Συνταγη για Ρetit four σκαντζοχοιρακια! Τελεια???
- βουτυρο 250γρ.
- αυγα 4 κροκοι
- ζάχαρη άχνη 1 φλυτζάνι τσαγιού
- βανίλια 2
- κονιάκ 1 σφηνάκι η λικέρ
- αλευρι 1/2 κιλό περίπου
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- σοκολάτα 250 γρ λιωμένη σε μπεν μαρι με μια κουτάλια της σούπας βούτυρο
- καρυδια 200 γρ. θρυμματισμένα
Υλικά
εκτελεση
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει
Προσθέτουμε ενα-ενα τα αυγά ανακατεύοντας μαλακά
Ρίχνουμε τη άχνη,το κονιάκ,και τις βανιλιες
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το προσθέτουμε λίγο-λίγο ζυμώνοντας
Το ζυμάρι μας πρέπει να είναι μαλακό.
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 15 λεπτα και συγχρόνως ανάβουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμους
Αφού βγάλουμε το ζυμάρι μας απο το ψυγείο ,πλάθουμε μπαλίτσες και τους δίνουμε σχήμα σταγόνας ,και τις πατάμε ελαφρά
Βάζουμε στο ταψί λαδόκολα και τα τοποθετούμε στο ταψί( οχι πολύ κοντά) γιατί φουσκώνουν
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας στους 180 βαθμούς
Προσοχή ,πρέπει να κρυώσουν καλά και μετά τα ξεκολλάμε απο τη λαδόκολα (γιατί θρυμματίζονται)
Μολις κρυώσουν τα βουτάμε στην σοκολάτα και μετά στα καρύδια και τους φτιάχνουμε ματάκια και μυτούλα με λιγη σοκολάτα και αφήνουμε να παγώσει η σοκολάτα
Γίνονται περίπου 40 κομμάτια
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές