 23/12/2024 ως 29/12/2024 για όλα τα ζώδια
- Grand Hotel : Βγαίνει στο φως το παρελθόν της Αγγέλας και έρχονται τα πάνω κάτω