Συνταγή για αφράτη τάρτα με μήλα και βατόμουρα που λιώνει στο στόμα.
- καλαμποκέλαιο 100 γρμ
- βιτάμ 150 γρμ
- αυγα 1
- ζάχαρη καρύδας 200 γρμ
- λεμονι Χυμό από 1
- λεμονι Ξύσμα από 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γρμ
- βανίλια 1
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
Υλικά
Σήμερα θα φτιάξουμε μία λαχταριστή τάρτα με μήλα και βατόμουρα. Είναι μία ελαφριά και πεντανόστιμη τάρτα με μία δεμένη μαρμελάδα από μήλα και βατόμουρα που θα γίνει σίγουρα το γλυκό του Καλοκαιριού. Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την μαρμελάδα που θα μας περισσέψει και για τα γλυκά μας.
Είναι μία εξαιρετική και πανεύκολη τάρτα που θα αναδείξει τον μπουφέ σας ή που θα σας γλυκάνει. Τα γλυκά που έχουν βασικό συστατικό τις μαρμελάδες άλλωστε είναι πάντα ανάλαφρα και καλοκαιρινά. Για την βάση της τάρτας θα χρησιμοποιήσουμε ζύμη για μπισκότα. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Εκτέλεση για την βάση
Στο μίξερ χτυπάμε το καλαμποκέλαιο, το βιτάμ το οποίο το είχαμε αφήσει προηγουμένως να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου, το αυγό, την ζάχαρη καρύδας, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την βανίλια και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Αφού το μείγμα μας είναι έτοιμο ξεκινάμε να ζυμώνουμε την ζύμη. Στην συνέχεια παίρνουμε ένα πυρέξ και απλώνουμε στο πυρέξ την ζύμη μας.
Εκτέλεση για την γέμιση
Στην αρχή κόβουμε τα μήλα μας κυδωνάτα και τα βράζουμε μαζί με τα βατόμουρα μαζί με την καστανή ζάχαρη, την βανίλια. Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Τα βράζουμε μέχρι να δέσουν και να γίνουν σαν μαρμελάδα.
Δείτε ακόμα Σιροπιαστή τάρτα λεμονιού με τυρί κρέμα
Εκτέλεση για την τάρτα με μήλο και βατόμουρο
Αφού έχουμε ετοιμάσει την γέμιση την έχουμε αφήσει στην άκρη να κρυώσει καλά. Απλώνουμε λοιπόν την γέμιση πάνω από την τάρτα. Αφού την απλώσουμε ψήνουμε την τάρτα μας μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις.
Tips για την τάρτα με μήλο και βατόμουρο
Μπορεί στην βάση της τάρτας να χρειαστεί παραπάνω αλεύρι. Αυτό θα το καταλάβουμε αφού ετοιμάσουμε την ζύμη και αν χρειαστεί προσθέτουμε. Αν σας περισσέψει ζύμη μπορείτε να την κάνετε μπαλίτσες και να διακοσμήσετε την τάρτα.
Από την γέμιση της τάρτας μπορούμε να κρατήσουμε μισή κούπα και λίγο παραπάνω, να ξανά βράσουμε το μείγμα και να το χρησιμοποιούμε σαν μαρμελάδα το πρωί.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Metaxia Kokkinou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr