Close

Επαγγελματική ζύμη για κρέπες

ζύμη-για-επαγγελματικές-κρέπες-συνταγή-

Συνταγή για επαγγελματική ζύμη για αλμυρές και γλυκές κρέπες που μένει αφράτη, ακόμη και την επόμενη μέρα. Με λίγα, οικονομικά υλικά από τη φίλη μας Theodwra Kermeniwth.

 

Κρέπες φούρνου με το κοτόπουλο που περίσσεψε

 

Σε ποιον δεν αρέσουν οι κρέπες; Είτε αλμυρές, είτε γλυκές είναι πεντανόστιμες. Έχουν όμως κάτι που δεν είναι και μεγάλο πλεονέκτημα. Αν κρυώσουν, το φύλλο τους γίνεται σκληρό και άνοστο. Όχι όμως αν δοκιμάσετε αυτή την επαγγελματική ζύμη για κρέπες. Είναι το ίδιο αφράτο και πεντανόστιμο ακόμη και την επόμενη μέρα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την επαγγελματική ζύμη για κρέπες:

ζύμη-για-επαγγελματικές-κρέπες-συνταγή-

Εκτέλεση για την επαγγελματική ζύμη για κρέπες

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το φρέσκο γάλα με τα αυγά, το σπορέλαιο, το βούτυρο, την ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες, με ένα σύρμα χειρός. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, λίγο λίγο, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το αλεύρι στο μείγμα.

 

Κρέπες al forno

 

Έπειτα το περνάμε από σίτα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να ξεκουραστεί το μείγμα. Με τη βοήθεια μίας κουτάλας κι ενός αντικολλητικού τηγανιού ρίχνουμε 1 κουτάλα τη φορά από το μείγμα, μέσα στο τηγάνι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά και από τις 2 μεριές μέχρι να πάρει χρώμα.

Tips για την επαγγελματική ζύμη για κρέπες

Αντί για σπορέλαιο μπορούμε να βάλουμε ηλιέλαιο. Διατηρούνται 3 μέρες στο ψυγείο, σκεπασμένες με μεμβράνη και 10 μέρες στην κατάψυξη και πάλι, σκεπασμένες με μεμβράνη. Αν θέλουμε αλμυρές κρέπες αφαιρούμε τη ζάχαρη και τη βανίλια.

ζύμη-για-επαγγελματικές-κρέπες-συνταγή-

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr