Στην ομάδα μας συνταγες για παιδια που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θελει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Δευτέρα- Ομελέτα φούρνου ρολό!
Συνταγή από: auga.gr
Υλικά:
6 Αυγά
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα αλεύρι γενικής χρήσης
Λίγο αλάτι, πιπέρι
Λίγο τυρί Cheddar
Λίγο ψημμένο μπέικον
Λίγο φρέσκο κρεμμύδι
Εκτέλεση:
1) Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C βαθμούς. Ρίχνετε σ’ ένα ταψί λίγο ελαιόλαδο.
2) Σ’ ένα μπλέντερ, χτυπάτε τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Χύστε το μείγμα στο ταψί.
3) Πάνω από το μείγμα ρίχνετε μπέικον (ήδη ψημένο πχ. στη τοστιέρα), τυρί Cheddar και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
4) Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πήξει, περίπου 15-20 λεπτά.
Σερβίρισμα:
Χαλαρώστε προσεκτικά τις άκρες της ομελέτας από το ταψί. Διπλώστε σε ρολό την ομελέτα. Τοποθετήστε την σε μια πιατέλα και κόψτε σε ίσα κομμάτια.
Σε αυτό το βίντεο, θα δείτε πώς να φτιάξετε μια νόστιμη ομελέτα φούρνου σε ρολό! Μια γευστική πρόταση που μπορεί να βγάλει μέχρι και έξι μερίδες ταυτόχρονα!
Δείτε ακόμη: Αυγά τηγανιτά..για παιδιά!
Τρίτη- Μπιφτέκι ταψιού γεμιστό
Συνταγή από: gastronomos.gr
Υλικά
500 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
1/3 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 φρυγανιές, μουλιασμένες σε νερό και καλά στυμμένες
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξίδι
Για τη γέμιση
250 γρ. φέτα, χονδροθρυμματισμένη
4 – 5 ξερά σύκα ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Διαδικασία
Σε ένα βαθύ μπολ, βάζουμε τον κιμά και όλα τα άλλα υλικά και τα ζυμώνουμε να ενωθούν καλά και να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί. Παίρνουμε το μισό από το μείγμα και το απλώνουμε πιέζοντας με τις παλάμες μας να καλύψει τον πυθμένα του ταψιού ισόπαχα. Από πάνω σκορπίζουμε ομοιόμορφα την φέτα και τα σύκα.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα στην επιφάνεια εργασίας και απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα. Το πλάθουμε έτσι, ώστε να έχει ακριβώς το μέγεθος του ταψιού. Αναποδογυρίζουμε με προσοχή το λαδόχαρτο για να πέσει το μείγμα πάνω στη γέμιση. Διορθώνουμε με το χέρι αν έχει μείνει κενό, ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε για περίπου 20 – 30 λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Το κόβουμε σε 6 ή 8 κομμάτια, σαν τούρτα.
Συνοδεύουμε με: Ρύζι ή με μια φρέσκια σαλάτα.
Συμβουλή: Εναλλακτικά: Αντί για φέτα, μπορούμε να βάλουμε ανθότυρο, για να γίνει πιο ελαφρύ ή κοπανιστή ανακατεμένη με ανθότυρο, ή για μεγάλες συγκινήσεις… ροκφόρ.
Δείτε ακόμη: Muffins και κέικ μήλου με ελαιόλαδο και μέλι!
Τετάρτη- Μελιτζάνες στιφάδο με ξινομυζήθρα
Συνταγή από: gastronomos.gr
Υλικά
½ κιλό μελιτζάνες της αρεσκείας μας (τσακώνικες ή φλάσκες), καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλους κύβους των 3 εκ.
120 ml ελαιόλαδο
3 ξερά κρεμμύδια, σε καρεδάκια
3 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, τριμμένες
1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
1/2 κουτ. γλυκού ξερός κόλιανδρος, καλά κοπανισμένος στο γουδί ή περασμένος στο μύλο μπαχαρικών
1/2 αποξηραμένη κόκκινη καυτερή πιπερίτσα, τριμμένη (ή 1/2 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο ή στη μύτη του κουτ. γλυκού σκόνη τσίλι)
1 μικρό ξυλάκι κανέλας
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
40 ml ξίδι απλό
350 γρ. ξινομυζήθρα
Διαδικασία
Ρίχνουμε τους κύβους μελιτζάνας σε ένα μεγάλο σουρωτήρι, τους αλατίζουμε καλά και τους αφήνουμε κατά μέρος για 2 ώρες. Τους σκουπίζουμε καλά από το αλάτι (χωρίς να τους πλύνουμε). Σε μια μεγάλη, φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πολύ χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 8 – 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τη γλύκα τους, αλλά να μη ροδίσουν καθόλου. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι απλώς να γυαλίσουν από το λάδι. Δυναμώνουμε καλά τη φωτιά και ρίχνουμε τις ντομάτες, το μοσχοκάρυδο, τον κόλιανδρο, την τριμμένη καυτερή πιπερίτσα (ή το μπούκοβο ή τη σκόνη τσίλι), το ξυλάκι κανέλας, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε προσεκτικά. Οταν η ντομάτα πάρει βράση, χαμηλώνουμε ξανά τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, με σκεπασμένη κατσαρόλα. Στη συνέχεια την ξεσκεπάζουμε και μαγειρεύουμε στην ίδια θερμοκρασία, για άλλα 10 λεπτά, ώστε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και το φαγητό να μείνει με το λάδι του. Περιχύνουμε με το ξίδι, αφήνουμε στη φωτιά για άλλα 5 λεπτά και αποσύρουμε. Πετάμε την κανέλα, μοιράζουμε τις μελιτζάνες σε πιάτα και ρίχνουμε σε κάθε μερίδα από λίγη ξινομυζήθρα, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό (όχι καυτό) ή κρύο
Πέμπτη-Κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο
Συνταγή από: infokids.gr
Υλικά:
2 μπούτια κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
ελαιόλαδο
2 κουτ της σούπας μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
1 κουτ του γλυκού ρίγανη
1/2 ποτήρι κρασί λευκό
1 κούπα ρύζι για σπυρωτό πιλάφι (κίτρινο)
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς.Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε το κοτόπουλό μας το αλείφουμε με την μουστάρδα καλά. Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο μας, προσθέτουμε το κοτόπουλο και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Βάζουμε ζεστό νερό να καλύψει το κοτόπουλο και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά με κλειστό το καπάκι μας.
Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ταψάκι μαζί με αρκετό υγρό από την κατσαρόλα μας το τοποθετούμε στο φούρνο και περιμένουμε να αρχίσει να κοχλάζει τότε προσθέτουμε το ρύζι μας έχουμε το νου μας μην μας τελειώσει το ζουμάκι για αυτό και δεν το πετάμε αυτό που έχει απομείνει στην κατσαρόλα μας. Δοκιμάζουμε αν ακόμα κρατάει το ρύζι προσθέτουμε λίγο ζουμάκι ακόμα. Πρέπει το ρύζι να πιει όλα τα υγρά του και να πάρει χρώμα το κοτόπουλο μας!
Παρασκευή- Φασόλια κοκκινιστά με πιπεριές φλωρίνης
Συνταγή από: daddy-cool.gr
Σάββατο- Σουπιές με πατάτες γιαχνί
Συνταγή από: argiro.gr
Υλικά Συνταγής
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
6 μεγάλες πατάτες
1.200 γραμμ. σουπιές
2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
400 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για τις κοκκινιστές σουπιές με πατάτες, καθαρίζουμε πρώτα τις σουπιές (αν θέλουμε μπορούμε να κρατήσουμε στην άκρη το σακουλάκι της μελάνης και να το προσθέσουμε προς το τέλος του βρασμού). Στη συνέχεια τις κόβουμε σε μπουκές.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε μία στρώση πατάτες, μία στρώση κρεμμύδια και από πάνω μία στρώση σουπιές.
Επαναλαμβάνουμε σε στρώσεις τα υλικά, για να ενοποιηθούν όμορφα όλες οι γεύσεις στις σουπιές με πατάτες.
Μπήγουμε το σκόρδο και τη δάφνη και περιχύνουμε με τις ντομάτες. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε νερό μέχρι να σκεπάζει όλα τα υλικά.
Από την ώρα που το φαγητό θα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι κοκκινιστές πατάτες και οι σουπιές.
Κυριακή-Σπαγγέτι καρμπονάρα χωρίς αυγό
Υλικά για 4 άτομα:
1 πακέτο σπαγγέτι no6
1 κρέμα γάλακτος (κατά προτίμηση NOYNOY light)
8 φέτες μπέικον κομμένες σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας corn flour
λάδι
μαύρο πιπέρι
αλάτι
παρμεζάνα
Εκτέλεση:
1. Γεμίστε μία μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό και βάλτε τη στη φωτιά μέχρι να βράσει το νερό και προσθέστε μία χούφτα αλάτι.
2. Μόλις βράσει το αλατισμένο νερό προσθέστε τα σπαγγέτι.
3. Αφήστε τα να βράσουν για 8 λεπτά (αν τα θέλετε al dente) αλλιώς 10-12 λεπτά και ανακατέψτε σε συχνά διαστήματα.
4. Σουρώστε τα σπαγγέτι και προσθέστε λάδι.
5. Σε μία άλλη κατσαρόλα βάλτε λίγο λάδι και τσιγαρίστε το μπέικον.
6. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος μαζί με λίγο πιπέρι, αλάτι και το corn flour και ανακατέψτε μέχρι να γίνει πηχτή η κρέμα γάλακτος.
7. Σερβίρετε τα σπαγγέτι με την κρέμα γάλακτος και προσθέστε όση παρμεζάνα θέλετε και έτοιμη η καρμπονάρα.
Πίτα Εβδομάδας
Πρασοτυρόπιτα
Συνταγή από: mageirikikaisintages
Για το φύλλο
μισό κιλό αλεύρι
2 κουταλιές λάδι
μια κουταλιά ξύδι
λίγο αλάτι
νερό όσο πάρει για να γίνει μια μαλακιά ζύμη
Για την γέμιση:
1 κιλό πράσα
1 κούπα τυρί φέτα
2/3 κούπα λάδι
1 ποτήρι του κρασιού ρύζι ή τραχανά
άνηθο
μάραθο
δυόσμος
2 αυγά προαιρετικά αν δεν θέλετε μην βάζετε
αλάτι
πιπέρι
σουσάμι -μαυροκούκι
Εκτέλεση :
Κόβετε τα πράσα σε κομμάτια και αφού τα ζεματίσετε τα στραγγίζετε. Σε μια λεκάνη ανακατεύετε τα πράσα την φέτα, τον άνηθο, το μάραθο ,τον δυόσμος και τον τραχανά ή το ρύζι (τον τραχανά ή το ρύζι τα έχετε βάλει σε νερό για ένα τέταρτο περίπου προηγουμένως να μουλιάσουν και μετά τα στραγγίζετε ). Προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι και μισό λάδι (το υπόλοιπο το αφήνετε για να αλείψετε τα φύλλα).
Λαδώνετε το ταψί το μεγάλο του φούρνου μέγεθος και στρώνετε τρία φύλλα αφού ενδιάμεσα τα έχετε αλείψει με λάδι. Βάζετε το 1/3 της γέμισης και το καλύπτετε με ένα φύλλο το οποίο λαδώνετε. Το επαναλαμβάνετε άλλες δυο φορές και την τελευταία βάζετε τα τρία φύλλα τα οποία έχετε λαδώσει. Χαράζεται την πίτα σε βαθιά κομμάτια και την ψήνετε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Καλή σας όρεξη!!!
* Επειδή μου αρέσει στην μισή πίτα όταν την ετοιμάσω στο ταψί την πασπαλίζω την μισή με σκέτο σουσαμι και την άλλη μισή με σουσάμι ανακατεμένο με μαυροκούκι μπορείτε να παραλείψετε και τα δύο αν δεν σας αρέσουν !
Δείτε ακόμη: Στριφτή πρασσοτυρόπιτα !!!
Γλυκά Εβδομάδας
- Μιλφέιγ (Με 5 ΜΟΝΟ υλικά και ΧΩΡΙΣ αυγά!!!)
Συνταγή στο: daddy-cool.gr
- Υπέροχο ζουμερό κέικ με φανταστική βελούδινη κρέμ-καραμελέ –
Συνταγή στο: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Κολοκυθόσουπα βελουτέ χωρίς κρέμα γάλακτος
- Η Γη της Ελιάς : Συλλαμβάνουν τους απαγωγείς του Ισιδώρου χωρίς να μπορούν να βρουν τον ίδιο
- Grand Hotel : Η Κυβέλη παγιδεύει τον Αλέξανδρο με συμβόλαιο φωτιά
- Αμαλιάδα : «Με ζήλευε και με έσπαγε στο ξύλο» – Οι αντιφάσεις της μητέρας του Παναγιωτάκη
- Στο «Παίδων» 15χρονη από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε κλαμπ