Close

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 08/4/19- 14/4/19 (Και νηστίσιμο)

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 08/4/19- 14/4/19 (Και νηστίσιμο)

Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!

Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!

Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα Τραχανάς σούπα με μπουκίτσες κοτόπουλο !!!

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 08/4/19- 14/4/19 (Και νηστίσιμο)

Δείτε τη συνταγή στο  daddy-cool.gr

Δείτε επίσης Μακαρόνια με τυριά και μπέικον σε φόρμα

Και νηστίσιμη συνταγή Νηστίσιμη ταχινόσουπα με κριθαρακι χωρίς λάδι
Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 08/4/19- 14/4/19 (Και νηστίσιμο)

Δείτε τη συνταγή στο daddy-cool.gr

Δείτε επίσης Λαχταριστά Μακαρόνια με λαχανικά το κάτι άλλο !!!

 

Τρίτη Μοσχάρι κοκκινιστό στη κατσαρόλα

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 08/4/19- 14/4/19 (Και νηστίσιμο)

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο σε μικρά κομμάτια
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό
Μισή σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κ.σ. πελτέ
1 ώριμη ντομάτα σε κύβους
150 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 ξύλο κανέλας

ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα τηγάνι ρίξτε το λάδι και σωτάρετε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα
Στη συνέχεια αφαιρείτε τα κομμάτια του κρέατος και τα τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα
Στο ίδιο λάδι του τηγανιού σωτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο , τη ντομάτα και τέλος προσθέστε το πελτέ σε αραιωμένο σε νερό και αφήνετε να βράσει μέχρι το κρεμμύδι να μαραθεί.
Στη συνέχεια ρίξτε όλα τα υλικά του τηγανιού στη κατσαρόλα με το κρέας, προσθέστε λίγο ακόμη νερό και το ξύλο κανέλας, και αφήστε να βράσουν για 60-90 λεπτά.
Σερβίρετε με ρύζι ή μακαρόνια.

Συνταγή από jonakos.gr

Δείτε επίσης Χοιρινό με μουστάρδα και πατάτες

Και νηστίσιμη συνταγή Ρεβιθάδα αρωματική και πολύ γευστική!

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 08/4/19- 14/4/19 (Και νηστίσιμο)

Δείτε τη συνταγή στο daddy-cool.gr

Δείτε επίσης Ψάρι με διάφορα λαχανικά στον φούρνο !!!

 

Τετάρτη Πιπεριές και ντομάτες γεμιστές

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 08/4/19- 14/4/19 (Και νηστίσιμο)

Υλικά (για 10-12 άτομα ή για λιγότερα, περισσότερες μέρες…)
12 μικρομεσαίες πιπεριές πράσινες σκούρες
12 μικρομεσαίες ντομάτες
2 ½ φλ. ρύζι μακρύκοκκο Parboiled (συστήνω Agrino). Κάθε ζευγάρι γεμιστών (ντομάτα-πιπεριά) χρειάζεται 2/10 του φλυτζανιού ρύζι. Στα 5 ζευγάρια, άρα χρειάζεται 1 φλυτζάνι
2 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4-5 πατάτες κομμένες σε κομμάτια 3 cm
800 γρ. σάλτσα ντομάτας – κλασικός συμπηκνωμένος χυμός Μπάρμπα Στάθης (2 κουτιά χυμό/ζουμί)
140 γρ. ντοματοπελτέ (2 συσκευασίες των 70 γρ.)
60 γρ. μαύρη σταφίδα
50 γρ. κουκουνάρι
4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό (μισό ματσάκι περ.)
4 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο (αν δεν βρείτε, βάλτε συνολικά 4 κ.σ. ξερό δυόσμο)
1 κ.σ. δυόσμο ξερό
80 γρ. τριμμένο κασέρι
2 κ.γ. ζάχαρη
200 ml. ελαιόλαδο
50 ml. νερό
1.κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή συνταγής για γεμιστά, σε 5 στάδια και 19 βήματα
Α. Ετοιμάζετε και συγκεντρώνετε τα υλικά:

1. Βάζετε ντομάτες και πιπεριές στο ταψί σας να δείτε ότι χωράνε με κάποια, μικρά έστω, κενά ανάμεσα, ώστε να χωρέσουν και οι πατάτες και αποφασίζετε για το πόσα γεμιστά, τελικά θα μπουν στο ταψί σας.
2. Πλένετε τις ντομάτες και πιπεριές που θα χρησιμοποιήσετε και κόβετε στις πιπεριές το κοτσάνι στη ρίζα του.
gemistes ntomates piperies smyrneikes 03. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι περνώντας το απ’ το μούλτι ή τον τρίφτη. Τρίβετε το κασέρι χοντρό, στον τρίφτη. Ψιλοκόβετε μαϊντανό και δυόσμο και τέλος κόβετε τις πατάτες σε μέγεθος ακανόνιστων κύβων 3 εκ. Τα οργανώνετε σε μπολ και τα έχετε έτοιμα για να χρησιμοποιηθούν όταν χρειαστεί.

4. Ξεκινάτε απ’ τις πιπεριές: Κόψτε με μαχαίρι το καπάκι τους χωρίς να φτάσετε μέχρι το τέλος και τρίψτε και πετάξτε τους σπόρους. Αφαιρέστε και κρατήστε σε ένα μπολ, όλο το σαρκώδες ασπροπράσινο εσωτερικό κάτω απ’ το καπάκι αλλά και τα άσπρα “νεύρα” τους που περισσεύουν στο σώμα της πιπεριάς εσωτερικά (όπως είπαμε αυτό είναι το ένα βασικό μυστικό που δίνει γεύση στην γέμιση).

Β. Συνεχίστε με τις ντομάτες:

5.Κόψτε το καπάκι με μαχαίρι και χρησιμοποιώντας το καμπύλο εργαλείο που βγάζει ριγωτές φλούδες απ’ το βούτυρο (ή κουτάλι αν δεν έχετε το εργαλείο αυτό) αφαιρείτε την σάρκα τους, επιδιώκοντας να αφήσετε σχετικά λεπτά τοιχώματα στις ντομάτες. Γι’ αυτό είναι ιδανικό το συγκεκριμένο εργαλείο, όταν συνηθίσετε τη χρήση του, ενώ με το κουτάλι, επειδή δεν κόβει καλά, μπορεί πιο εύκολα να χάσετε τον έλεγχο και να κόψετε την ντομάτα. Μαζεύετε όλα τα εσωτερικά σε ξεχωριστό μπολ.
6.Με πιρούνι κάντε 2 φορές τρύπα στο κάτω μέρος απ’ τις πιπεριές και τις ντομάτες, για να μπορούν να απορροφούν τα υγρά της σάλτσας και να μένουν ζουμερές, όπως εξηγήσαμε στα μυστικά.
7.Τοποθετήστε τις άδειες ντομάτες και πιπεριές πάλι πίσω στο ταψί βάζοντας τις πατάτες ανάμεσά τους, στη βάση τους, για να τις στηρίζουν όρθιες όπου χρειάζεται.
8.Σε τρίφτη, τρίβετε πρώτα όλα τα εσωτερικά που αφαιρέσατε απ’ τις πιπεριές και στη συνέχεια κάνετε το ίδιο για τις ντομάτες. Στο τέλος, όταν έχουν ψιλοκοπεί και τα δύο, τα συνδυάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.
Στο μπολ αυτό προσθέτετε τη σταφίδα, τη μια κονσέρβα ντοματοπελτέ 70 γρ. και τον ψιλοκομμένο δυόσμο και μαϊντανό να είναι έτοιμα να μπουν στη γέμιση.

Γ. Ετοιμάζετε τη γέμιση:

9. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι με λίγο λάδι και σε χαμηλή φωτιά, ρίχνετε το κρεμμύδι, με τη ζάχαρη ανακατεύετε καλά και όταν σε ένα λεπτό αρχίζουν να τσιγαρίζονται, προσθέτετε και το κουκουνάρι. Τα αφήνετε να τσιγαριστούν συνολικά για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
10. Προσθέτετε το ρύζι και το τσιγαρίζετε για 1 λεπτό ανακατεύοντας.
11. Στη συνέχεια, προσθέτετε όλο το περιεχόμενο του μπολ με τη σάλτσα τριφτής ντομάτας, πιπεριάς, μυρωδικών και σταφίδας, και ανακατεύετε.
12. Μόλις αρχίσει το ζουμί να παίρνει βράση, ρίχνετε περίπου 2 κ.γ. αλάτι ¼ κ.γ. πιπέρι και 1.κ.σ. ξερό δυόσμο και βέβαια ανακατεύετε.
13. Καθώς θα βλέπετε στα 4-5 λεπτά, το πολύ ζουμί να μειώνεται και το ρύζι να το απορροφά, κλείνετε τη φωτιά και αφού μετακινήσετε το τηγάνι σε σημείο που δεν παίρνει πλέον θερμότητα, ρίχνετε σαν τελευταίο υλικό, το τριμμένο τυρί. Ανακατεύετε να πάει παντού και η γέμισή σας είναι έτοιμη.

Δ. Γεμίζετε τις ντομάτες και πιπεριές:

14. Πριν ξεκινήσετε, βάζετε τον φούρνο να προθερμανθεί στους 180ºC.
15. Με κουτάλι σαλτσιέρας, γεμίζετε κάθε ντομάτα και πιπεριά με τη γέμιση χωρίς να πιέσετε το περιεχόμενο και αφήνοντας λίγο περιθώριο μέχρι το χείλος του λαχανικού, ώστε όταν διασταλεί το ρύζι, αφού μαγειρευτεί, να μην ξεχειλίσει. Αν σας περισσέψει λίγο ρύζι, ρίξτε το ανάμεσά τους (γίνεται πεντανόστιμη η σάλτσα).
16. Βάλτε τα καπάκια και πάνω στο κέντρο τους, ρίξτε ελάχιστο ντοματοπελτέ (απ΄ τη δεύτερη κονσέρβα), τριμμένη φρυγανιά και λίγο τυρί.

Σημείωση: Αυτή η διαδικασία, μεταξύ μας, έχει να κάνει περισσότερο με το ντεκόρ, παρά με τη γεύση. Την τηρώ πάραυτα, μόνο και μόνο για να μην χαλάσω την αυθεντική τελετουργία της γιαγιάς, που ανακάλυψε τόσα ουσιαστικά μυστικά της συνταγής. Αντικειμενικά πάντως, είναι ήσσονος σημασίας γαστρονομικά.

17. Τώρα ρίξτε ανάμεσα στα γεμιστά τους 2 χυμούς συμπυκνωμένης ντομάτας, το υπόλοιπο απ’ τον ντοματοπελτέ και τα 50 ml νερό, λίγο αλάτι και πιπέρι.
18. Τέλος ρίξτε σιγά-σιγά το λάδι, τόσο ανάμεσα στα γεμιστά, όσο και πάνω στα καπάκια. Τα γεμιστά σας είναι έτοιμα για τον φούρνο και η κουζίνα σας θέλει ένα καλό καθάρισμα!.

Ε. Ψήσιμο:

19. Βάλτε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά -2 ώρες, ανάλογα με το φούρνο και πόσο “ξεροψημένα” τα θέλετε, ρίχνοντας στη μια ώρα, σάλτσα πάνω τους (προσωπικά τα ψήνω στις 2 ώρες, ίσως και παραπάνω, επειδή μ’ αρέσει γευστικά η λίγο “καμμένη” επιφάνεια της πιπεριάς).

Σερβίρισμα:
Τα βγάζετε απ’ το φούρνο, αψηφώντας την υπέροχη μυρωδιά του δυόσμου και των λαχανικών που σας σπάει τη μύτη και τη φωνίτσα μέσα σας που ψυθιρίζει “βουτήξτε ένα ΤΩΡΑ”, και τ’ αφήνετε τουλάχιστον 1 ώρα πριν τα σερβίρετε. Τα γεμιστά είναι από τα φαγητά που νοστιμίζουν σημαντικά, αν μείνουν 24 ώρες και μετά ζεσταθούν μαλακά στους 80ºC για μισή ώρα. Κάλλιστα όμως σερβίρονται και σε θερμοκρασία δωματίου.

Συνταγή από caruso.gr

Δείτε επίσης Αγκινάρες με αρακά! Ένας υπέροχος συνδυασμός!

 

Πέμπτη Χοιρινό φιλέτο με σάλτσα μανιταριών

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 08/4/19- 14/4/19 (Και νηστίσιμο)

Υλικά

1 φιλέτο χοιρινό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα

300 γραμμάρια μανιτάρια
1 σκελίδα σκόρδο
αλεύρι
ελαιόλαδο
1 ποτήρι γάλα
αλάτι
Εκτέλεση

Καθαρίζεις και κόβεις τα μανιτάρια σε φέτες. Στη συνέχεια τα βάζεις μαζί με το σκόρδο και με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρεις για 10 λεπτά. Ύστερα προσθέτεις 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι, ανακατεύεις και προσθέτεις το γάλα.
Εντωμεταξύ κόβεις το κρέας σε φέτες και το μαγειρεύεις σε μια κατσαρόλα με καυτό λάδι και από τις δυο πλευρές. Στη συνέχεια απλώνεις από πάνω τη σάλτσα και σερβίρεις.

Συνταγή από mylife.offsite.com.cy

Δείτε επίσης Εύκολες συνταγές : Κοτόπουλο με κριθαράκι

Και νηστίσιμη συνταγή Νηστίσιμο ριζότο με μανιτάρια, να γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 08/4/19- 14/4/19 (Και νηστίσιμο)

Δείτε τη συνταγή στο daddy-cool.gr

Δείτε επίσης Μελιτζάνες γιαχνί στο τηγάνι

 

Παρασκευή Νηστίσιμα ντολμαδάκια με ρύζι μαζί με φρέσκα μυρωδικά

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 08/4/19- 14/4/19 (Και νηστίσιμο)

Συστατικά
750 γρ. φρέσκα κληματόφυλλα ή από βάζο
250 ml ελαιόλαδο
2½ φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι Καρολίνα
2½ ξερά κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
8 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο
½ ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο ή μαϊντανό
1 μερίδα “Σπιτικό” ζωμό λαχανικών
Χυμό 2 λεμονιών
Αλάτι και πιπέρι
700 ml βραστό νερό

Εκτέλεση
1 Έχουμε και λέμε: αν τα κληματόφυλλα είναι φρέσκα, πλύν’ τα καλά και ζεμάτησέ τα για 2-3 λεπτά, βουτώντας τα λίγα-λίγα σε νερό που βράζει. Στη συνέχεια άφησέ τα να στραγγίξουν καλά σε απορροφητικό χαρτί.

2 Μέσα σε ένα μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά της γέμισης (εκτός από το νερό). Ρίξε το μισό ελαιόλαδo και ανακάτεψε καλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

3 Στρώσε τον πάτο μιας φαρδιάς κατσαρόλας με μερικά αμπελόφυλλα και δώσε βάση: πάρε ένα-ένα τα υπόλοιπα αμπελόφυλλα, βάλε στο κέντρο του καθενός από ένα κουταλάκι γέμισης, τύλιξέ τα σε μικρά ρολά, χωρίς να τα σφίξεις πολύ και σκάσουν, και αράδιασε τα ντολμαδάκια στην κατσαρόλα σε 2 ή 3 στρώσεις το ένα πλάι στο άλλο.

4 Περίχυσε με το υπόλοιπο ελαιόλαδo, από πάνω τοποθέτησε ένα βρεγμένο λαδόχαρτο με μια τρύπα στη μέση του, στερεώνοντάς το με 2-3 κουτάλια, για να μη φύγει κατά τη διάρκεια του βρασμού και ρίξε το βραστό νερό και το χυμό του λεμονιού.

5 Σκέπασε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγόβρασε το φαγητό σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και τα ντολμαδάκια να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους. Αν δεν έχει μαλακώσει το ρύζι, ρίξε λίγο βραστό νερό ακόμη και συνέχισε για λίγο το βράσιμο. Στο τραπέζι!

Συνταγή από gemohouse.gr

Δείτε επίσης Φασόλια χάντρες με ψητές πιπεριές φλωρίνης και θυμάρι

 

Σάββατο Πίτσα µε µαγειρεµένο κοτόπουλο στο τηγάνι

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 08/4/19- 14/4/19 (Και νηστίσιμο)

Υλικά Συνταγής
1/2 δόση ζύμη για πίτσα
1½ φλ. μαγειρεμένο κοτόπουλο (βραστό
ψητό ή κοκκινιστό από το χθεσινό τραπέζι)
1 φλ. σάλτσα ντομάτας
1 φλ. τρίμματα φέτας
1½ φλ. μοτσαρέλα τριμμένη
1 πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση
Για την πίτσα με κοτόπουλο, θα χρησιμοποιήσουμε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι 28 ή 30 εκ., το οποίο λαδώνουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο.

Ψιλοκόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο ή κρέας που περίσσεψε από το χθεσινό τραπέζι.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη για πίτσα, σε διάμετρο μεγαλύτερη από το τηγάνι ούτως ώστε να καλύπτει τα πλαϊνά τοιχώματα και να προεξέχει.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι, και απλώνουμε μέσα το φύλλο. Το αφήνουμε για 4-5 λεπτά να σιγοψηθεί. Αλείφουμε με τη σάλτσα ντομάτας, προσθέτουμε το μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο κοτόπουλο, και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά. Απλώνουμε τις πιπεριές, και γυρίζουμε προς τα μέσα το φύλλο που προεξέχει από το τηγάνι.

Ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς C, σε πάνω κάτω αντιστάσεις, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά. Σερβίρουμε αμέσως.

Συνταγή από argiro.gr

Δείτε επίσης Σουφλέ με κιμά και ψωμί

Και νηστίσιμη συνταγή Η πιο λαχταριστή νηστίσιμη πίτσα!

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 08/4/19- 14/4/19 (Και νηστίσιμο)

Δείτε τη συνταγή στο daddy-cool.gr

Δείτε επίσης Σουφλε φουρνου με λαχανικα

 

Κυριακή Ρολό κιμά με αυγό

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 08/4/19- 14/4/19 (Και νηστίσιμο)

Υλικά συνταγής
1 κιλό κιμάς ανάμεικτος (500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος και 500γρ. κιμάς χοιρινός)
1 αυγό
1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένες σε νερό ή κρασί και στραγγισμένες
½ ποτήρι κρασιού κρασί κόκκινο
½ φλιτζ. τσαγιού δυόσμος φρέσκος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
½ φλιτζ. τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. μουστάρδα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κοφτή κ.σ. αλάτι
1 κοφτό κ.γ. πιπέρι
3 αυγά βραστά

Διαδικασία συνταγής
Ζυμώνουμε καλά για αρκετά λεπτά τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι, το ψωμί, το γάλα, το κρασί, τα μπαχαρικά, το δυόσμο, τη ρίγανη, το αυγό και το ελαιόλαδο ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για περίπου 1 ώρα. Ζυμώνουμε ξανά το μείγμα μόλις το βγάλουμε από το ψυγείο.
Σε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα απλώνουμε τον κιμά και τον στρώνουμε σε σχήμα ορθογώνιο. Υπολογίζουμε δυο δάχτυλα από δεξιά και δυο δάχτυλα από αριστερά και αλείφουμε στο κέντρο τον κιμά με τη μουστάρδα. Προσθέτουμε τα αυγά και με την βοήθεια του αλουμινόχαρτου το τυλίγουμε ομοιόμορφα σε ρολό.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C.
Ψήνουμε στο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C, σε ταψάκι με ελάχιστο νερό και λάδι.
Όταν πάρει ελαφρύ χρωμα από την μια πλευρά το ρολό, το γυρνάμε απο την άλλη. Όταν πάρει και από την άλλη πλευρά χρώμα, το βγάζουμε από τον φούρνο. Το αφήνουμε λίγο να σταθεί και να κρυώσει ελαφρά για να το κόψουμε. Το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Συνταγή από cooklos.gr

Δείτε επίσης Γιουβέτσι στο φούρνο με κεφτεδάκια γεμιστά !!!

Και νηστίσιμη συνταγή Μουσακάς με λαχανικά, νηστίσιμος

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 08/4/19- 14/4/19 (Και νηστίσιμο)

Δείτε τη συνταγή στο daddy-cool.gr

Δείτε επίσης Νηστίσιμα Ατσμά αλμυρά !!!

Πίτα εβδομάδας Τραγανή κιμαδόπιτα με πράσο

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 08/4/19- 14/4/19 (Και νηστίσιμο)

Υλικά Συνταγής
Για το φύλλο κρασιού
700 γραμ. αλεύρι
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι
όσο σηκώσει (περίπου 1 ποτήρι και κάτι) νερό χλιαρό
Για τη γέμιση
5 πράσα
2 αυγά
150 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
4 κ.σ. σιμιγδάλι χοντρό
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ντομάτες τριμμένες
2 καρότα τριμμένα
1 κ.γλ. πελτές ντομάτας
3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλα

Εκτέλεση
Ξεκινάμε την κιμαδόπιτα με πράσο, κοσκινίζοντας πρώτα το αλεύρι σε μπολ. Κάνουμε λακκούβα, προσθέτουμε το κρασί, το ελαιόλαδο, το αλάτι και λίγο λίγο το νερό και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μαζευτεί σε μια μπάλα και να μην κολλάει στα χέρια. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σταθεί για 30΄, ν’ αναπτυχθεί η γλουτένη και να ανοίγεται εύκολα το φύλλο.

Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες. Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει και τα βράζουμε για 8΄-10΄ να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τ’ αφήνουμε στην άκρη. Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, ίσα που να γυαλίσει για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε τον πελτέ, τις τριμμένες ντομάτες, τα καρότα και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε και τα πράσα και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για περίπου 15΄ μέχρι να πιει η γέμιση τα υγρά της. Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το μαϊντανό και τη γραβιέρα. Αφού κρυώσει λίγο η γέμιση, προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη. Ανοίγουμε 4 λεπτά και μεγάλα φύλλα και τ’ αφήνουμε λίγο στον πάγκο να στεγνώσουν. Λαδώνουμε ταψί ρηχό για πίτα 34 ή 36 εκ. Στρώνουμε σουρωτό το πρώτο φύλλο. Περιχύνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.

Στρώνουμε το δεύτερο φύλλο σουρωτό. Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε με κουτάλι. Αφήνουμε κενό, χωρίς γέμιση, 2 εκ. απ’ το χείλος του ταψιού. Σκεπάζουμε με τρίτο φύλλο, στρώνοντάς το σουρωτά. Περιχύνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Τέλος, καλύπτουμε με το τέταρτο φύλλο κατά τον ίδιο τρόπο. Ραντίζουμε την πίτα με λίγο ελαιόλαδο και λίγο νερό με τα δάχτυλα. Τρυπάμε εδώ κι εκεί την επιφάνεια με μαχαίρι. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις κάτω-κάτω για περίπου 1 ώρα και 15΄ μέχρι να ροδίσει καλά.

Συνταγή από argiro.gr

Δείτε επίσης Μανιταροπιτα με τυρια!!!

Νηστίσιμη πίτα εβδομάδας Πίτα λαχανικών νηστίσιμη

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 08/4/19- 14/4/19 (Και νηστίσιμο)

Υλικά συνταγής
2 φύλλα σφολιάτας
μαργαρίνη φυτική με ελαιόλαδο ή ελαιόλαδο για άλειμμα του ταψιού και των φύλλων
Για τη γέμιση:
4 ώριμες ντομάτες
1 κ.γ. ζάχαρη
3 πιπεριές (1 πράσινη + 1 κόκκινη + 1 κίτρινη ή πορτοκαλί)
3-4 μικρά μπουκετάκια μπρόκολο (προαιρετικά) [*]
1 1/2 φλ. τσαγιού λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
3 ξερά κρεμμύδια
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη ή 1½ κ.γ. αποξηραμένη
1 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
1 πρέζα κύμινο
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε τις ντομάτες σε καρεδάκια 1 εκ. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μια μέτρια κατσαρολίτσα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε τα κομματάκια ντομάτας και ζάχαρη και τα σιγοβράζετε μέχρι να εξατμιστούν καλά τα υγρά τους.
Κόβετε σε καρεδάκια 1 εκ. περίπου όλες τις πιπεριές και τα κρεμμύδια κόβετε και στη μέση τα μπουκετάκια μπρόκολου (προαιρετικά). Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν. Μόλις μαλακώσουν τα ρίχνετε μέσα στη κατσαρολίτσα με τη σάλτσα, προσθέτετε τον μαϊντανό, τις λιαστές ντομάτες, τη ρίγανη, το κόλιανδρο, το κύμινο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.
Στρώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας σε μέτριο καλά λαδωμένο ταψί ή πυρέξ, φροντίζοντας να εξέχουν οι άκρες του και το αλείφετε με λίγη λιωμένη μαργαρίνη ή ελαιόλαδο. Από πάνω στρώνετε τη γέμιση και κατεβάζετε τις άκρες των φύλλων περιμετρικά, ώστε να καλύψουν τη γέμιση.
Σκεπάζετε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, το πιέζετε γύρω γύρω προς τη βάση του ταψιού να “σφραγίσει”, το χαράζετε ελαφρά από πάνω σε κομμάτια και το αλείφετε με λίγη μαργαρίνη ή ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε το φύλλο με λίγες σταγόνες νερού και το απλώνετε με τα δάχτυλά σας.
Ψήνετε τη πίτα σας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 170 βαθμούς στον αέρα για 1 περίπου ώρα, ή μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.

Συνταγή από sintayes.gr

Δείτε επίσης Υπέροχη νηστίσιμη στριφτή πατατόπιτα!!!

Γλυκό εβδομάδας Πορτοκαλόπιτα με κρέμα και φιλέ αμυγδάλου !!!!

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 08/4/19- 14/4/19 (Και νηστίσιμο)

Δείτε τη συνταγή στο daddy-cool.gr

Δείτε επίσης Σοκολατένιο κέικ με oreo cookies!Απο τη ΣοφηΤσιωπου

Νηστίσιμο Γλυκό εβδομάδας Νηστίσιμο σοκολατένιο γλυκό με μπισκότα

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 08/4/19- 14/4/19 (Και νηστίσιμο)

Δείτε τη συνταγή στο daddy-cool.gr

Δείτε επίσης Ενα κεικ νηστίσιμο χωρις βουτυρο ,αυγα ,γαλα.