Ενα ευκολο γλυκακι για οςους ακολουθουν τη διαιτα των μοναδων.
Υλικα:
6 αυγα
6 κ σ κακαο
10 κ σ γλυκαντικο ( εβαλα φρουκτοζη)για τους κροκους
Και 4 για την κρεμα γαλακτος
Μια βανιλια
Λιγη μαρμελαδα φραουλα χωρις ζαχαρη
Μια κρεμα γαλακτος νουνου ( οχι λαιτ) 250 ml
Λιγη μηδενικη μερεντα( που φτιαχνουμε πολυ ευκολα με ιση ποσοτητα κακαου,γλυκαντικου και λιγο νερακι,αναλογως ποσο πηχτη την θελουμε)
Χτυπαω την κρεμα γαλακτος με 4 κ σ φρουκτοζη ,προςθετω λιγη μαρμελαδα και λιγη ,μερεντα ,τα ανακατευω και τα βαζω ψυγειο( δεν ειναι υποχρεωτικο να βαλετε μαρμελαδα και μερεντα)
Χτυπαω τους κροκους με φρουκτοζη και προςθετω κοσκινισμενο το κακαο ,και την βανιλια ανακατευοντας να ενσωματωθουν τα υλικα
Χτυπαω τα ασπραδια και τα προσθετω στο μιγμα των κροκων ανακατευοντας απαλα
Βαζω το μιγμα σε λαδοκολα ,μεςα σε τετραγωνο ταψακι
Ψηνω σε αερα στους 150 για περ 15-20 λεπτα
Αφηνω να κρυωσει και μετα το γεμιζω με την σαντιγυ ,το διπλωνω ,και αν θελω το πασαλειβω με μερεντα
Το αφηνω στο ψυγειο για τρεις περ ωρες να παγωσει
Και μετα το καταβροχθιζω
F for Food
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά Σχολεία μέχρι και τα Χριστούγεννα – Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών
- Design Your Christmas Tree με DIY Στολίδια με τις Φωτογραφίες των Παιδιών
- Αστυνομικός της Βουλής : Μέλος σε σκοτεινή αίρεση ο 45χρονος
- Κώστας Δίγκας : Ο Πρωταγωνιστής της “Λάμψης” με τις φανατικές θαυμάστριες σήμερα στα 68 του παραμένει γοητευτικός
- Βήμα βήμα πως να φτιάξετε αλμυρό Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι