Φθινόπωρο έχουμε….Εποχή του φουλ μήλου είναι…. Και να μια ωραία ιδέα για ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο….
Υλικά. Μήλα, Σφολιάτα, Καστανή Ζάχαρη, Νουτέλα, Μισό λεμόνι. 1 αυγό για την επάλειψη.
Εκτέλεση: Πέρνετε ένα ένα μήλο, το ξεφλουδίζετε και το περνάτε εξωτερικά με το λεμόνι για να μην μαυρίσει.
Κόβετε το πάνω μέρος και το κρατάτε για καπάκι.
Βγάλτε τα κουκούτσια με το ειδικό εξάρτημα όπως και στην φώτο (διαφορετικά με ένα μαχαιράκι προσεκτικά). Και αδιάστε λίγο με ένα κουταλάκι.
Το γεμίζετε με μια κουταλιά νουτέλα, το πασπαλίζετε με την ζάχαρη, και το καπακώνετε με το καπάκι του.
Κόβετε όπως στην φωτογραφία λωριδούλες την σφολιάτα, και τυλίγετε το μήλο γύρο γύρο. Κάνετε και δυο φυλλαράκια για ντεκόρ, περνάτε με το αυγό για να γυαλίσει…Ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί η σφολιάτα.
Enjoy ελπίζω να σας αρέσει!!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Χρήστος Μάστορας : H ταινία Στέλιος Καζαντζίδης είναι ο λόγος που ανακάλυψε πως έχει ΔΕΠΥ
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Grand hotel : Ο Ρήγας κλέβει το μωρό της Ελένης για να μπορέσει να την εκδικηθεί
- Η Γη της Ελιάς : Τελικά όντως θέλει να τους εκδικηθεί – Η Αριάδνη βλέπει τον Κουράκο να κοιτά με λατρεία την Ιουλία