Espresso Κέικ. Espresso κέικ με καστανή ζάχαρη, κρέμα γάλακτος και μερικά ακόμη απλά υλικά.
- βουτυρο 120 γραμμάρια ανάλατο λιωμένο και κρύο
- καφές 15 γραμμάρια espresso σε σκόνη
- νερό 30 ml βραστό
- αυγα 3
- καστανή ζάχαρη 100 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 90 ml
- εκχυλισμα βανίλιας 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 200 γραμμάρια
Υλικά
- καφές 5 γραμμάρια espresso
- νερό 30 ml βραστό
- ζάχαρη άχνη 25 γραμμάρια
Για το γλάσο
Το σημερινό μας κέικ είναι ιδανικό για τους ανθρώπους που αγαπούν τα σχετικά άγλυκα γλυκά και τις δυνατές γεύσεις του καφέ. Ένα μοναδικό, αφράτο και λαχταριστό espresso κέικ με σταγόνες σοκολάτες ή γλάσο από espresso για τους…μερακλήδες!
Εμείς το δοκιμάσαμε πρόσφατα και η αλήθεια είναι πως η ιδιαίτερη γεύση του μας έκανε να το αγαπήσουμε πολύ. Αν αγαπάτε την γεύση μόκα τότε σίγουρα το συγκεκριμένο κέικ θα το λατρέψετε. Δεν έχει πολύ ζάχαρη οπότε αν κάνετε διατροφή ίσως ένα κομματάκι να επιτρέπεται να φάτε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το espresso κέικ:
Espresso Κέικ, το τέλειο κέικ για τους λάτρεις του καφέ. Εύκολο, οικονομικό και προπάντων γευστικό.
Εκτέλεση για το espresso κέικ
Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις και βουτυρώνουμε αλλά και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ 21×11 εκατοστά. Έπειτα ανακατεύουμε τον καφέ με το βραστό νερό και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.
Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά μαζί με την καστανή ζάχαρη για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το μείγμα του καφέ, την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε το μείγμα μας για 1 λεπτό για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Δείτε ακόμα Cupcakes μοκατσίνο και βουτυρόκρεμα καφέ!
Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι χωρίς να το ανακατέψουμε πολύ. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε το κέικ μας για 40-45 λεπτά μέχρι να μπήξουμε ένα μαχαίρι και να βγει καθαρό.
Εκτέλεση για το γλάσο
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον καφέ με το βραστό νερό. Έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφού βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε με το γλάσο.
Tips για το Espresso Κέικ
Το γλάσο είναι προαιρετικό. Το κέικ είναι σχετικά άγλυκο. Αφού αδειάσουμε το μείγμα του κέικ στην φόρμα μπορούμε να βάλουμε και λίγες σταγόνες σοκολάτας.
Την συνταγή την είδαμε στην αγαπημένη μας σελίδα Instasuntages
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr