Ελιοπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού. Ελιοπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού και φέτα που θα γλείφεται και τα δάχτυλά σας.
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 κεσεδάκι
- ηλιέλαιο Τρία τέταρτα από το κεσεδάκι
- αυγα 2
- πιπέρι Κατά βούληση
- φέτα 400 γραμμάρια σπασμένη
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 450 γραμμάρια
- ελιές 10-15 κομμένες
Υλικά
Σήμερα θα φτιάξουμε για εσάς φανταστικά ελιοπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού. Ιδανικά για την παραλία, το παιδικό πάρτι, το σχολικό κολατσιό και για κάθε περίσταση. Αν σας αρέσουν οι ελιές τότε σίγουρα θα τα λατρέψετε. Μπορείτε να τα φτιάξετε και με σκέτη φέτα πάντως.
Είναι μία καλή ευκαιρία το παιδί να δοκιμάσει ελιές. Με μία διακριτική γεύση ελιάς και μία αφράτη ζύμη. Φτιάχνονται πανεύκολα και αποτελούνται από άκρως οικονομικά υλικά. Αξίζει να τα δοκιμάσετε! Εμείς το κάναμε και ξετρελαθήκαμε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ελιοπιτάκια:
Εκτέλεση για τα ελιοπιτάκια
Σε ένα μπολ βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το ηλιέλαιο, τα αυγά, το πιπέρι, την σπασμένη με τα χέρια μας φέτα, τις ελιές κομμένες στην μέση και χωρίς το κουκούτσι τους, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ζυμώνουμε. Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη πλάθουμε την ζύμη σε μπαλάκια με μέγεθος κεφτεδάκι.
Δείτε ακόμα Αφράτα ελιοπιτάκια νηστίσιμα !!!
Τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου σε ένα ταψί με λαδόκολλα μέχρι να πάρουν χρώμα.
Tips για τα Ελιοπιτάκια με ζυμη γιαουρτιού
Αν δεν έχετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μπορείτε να βάλετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις με ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ. Γίνονται και χωρίς ελιές. Μπορείτε να βάλετε όποιο ελαφρύ λάδι θέλετε. Το σουσάμι είναι προαιρετικό.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρια Ροβιθακη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr