Για όλη την οικογένεια ,ένα πεντανόστιμο κολατσιό για το σχολείο ή την δουλειά σας.
Υλικά:
Συστατικά
1 κιλό αλεύρι μαλακό
30 γρ. φρέσκια μαγιά
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι αγελαδινό βούτυρο
1 φλιτζανάκι καλαμποκέλαιο
3/4 του κιλού φέτα
2 ποτήρια χλιαρό νερό
Οδηγίες
1Διαλύουμε τη μαγιά μέσα σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και τη ρίχνουμε στο αλεύρι μαζί με το αλάτι και το υπόλοιπο νερό. To ζυμώνουμε στο μίξερ ή με τα χέρια για 10 λεπτά μέχρι να έχουμε μια πολύ μαλακή ζύμη. Το αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Κόβουμε τη ζύμη σε 6-8 κομμάτια, ανάλογα με το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε.
2Λιώνουμε το βούτυρο και το αναμιγνύουμε με το καλαμποκέλαιο, λαδώνουμε το ταψί, παίρνουμε το κάθε ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε με τα χέρια, μαζί με λίγο από το βούτυρο, σε φύλλο. Τρίβουμε τη φέτα και βάζουμε εναλλάξ κάθε φορά μία φύλλο με βούτυρο, μία φέτα, μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα, πάντα με τα χέρια. Στο τέλος διπλώνουμε τις γωνίες και το γυρίζουμε ανάποδα, το πατάμε με τα δάχτυλα, να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του ταψιού, και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο που μας έμεινε την επιφάνειά του. Δεν το χαράζουμε ούτε το κόβουμε κομμάτια.
3Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Στέλλας Σπανού «Θρακιώτικη Κουζίνα», εκδόσεις Διάπλαση.
Πηγή: marilous.grΕιδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη (15/01) – Η Λίστα με τις περιοχές – Συνεχής ενημέρωση
- Φωτιά Λος Άντζελες : Πασίγνωστη ηθοποιός του Χόλυγουντ βρήκε τραγικό θάνατο
- Βέφα Αλεξιάδου: Μόλις 8 άτομα στο μνημόσυνο της Εθνικής μας Μαγείρισσας
- Η Γη της Ελιάς : Εκτός από την Αρετή και την Μαρίνα αποχωρεί και τρίτη πρωταγωνίστρια από την σειρά
- Βάσω Λασκαράκη : Στο νοσοκομείο ο σύζυγός της Λευτέρης Σουλτάτος – Τι συμβαίνει με την υγεία του τα τελευταία 4 χρόνια