Εντυπωσιακή σαλάτα με φιλέτο κοτόπουλο και μανιτάρια. Μια από τις πιο πλούσιες και νόστιμες κοτοσαλάτες που έχετε δοκιμάσει, με μανιτάρια, καρότο, πατάτες, αυγά και μαγιονέζα. Έχει απίθανη γεύση και εμφάνιση και θα συμπληρώσει ιδανικά το γιορτινό τραπέζι ή μπουφέ σας. Ο συνδυασμός των υλικών της συνθέτει την τέλεια γεύση. Φτιάξτε αυτή την πεντανόστιμη σαλάτα και θα εντυπωσιάσετε την οικογένεια και τους καλεσμένους σας. Να είστε σίγουρες ότι είναι τόσο γευστική που δεν θα μείνει τίποτα.
- μανιταρια 3 κουτιά κονσέρβα (καλύτερα χωρίς τα κοτσάνια )τα στραγγίζουμε καλά
- μαιντανος ψιλοκομμένο
- καρότο 4 βρασμένα(ψιλοκομμένα)
- αλατι Λίγο
- πιπέρι Λίγο
- κρεμμυδι 3-4 φρέσκα (ψιλοκομμένα)
- μαγιονεζα
- καλαμποκι κονσέρβα
- αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένα (εγώ βάζω μισό βαζάκι)
- αυγα 5-6 βραστά τριμμένα στο χοντρό τρίφτη η ψιλοκομμένα
- γκούντα 200 γρ. τριμμένο
- κοτόπουλο 1 στήθοs από βρασμένο και μετά κομμένο σε μικρούς κύβους
- πατατες 4 βρασμένες με φλούδα και μετά ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κύβους
- άνηθος ψιλοκομμένο
Υλικά
Εκτέλεση
(τα υλικά τα γράφω όλα με την σειρά που θα τα βάλετε στο ταψάκι.)
Όλα τα βάζουμε με την σειρά όπως σας τα έγραψα σε ένα ταψάκι ανοιγοκλεινώμενο (του κέικ). Στον πάτο και πλαϊνά βάζουμε 2 κομμάτια διαφανές μεμβράνη (που θα εξέχει γύρο,γύρο από το ταψάκι. Κάθε υλικό που θα βάζουμε πριν την μαγιονέζα τα πατάμε καλά.
Αφού θα τα βάλουμε όλα μέσα με την σειρά σκεπάζουμε με την μεμβράνη που εξέχει και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την άλλη μέρα που θα σερβίρουμε. Βγάζουμε την μεμβράνη και βάζουμε μια πιατέλα και κρατώντας καλά γυρνάμε ανάποδα το ταψάκι, βγάζουμε την μεμβράνη και ρίχνουμε στα μανιτάρια λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο. Τα υλικά που θα βράσετε πρέπει να είναι κρύα.Καλή επιτυχία !!!
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Politi Olga