Close

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 01/4/19- 07/4/19(Και νηστίσιμο)

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 01/4/19- 07/4/19(Και νηστίσιμο)

Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!

Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!

Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα Ζυμαρικά με τόνο

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 01/4/19- 07/4/19(Και νηστίσιμο)

Υλικά
500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζ. τσαγιού ελιές της αρεσκείας μας (χωρίς τα κουκούτσια), κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
250 γρ. τόνος (από κονσέρβα ή βαζάκι, συντηρημένος σε λάδι)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
φρεσκοκομμένος άνηθος, για το σερβίρισμα

Διαδικασία
Σε άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα ετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Τα στραγγίζουμε και στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, τις ελιές και τον τόνο. Ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό, ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με φρεσκοκομμένο άνηθο (αν έχουμε).

Συνταγή από gastronomos.gr

Δείτε επίσης Σουφλέ με κιμά και ψωμί

Νηστίσιμη συνταγή Νηστίσιμα μακαρόνια με σάλτσα καρότου

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 01/4/19- 07/4/19(Και νηστίσιμο)

Δείτε τη συνταγή στο daddy-cool.gr

Δείτε επίσης Υγιεινη Ψαρόσουπα με λαχανικά!!!!

Τρίτη ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 01/4/19- 07/4/19(Και νηστίσιμο)

Τα υλικά μας:
1 κιλό μοσχαράκι μπούτι, χτένι ή σπάλα
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο χωρίς το φύτρο
1 κουταλάκι ρίγανη
5 κουταλιές ελαιόλαδο
το χυμό ενός μέτριου λεμονιού
μια πρέζα ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
ζεστό νερό, όσο χρειαστεί στο μαγείρεμα

Το φτιάχνουμε:
Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας κόψει το μοσχαράκι σε μικρές μερίδες.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε το σκόρδο κομμένο στα δύο.
Όταν σωταριστεί προσθέτουμε το κρέας, φροντίζοντας να ροδίσει καλά, από όλες τις πλευρές. Έτσι και ωραίο χρώμα θα έχει και θα θωρακιστούν οι χυμοί του μέσα σε κάθε κομμάτι.
Αν δεν γίνει αυτό, το μοσχαράκι θα γίνει σαν βραστό και όχι σαν ψητό, όπως θέλουμε εμείς να μοιάζει.
Όταν σωταριστεί καλά το κρέας, προσθέτουμε τη ζάχαρη,την ριγανη και τόσο νερό ζεστό, όσο να το σκεπάζει. Όχι παραπάνω!
Μόλις πάρει βράση το κρέας, το σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό. Έχουμε σε άλλο μάτι της κουζίνας νερό που να σιγοβράζει.
Μόλις κοντεύει να εξατμιστεί το νερό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε ζεστό νερό. Αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί, έως ότου το φαγητό μαλακώσει καλά και ψηθεί εντελώς.
Πρέπει να μείνει μόνο με το λάδι του και λίγη σάλτσα.
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέρος του ζώου που προέρχεται το κρέας που χρησιμοποιήσαμε. Συνήθως το μπούτι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτεί, ενώ το χτένι και η ελιά λιγότερο.
Πέντε λεπτά πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα με το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε το μοσχαράκι, με πατάτες τηγανητές, πασπαλισμένες με τριμμένο γλυκό κεφαλοτύρι, με πουρέ, με ρύζι ή ακόμα και με κάποιο ζυμαρικό, ανάλογα τι προτιμάμε.
Είναι ένα φαγητό για όλες τις εποχές του χρόνου.

Συνταγή από syntageskardias.blogspot.com

Δείτε επίσης Χοιρινό με μουστάρδα και πατάτες

Νηστίσιμη συνταγή Καλαμαράκια κρασάτα της τεμπέλας!!! 

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 01/4/19- 07/4/19(Και νηστίσιμο)

Δείτε τη συνταγή στο .daddy-cool.gr

Δείτε επίσης Νηστίσιμες Συνταγές: Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Τετάρτη  Φασολάκια Κοκκινιστά Πλατιά

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 01/4/19- 07/4/19(Και νηστίσιμο)

Υλικά
1000 γρ. Φασολάκια πλατιά κατεψυγμένα
3 πατάτες καθαρισμένες και χονδροκομμένες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι Ψιλοκομμένο
1 σκελίδα Σκόρδο Ψιλοκομμένο
3 κούπες ντομάτα στον τρίφτη
2 κ.γ. πελτέ ντομάτας
1/2 κούπα Μαϊντανό Ψιλοκομμένο
2 κλαδάκια Δυόσμο Ψιλοκομμένο
1 κύβο ζωμό λαχανικών αραιωμένο σε μία κούπα νερό
λίγη ζάχαρη
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και τη ζάχαρη να καβουρδιστεί για ενα λεπτό

Ρίχνουμε τις πατάτες, την ψιλοκομμένη ντομάτα και τα φασολάκια.

Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο, και τον αραιωμένο κύβο με τον ζωμό λαχανικών.

Φροντίζουμε τα υγρά να μισοσκεπάζουν τα φασολάκια. Μαγειρεύουμε για 40-50’ περίπου σε μέτρια φωτιά.

Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό πριν από το τέλος του μαγειρέματος για να μπορούμε να δοκιμάσουμε την ποσότητα αλατιού που θα ρίξουμε.

Συνταγή από kserotiefages.gr

Δείτε επίσης Ρεβίθια φούρνου με πολύχρωμες πιπεριές

Πέμπτη Κοτόπουλο πανέ σε σάλτσα ντομάτας, με μοτσαρέλα στο φούρνο

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 01/4/19- 07/4/19(Και νηστίσιμο)

Υλικά συνταγής
4 μονά, στήθη φιλέτο κοτόπουλο 230 γρ. περίπου το ένα, κομμένα οριζόντια στη μέση
1 δόση σάλτσα ντομάτας (βλέπε συνταγή εδώ) ή 2½ φλ. τσαγιού έτοιμη, εμπορίου, σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά
1 αυγό χτυπημένο
1½ φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.γ. ανάμικτα μυρωδικά αρεσκείας σας όπως θυμάρι, σκόρδο σε σκόνη, βασιλικό αποξηραμένο, μείγμα για κοτόπουλο, κάρυ, πάπρικα, μουστάρδα σε σκόνη κ.λ.π.
1¼ φλ. τσαγιού μοτσαρέλα χοντρο-τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
Φτιάχνετε τη σάλτσα ντομάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου και λαδώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος το οποίο θα χωράει τα 8 στήθη κοτόπουλου το ένα δίπλα στο άλλο.
Κόβετε τα 4 μονά στήθη κοτόπουλου οριζόντα στη μέση ώστε να έχετε 8 φιλέτα. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάτε το αυγό με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σε δεύτερο βαθύ πιάτο βάζετε τη τριμμένη φρυγανιά, τη τριμμένη παρμεζάνα και μυρωδικά αρεσκείας σας και ανακατεύετε καλά να αναμειχθούν.
Αλατοπιπερώνετε ελαφρώς τα 8 φιλέτα κοτόπουλου και τα βουτάτε, και από τις 2 πλευρές, πρώτα στο αυγό και μετά στο μείγμα τριμμένης φρυγανιάς φοντίζοντας να καλυφθούν καλά και από τις 2 πλευρές. Τα τοποθετείτε στο λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ. Τα γυρίζετε από την άλλη πλευρά και τα ψήνετε για 10 λ ακόμα. Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε πιατέλα. Μη σβήσετε το φούρνο.
Καθαρίζετε πρόχειρα το ταψί με χαρτί κουζίνας και ρίχνετε στη βάση του τη μισή σάλτσα ντομάτας. Τοποθετείτε πάνω από τη σάλτσα τα φιλέτα κοτόπουλου, το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνετε, με ένα κουτάλι, την υπόλοιπη σάλτσα, ισομερώς, πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλου.
Πασπαλίζετε τα φιλέτα, πάνω από τη σάλτσα, με τη τριμμένη μοτσαρέλα και τα ψήνετε στο ζεστό φούρνο για 10-12 λ ακόμα περίπου ή μέχρι να λιώσει καλά το τριμμένο τυρί. Σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι ή ζυμαρικά επιλογής σας.

Συνταγή από sintayes.gr

Δείτε επίσης Λαχταριστό Ψαρονέφρι με μπούκοβο και κουρκουμά…

Νηστίσιμη συνταγή Κολοκυθάκια γιαχνί

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 01/4/19- 07/4/19(Και νηστίσιμο)

Δείτε τη συνταγή εδώ  daddy-cool.gr

Δείτε επίσης Κρεμμυδοντολμάδες γιαχνί

Παρασκευή Φασολάδα (Σούπα)

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 01/4/19- 07/4/19(Και νηστίσιμο)

1/2 κιλό φασόλια Καστοριάς
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα
Σέλινο, δυόσμο, κόκκινη πιπεριά
1/2 κούπα ελαιόλαδο
κόκκινο πιπέρι, σάλτσα, μπούκοβο

Οδηγίες / Εκτέλεση

Βάζουμε τα φασόλια αφού τα καθαρίσουμε και τα πλύνουμε, να μουσκέψουν σε κρύο νερό από το βράδυ.

Την επόμενη μέρα πετάμε αυτό το νερό, βάζουμε άλλο κρύο και τα βάζουμε στην φωτιά να πάρουν μια βράση. Σβήνουμε το μάτι και τ’αφήνουμε έτσι για 40 λεπτά. Πετάμε αυτό το νερό, βάζουμε τώρα 3 λίτρα βραστό νερό στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τα φασόλια μέσα και όλα τα λαχανικά, το λάδι, κρατάμε όμως λίγο λάδι για την σάλτσα. Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια καλά.

Κατόπιν βάζουμε στην φωτιά ένα μικρό τηγάνι και ρίχνουμε το λάδι που κρατήσαμε, λίγο μπούκοβο (αφού ζεσταθεί το λάδι), 2 κουταλιές σάλτσα (πουμαρό) και μόλις πάρει βράση, το ρίχνουμε στην φασολάδα. Τώρα ρίχνουμε το αλάτι (λίγη βεγκέτα προαιρετικά) δυναμώνουμε τη φωτιά για 2,3 λεπτά να χυλώσει καλά.

Σερβίρεται με λίγο μπούκοβο.

Συνταγή από amaltheia-kast.gr

Δείτε επίσης Ρεβίθια με σέλινο και καρότο!! θα εκπλαγείτε απο τη γευση!!

Σάββατο Ψάρι με διάφορα λαχανικά στον φούρνο !!!

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 01/4/19- 07/4/19(Και νηστίσιμο)

Δείτε τη συνταγή στο  daddy-cool.gr

Δείτε επίσης Γαύρος Σαγανάκι

Κυριακή Χοιρινό γιουβέτσι

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 01/4/19- 07/4/19(Και νηστίσιμο)

ΥΛΙΚΑ
120ml (½ φλιτζάνι) Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κιλό χοιρινό σε μικρές μερίδες
80ml (1/3 φλιτζανιού) άσπρο ξηρό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Μια πρέζα κανέλα τριμμένη
Μια πρέζα τριμμένο μπαχάρι
1 κονσέρβα τοματάκια ψιλοκομμένα
4 φλιτζάνια νερό και λίγο ακόμη αν χρειαστεί
1 πακέτο κριθαράκι
1 κ.σ. Χωριό Βούτυρο τ. Κερκύρας
Χωριό Γραβιέρα Ώριμη, τριμμένη, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρετε το σκόρδο στο ελαιόλαδο Χωριό, προσθέτετε το χοιρινό. Το σοτάρετε, και όταν ροδίσει το σβήνετε με το κρασί.
Ρίχνετε το αλατοπίπερο, την κανέλα, το μπαχάρι, τα τοματάκια και 3 ποτήρια νερό.
Βράζετε το κρέας σε μέτρια φωτιά και όταν είναι έτοιμο το μεταφέρετε μαζί με την σάλτσα του σε ένα σκεύος (γάστρα) για τον φούρνο.
Προσθέτετε 1 κουταλιά Χωριό Βούτυρο τ. Κερκύρας και 1 φλιτζάνι νερό και ψήνετε το κρέας σε προθερμασμένο φούρνο.
Όταν αρχίσει η σάλτσα να βράζει ρίχνετε το κριθαράκι και συνεχίζετε το ψήσιμο στους 200 βαθμούς για 13-15 λεπτά ακόμη. Αν χρειασθεί προσθέτετε λίγο νερό για να μπορεί να βράσει το κριθαράκι.
Πασπαλίζετε το γιουβέτσι με γραβιέρα και το σερβίρετε ζεστό.

Συνταγή από minervahorio.gr

Δείτε επίσης Πεντανόστιμος μουσακάς με πατάτες !!!

Νηστίσιμη συνταγή Γαρίδες Γιουβέτσι στη γάστρα

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 01/4/19- 07/4/19(Και νηστίσιμο)

Υλικά
για 6 μερίδες

20 Γαρίδες Νο2
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτί Ντοματάκια κονκασέ ή 400 γρ. ψιλοκομμένες Ντομάτες
1 κ.σ. Ντομάτα Πελτέ
1 πακέτο (1/2 κιλό) Κριθαράκι
1/2 κούπα Ελαιόλαδο
1 κ.σ. Κόλιαντρο κοπανισμένο
Αλάτι, Πιπέρι
Ζεστό νερό (έχετε έτοιμο ζεστό νερό σε βραστήρα)
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

2. Προετοιμάζουμε τα υλικά της συνταγής. Σε γουδί ή σε μύλο μπαχαρικών τρίβουμε τον κόλιανδρο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις ντομάτες αν δεν χρησιμοποιήσουμε ντοματάκια κονκασέ.

3. Πλένουμε τις γαρίδες. Αφαιρούμε το κέλυφός τους αφήνοντας το κεφάλι και την ουρά. Αφαιρούμε επίσης με προσοχή το εντεράκι.

4. Τοποθετούμε τη γάστρα σε εστία της κουζίνας, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.

5. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά

6. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ -διαλυμένο σε ζεστό νερό- και 2 περίπου ποτήρια ζεστό νερό. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τον τριμμένο κόλιανδρο.

7. Σκεπάζουμε τη γάστρα με μια λαδόκολλα και ψήνουμε για 1/2 περίπου ώρα. Κατά διατήματα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε βραστό νερό όποτε χρειάζεται. Την τελευταία φορά χρησιμοποιήσαμε μαντεμένια γάστρα και χρειάστηκε περισσότερο νερό από ότι συνήθως.

8. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, προσθέτουμε τις γαρίδες σκεπάζοντάς τις με κριθαράκι και προσθέτουμε αν χρειάζεται και άλλο νερό. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλο ένα τέταρτο.

Συνταγή από demideli.com

Δείτε επίσης Φανταστικοί λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι!

Πίτα εβδομάδας Φανταστική κοτόπιτα σε ρολό

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 01/4/19- 07/4/19(Και νηστίσιμο)

Δείτε τη συνταγή εδώ  daddy-cool.gr

Δείτε επίσης Πεντανόστιμη πίτα με κιμά & μπεσαμέλ! τέλεια ιδέα για μπουφέ !!!

Πίτα νηστίσιμη ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ!!!

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 01/4/19- 07/4/19(Και νηστίσιμο)

Συστατικά
χωριατικο φυλλο – 750 γρ. Κοζανης κιχι με βρωμη,κριθαρι και σικαλη της ALFA
πιπεριες – 8 χρωματιστες κομμενες σε χοντρες φετες (στα τεσσερα η΄στα εξι)
πράσα – 3 μεγαλα κομμενα σε ροδελες μονο το λευκο μερος
κρεμμυδι – 2 ξερα κομμενα σε χοντρες φετες
μανιταρια – 1 κονσερβα σε φετες (400 γρ.)
σουσαμι – Μια χουφτα για την γεμιση και λιγο επιπλεον για το πασπαλισμα του φυλλου
αλατι
mix πιπεριων – φρεσκοτριμμένο
μοσχοκαρυδο – 1/2 κ.γλυκου τριμμενο
ελαιολαδο

Εκτέλεση
Σε βαθυ αντικολλητικο τηγανι βαζουμε λιγο ελαιολαδο να ζεσταθει και προσθετουμε πρασα και κρεμμυδια.
Τα σωταρουμε μεχρι να γυαλισουν και προσθετουμε τις πιπεριες.
Ανακατευουμε κατα διαστηματα μεχρι να μαραθουν τα λαχανικα μας.
Τοτε προσθετουμε τα στραγγισμενα μανιταρια απο τα υγρα τους και τα σωταρουμε ολα μαζι μεχρι να μαλακωσουν και σωθουν ολα τα υγρα.
Τελος προσθετουμε το σουσαμι,αλατι,πιπερι μοσχοκαρυδο ανακατευουμε και τα αφαιρουμε απο την φωτια.
Αφου εχουμε ξεπαγωσει τα φυλλα βασει των οδηγιων της συσκευασιας,
λαδωνουμε πολυ καλα ταψι 34 επι 26.
Στρωνουμε 3 φυλλα κατω (να εξεχουν φυλλα εκτος ταψιου) ραντιζοντας με ελαιολαδο το καθενα ξεχωριστα.
Βαζουμε την γεμιση στρωνοντας την ομοιομορφα σε ολη την επιφανεια του ταψιου.
Γυριζουμε τα φυλλα που εξεχουν προς τα μεσα λαδωνοντας τα.
Σκεπαζουμε την πιτα με τα αλλα 3 φυλλα σουρωτα αυτη την φορα χωρις να εξεχουν απο το ταψι και λαδωνοντας τα ενα ενα ξεχωριστα.
Χαραζουμε σε κομματια με μαχαιρι την πιτα,
την ραντιζουμε με ελαιολαδο και λιγο νερακι πασπαλιζουμε με σουσαμι.
Την ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 45-50 λεπτα.
Αφηνουμε να κρυωσει λιγο την κοβουμε σε κομματια σερβιρουμε και απολαμβανουμε την υπεροχη αυτη πιτα

Συνταγή από syntagestisgogos.gr

Δείτε επίσης Σπανακόπιτα με σόδα

Γλυκό εβδομάδας ?Κέικ μπανανα – Banana cake!!?

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 01/4/19- 07/4/19(Και νηστίσιμο)

Δείτε τη συνταγή εδω daddy-cool.gr

Δείτε επίσης Σουφλέ Σοκολάτας (με υγρή, απολαυστική γέμιση)

Νηστίσιμο γλυκό εβδομάδας Νηστίσιμο κεικ κακάο χωρίς μίξερ

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 01/4/19- 07/4/19(Και νηστίσιμο)

Δείτε τη συνταγή εδώ daddy-cool.gr