Υλικά για το παντεσπάνι
5 αυγά
6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
200 γρ φουντούκια αλεσμένα
2 κ.σ κακάο
2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.γλ. μπέκιν
Δείτε ακόμα: Τούρτα Σοκολατίνα (2 μονάδες)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Δείτε ακόμα: Η πιο ευκολή Χριστουγεννιάτικη τούρτα από τη Σόφη Τσιώπου
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν και το κακάο κοσκινισμένα, όπως και τα φουντούκια, τα ανακατεύουμε απαλά, με μία μαρίζ.
Βάζουμε το μείγμα σε 26αρι ταψί και το ψήνουμε 30 λεπτά, στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Χωρίζουμε το παντεσπάνι σε δύο πάτους.
Για την κρέμα θα χρειαστούμε:
600 γρ κρύα κρέμα γάλακτος
600 γρ. κουβερτούρα
4 κ.σ. μερέντα
5 γκοφρέτες φουντουκιού ψιλοκομμένες
200 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτουμε την μερέντα, την λιωμένη κουβερτούρα, 3-4 κουταλιές φουντούκια, ( τα υπόλοιπα για το στόλισμα) και τις γκοφρέτες, ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν.
Δείτε ακόμα: Χριστουγεννιάτικος κορμός πορτοκαλιού με γλάσο σοκολάτας
Βρέχουμε το παντεσπάνι, πάνω- κάτω με 1/2 φλιτζάνι σιρόπι αραιωμένο, με λίγο νεράκι 1-2 κ.σ. από γλυκό του κουταλιού, ότι γεύση μας αρέσει.
Βάζουμε τη μισή κρέμα στο κέντρο και με την υπόλοιπη καλύπτουμε την τούρτα, πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φουντούκια.
Καλές γιορτές και καλή όρεξη!!!
Πηγή: zzcook