Close
επαγγελματική-συνταγή-για-μπακλαβά-από-τον-Δημήτρη Μιχαηλίδη-

Επαγγελματική Συνταγή για Μπακλαβά. Επαγγελματική συνταγή για  μπακλαβά παραδοσιακό από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη με ένα μυστικό υλικό που απογειώνει τον μπακλαβά.

Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης επιστρέφει με μία συνταγή για μπακλαβά…όνειρο. Στην σημερινή μας συνταγή ο αγαπημένος μας Δημήτρης Μιχαηλίδης αποφασίζει να φτιάξει για εμάς έναν πεντανόστιμο μπακλαβά με ένα μυστικό υλικό που απογειώνει την γεύση του μπακλαβά.

Θα φτιάξουμε αυτόν τον μπακλαβά με φύλλα Βηρυτού, καρύδια, ένα απλό σιρόπι από ζάχαρη και νερό, τριμμένη φρυγανιά και…κατσικίσιο βούτυρο. Αυτός ο παραδοσιακός μπακλαβάς είναι σκέτο όνειρο. Με τραγανό και σιροπιασμένο φύλλο που θα σας ξετρελάνει.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Επαγγελματική Συνταγή για Μπακλαβά:

επαγγελματική-συνταγή-για-μπακλαβά-από-τον-Δημήτρη Μιχαηλίδη-

Μπακλαβάς! Τραγανή, σιροπιαστή, βουτυρένια συνταγή για παραδοσιακό μπακλαβά με φύλλα Βηρυτού και ξηρούς καρπούς! Το μυστικό υλικό που κάνει τον μπακλαβά πεντανόστιμο είναι το κατσικίσιο ή αιγοπρόβειο βούτυρο! Ωστόσο, αν δε βρείτε μπορείτε να βάλετε αγελαδινό!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει. Μόλις βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Στο μπλέντερ αλέθουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά και τη κανέλα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί (30×35 εκ.) και σε κάθε φύλλο που βάζουμε το βουτυρώνουμε, το πασπαλίζουμε με το μείγμα καρυδιών και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας.

Δείτε ακόμα Μπακλαβας Καρπάθικος : Δίπλες Καρπάθου

Βάζουμε τον μπακλαβά στην κατάψυξη για 15′ και στη συνέχεια τον κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 160 για περίπου 90′. Περιχύνουμε τον καυτό μπακλαβά με το κρύο σιρόπι.

Σημειώσεις από τον Σεφ για την Επαγγελματική Συνταγή για Μπακλαβά:

Μη χρησιμοποιήσετε φύλλα κρούστας.

επαγγελματική-συνταγή-για-μπακλαβά-από-τον-Δημήτρη Μιχαηλίδη-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr