Close

Ένα δροσερό κέικ, χωρίς ζάχαρη, που γίνεται στο πι και φι και δεν χρειάζεται καν ψήσιμο

Ένα δροσερό κέικ, χωρίς ζάχαρη, που γίνεται στο πι και φι και δεν χρειάζεται καν ψήσιμο

Υλικά

400γρ. μπισκότα τύπου digestive
120γρ. βερίκοκα αποξηραμένα, σε κυβάκια
175γρ. κουβερτούρα
150γρ. βούτυρο
2 κουτ. σούπας μέλι

Διαδικασία

Σπάτε τα μπισκότα με τα χέρια. Προσθέτετε τα βερίκοκα και ανακατεύετε.

Λιώνετε σε μια κατσαρόλα την κουβερτούρα με το βούτυρο το μέλι και ανακατεύετε μέχρι τα υλικά να ομοιογενοποιηθούν.

Τα ρίχνετε στο μπολ με τα μπισκότα και τα βερίκοκα και ανακατεύετε.

Ρίχνετε το μίγμα σε μία φόρμα για κέικ, την οποία έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το αφήνετε όλο το βράδυ στο ψυγείο.

Tips
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε τα μπισκότα σε πλαστική σακούλα και να τα θρυμματίσετε με έναν πλάστη.

Πηγή: .olivemagazine.gr