Επαγγελματική συνταγή για τραγανά κολοκυθάκια σαν πατατάκια! Φτιάχνουμε τηγανιτά κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες με υπέροχη τραγανή κρούστα που μπορούμε να τρώμε σαν τσιπς με όλη την οικογένεια! Φυσικά είναι νηστίσιμα για να μην τα στερείται κανείς! Πεντανόστιμα και πολύ εύκολα, θα γίνει από τα αγαπημένα σνακ των παιδιών και ας μην τρώνε λαχανικά!
- κολοκυθάκια 3
- νερό 2 λίτρα
- αλατι 3 κτσ
- καλαμποκάλευρο 250 γρ
- αλευρι 250 γρ γ.ο.χ
- σιμιγδαλι 125 γρ ψιλό
- αλατι 2,5 κτσ
- ρίγανη 1 κτγ
- πάπρικα 1 κτσ
- ηλιέλαιο 1 λίτρο
Υλικά
English
Ingredients
3 zucchini
2 litre water+3 tbsp salt
250 g fine yellow corn meal
250 g all purpose flour
125 g fine semolina
2,5 tbsp salt
1 tbsp paprika powder
1 tsp oregano
1 litre sunflower oil
Εκτέλεση
Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε νερό .Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε μέσα στο νερό.Προσθέτουμε και το αλάτι και τα αφήνουμε για λίγο μέσα στο νερό.Συνεχίζουμε και σε ένα μακρόστενο πυρέξ ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο,το αλεύρι,το σιμιγδάλι,την πάπρικα,την ρίγανη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Έπειτα στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα που φτιάξαμε.Τα ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το μειγμα .Πάνω στην φωτιά τοποθετούμε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε ένα λίτρο ηλιέλαιο.Σε ένα αλλο μπολ βάζουμε νερό και αφού πρώτα βουτύξουμε ένα ένα τα κολοκυθάκια στο νερό τα ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι για να τα τηγανίσουμε.
Σημαντικό(Πρώτα στο νερό και έπειτα στο καυτό λάδι).Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια για περίπου 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.Τα κολοκυθάκια αφού τα τηγανίσουμε είναι σούπερ τραγανά και το πιο σημαντικό διαρκούν έτσι όσες ώρες και αν περάσουν.Μια φανταστική συνταγή που θα την λατρέψετε!!Καλή σας επιτυχία