Close

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 15/4/19- 21/4/19 (Και νηστίσιμο)

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 15/4/19- 21/4/19 (Και νηστίσιμο)

Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!

Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!

Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα Ψαρόσουπα

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 15/4/19- 21/4/19 (Και νηστίσιμο)

Συστατικά
1 κιλό ψάρι για ψαρόσουπα (χριστόψαρο , ασπρόβλαχος , πέρκα),
1 πράσο,
1 φρέσκο κρεμμύδι,
1 κουταλιές ντοματοπολτέ,
2 ντομάτες ψιλοκομμένες,
½ φλ. κρασί λευκό,
2 πατάτες κομμένες σε κύβους,
1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο,
300γρ. ρύζι parboiled Lisko,
2 λεμόνια,
ελαιόλαδο,
αλάτι,
πιπέρι.

Βήματα
Βήμα 1
Σε κατσαρόλα τσιγαρίζετε το πράσο και το κρεμμύδι .

Βήμα 2
Προσθέτετε το ντοματοπολτό και τις ντομάτες .

Βήμα 3
Όταν καταστηθούν λίγο προσθέτετε το κρασί και αφήνετε για 2 λεπτά να βγάλει το άρωμα του.

Βήμα 4
Προσθέτετε αρκετό νερό ζεστό και τις πατάτες , το σέλινο και το καρότο.

Βήμα 5
Όταν τα λαχανικά είναι σχεδόν έτοιμα βάζετε στη σούπα το ψάρι.

Βήμα 6
Τα φιλέτα πέρκας είναι πολύ βολικά γιατί δεν έχουν κόκαλα και ψήνονται εύκολα.

Βήμα 7
Εάν θα βάλετε ψάρι που έχει κόκκαλα, όταν ψηθεί τα αφαιρείτε, το καθαρίζετε από τα κόκκαλα και ξαναβάζετε την ψίχα του μέσα στη σούπα.

Βήμα 8
Προσθέτετε τα τελευταία 15 λεπτά το ρύζι και αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 9
Φροντίζετε να έχει πάντα αρκετό νερό.

Βήμα 10
Στο τέλος βάζετε λίγο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιών.

Συνταγή από xrysessyntages.com

Δείτε επίσης Χυλωμένη κοτόσουπα με δύο ΜΟΝΟ υλικά!!

 

Και νηστίσιμη συνταγή Νηστίσιμο ριζότο με θαλασσινά

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 15/4/19- 21/4/19 (Και νηστίσιμο)

Δείτε τη συνταγή στο daddy-cool.gr

Δείτε επίσης Νηστίσιμες σουπιές με ρύζι

 

Τρίτη Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες στο φούρνο

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 15/4/19- 21/4/19 (Και νηστίσιμο)

ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο κομμένο στα 4
1,5 kg πατάτες
2 κγ ρίγανη ξερή
2 κγ αλάτι χοντρό
1 κγ πιπέρι
1,5 κσ μουστάρδα dijon
2 λεμόνια (Από το ένα το χυμό και το ξύσμα, το δεύτερο κομμένο σε φέτες)
10 κσ ελαιόλαδο χωρισμένες σε 5 και 5
1 σκ σκόρδο σπασμένη
1,5 κγ εστραγκόν ξερό
1 κυβο ζωμό κοτόπουλο
200 ML χλιαρό νερό
1 κσ μέλι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, τις απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου, και τις πασπαλίζουμε με 1 κγ αλάτι χοντρό,1/2 κγ πιπέρι, 1 κγ ρίγανη ξερή, 5 κσ ελαιόλαδο, και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας.

2Παίρνουμε τα κοτόπουλα, τα βάζουμε μέσα στο ταψί ενδιάμεσα από τις πατάτες και τα πασπαλίζουμε με 1 κγ ρίγανη ξερή, 1 κγ αλάτι χοντρό, 1/2 κγ πιπέρι, το εστραγκόν και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

3Τρίβουμε καλά με τα χέρια μας το κοτόπουλο, ώστε να πάνε παντού όλα τα υλικά.

4Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το μέλι, το χυμό από το ένα λεμόνι, τον ζωμό κοτόπουλο, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί ο κύβος.

5Ρίχνουμε το μείγμα αυτό πάνω από τις πατάτες και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε ξανά με τα χέρια.

6Ρίχνουμε το νερό, κόβουμε το δεύτερο λεμόνι σε κάθετες φέτες και το τοποθετούμε διάσπαρτο στο ταψί.

7Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1,5 ώρα. (Σε περίπτωση που κατά το ψήσιμο το φαγητό χρειάζεται και άλλη υγρασία προσθέτουμε άλλα 100 ml νερό)

Συνταγή από giorgostsoulis.com

Δείτε επίσης Λεμονάτο χοιρινό κατσαρόλας!

 

Και νηστίσιμη συνταγή  Νηστίσιμες μελιτζάνες παπουτσάκια!

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 15/4/19- 21/4/19 (Και νηστίσιμο)

Δείτε τη συνταγή στο daddy-cool.gr

Δείτε επίσης Φακές με λαχανικά! Χωρίς λάδι νηστίσιμες

 

Τετάρτη Γαρίδες με λαχανικά στο φούρνο

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 15/4/19- 21/4/19 (Και νηστίσιμο)

Συστατικά για 4 μερίδες:

2 κολοκυθάκια
1 Κουτί γαρίδες, αποφλοιωμένες
½ κίτρινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
2 κουταλιές χυμό λάιμ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι σκόρδο τριμμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο

Προετοιμασία
Προθερμάνετε το φούρνο στους 400 ° F (200 ° C). Χρησιμοποιώντας ένα αποφλοιωτή λαχανικών, αποφλοιώστε τις μεγάλες λωρίδες από το κολοκυθάκι.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε την κολοκύθα τη γαρίδα, την πιπεριά, το χυμό λαιμ το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου και το ελαιόλαδο μέχρι να επικαλυφθεί ομοιόμορφα το μείγμα. Σε ένα ταψί απλώστε το μείγμα σε ένα ομοιόμορφο στρώμα και ψήνετε για 8 λεπτά, έτοιμο το φαγητό μας.

Συνταγή από womanoclock.gr

Δείτε επίσης Πατάτες γιαχνί με ελιές!

 

 

 

Πέμπτη Μοσχαρίσια μπριζόλα με σως Hollandaise

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 15/4/19- 21/4/19 (Και νηστίσιμο)

Συστατικά
Για τη μπριζόλα
300 γρ. κόντρα μοσχαρίσια μπριζόλα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
1 σκ. σκόρδο
θυμάρι
δεντρολίβανο
αλάτι
πιπέρι

Για την Hollandaise
1 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
2 κρόκους αυγών
1 κ.σ. νερό
1 κ.σ. μουστάρδα
100 γρ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
θυμάρι
τηγανητές πατάτες

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη μπριζόλα

Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο στις μπριζόλες, αλάτι, πιπέρι και τις μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι.
Όταν ψηθούν από τη μία πλευρά, τις γυρίζουμε από την άλλη και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, θυμάρι, δεντρολίβανο και το βούτυρο.
Μόλις λιώσει το βούτυρο και αρωματιστεί, περιχύνουμε τις μπριζόλες με ένα κουτάλι για 3-4 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά.
Για την Hollandaise

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ξίδι, το νερό, τη μουστάρδα και τους κρόκους των αυγών. Τοποθετούμε το μπολ σε μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί).
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπολ, το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1-1 ½ λεπτό στα 800 Watt για να λιώσει.
Ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα το μείγμα με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
Αφαιρούμε το μπολ από την κατσαρόλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μεταφέρουμε τη σως σε ένα μικρό μπολ.
Για το σερβίρισμα

Μεταφέρουμε τις μπριζόλες, τη σως και τις τηγανητές πατάτες σε ένα πιάτο και σερβίρουμε με ελαιόλαδο και θυμάρι.

Συνταγή από τον akispetretzikis.com

Δείτε επίσης Φιλέτο μοσχάρι με κους κους!!

 

Και νηστίσιμη συνταγή Σούπα με ρεβίθια, κουνουπίδι και γάλα καρύδας

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 15/4/19- 21/4/19 (Και νηστίσιμο)

Δείτε τη συνταγή στο daddy-cool.gr

Δείτε επίσης Ρεβίθια φούρνου με πολύχρωμες πιπεριές

 

Παρασκευή Μοσχομυριστή φασολάδα!

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 15/4/19- 21/4/19 (Και νηστίσιμο)

Δείτε τη συνταγή στο daddy-cool.gr

Δείτε επίσης Διαφορετικά Κολοκυθάκια γεμιστά με λαχανοντολμάδες

 

Σάββατο Σουφλέ ζυμαρικών με τυριά και σαλάμι αέρος πικάντικο

 

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 15/4/19- 21/4/19 (Και νηστίσιμο)

Υλικά
340 γρ κοφτά ζυμαρικά (π.χ. πέννες, μακαρονάκι, ριγκατόνι κ.λπ.)
225 γρ λουκάνικο γαλοπούλας, χωρίς το περίβλημα
680γρ.(3 φλ.) σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
½ φλ. μαύρες ελιές, τεμαχισμένες
115 γρ σαλάμι αέρος πικάντικο
225 γρ ρικότα
2 φλ. μοτσαρέλα, τριμμένη
½ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
½ κ.γ. ρίγανη (προαιρετικά)

Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το λουκάνικο σε μέτρια φωτιά για 10 περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, τα ¾ από τις ελιές και ¾ από το σαλάμι αέρος πικάντικο και αφήνουμε στην άκρη.

Σ’ ένα μπολ αναμιγνύουμε τη ρικότα, τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα και αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε τα μισά ζυμαρικά σ’ ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος.

Ρίχνουμε από πάνω το μισό μείγμα της σάλτσας και στη συνέχεια το μισό μείγμα των τυριών.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την ίδια σειρά.

Στο τέλος βάζουμε τις υπόλοιπες ελιές, στρώνουμε τις φέτες σαλάμι αέρος πικάντικο, που έχουμε κρατήσει και πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Ψήνουμε το σουφλέ σκεπασμένο πολύ καλά με αλουμινόχαρτο, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C, για 20-30 λεπτά.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει.

Συνταγή από dimitrisskarmoutsos.gr

Δείτε επίσης Ταλιατέλες με ελιές, λεμόνι και παρμεζάνα

 

Και νηστίσιμη συνταγή Καβουρομακαρονάδα

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 15/4/19- 21/4/19 (Και νηστίσιμο)

Δείτε τη συνταγή στο daddy-cool.gr

Δείτε επίσης Σουφλε φουρνου με λαχανικα

 

Κυριακή Τα απόλυτα μοσχαρίσια Burger

ΥΛΙΚΑ
60ml Ελαιόλαδο

16 Φέτες τυρί cheddar

8 Ψωμάκια για burger (brioche ή με σουσάμι)

8 Φέτες μπέικον

1 BBQ sauce

1 Ντομάτα

1 Μαρούλι

1 Κρεμμύδι

Για το μείγμα των burger:

1 κιλό Κιμάς (100% μοσχαρίσιος)

60 γρ. Ελαιόλαδο

40 γρ. Μουστάρδα

40 γρ. Ketchup

10 γρ. Worcester sauce

1 κ.γ. Αλάτι

½ κ.γ. Πάπρικα καπνιστή

¼ κ.γ. Πιπέρι

Για τη sauce πίκλας:

500 γρ. Μαγιονέζα

300 γρ. Αγγουράκι πίκλες (στραγγισμένο)

50 γρ. Μουστάρδα

20 γρ. Χυμό λεμόνι

Πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα:

4 Μέτριες πατάτες (κατάλληλες για τηγάνισμα)

Αλάτι

Πιπέρι

Καπνιστή πάπρικα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Για την προετοιμασία των λαχανικών μας: Πλένουμε καλά τις ντομάτες, το μαρούλι και τις πατάτες.

2Αφού στραγγίσουν καλά τα κόβουμε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ως εξής: τις ντομάτες σε ροδέλες (καλό θα είναι το μαχαίρι να έχει μικρά δοντάκια για να μην καταστρέψουμε την ντομάτα). Τις πατάτες πρώτα μια φορά στην μέση και ύστερα λοξά σε τρία έως τέσσερα κομμάτια ώστε να πάρουν κυδωνάτο σχήμα. Το μαρούλι το κόβουμε με το χέρι μας παίρνοντας ένα ένα τα φύλλα του.

3Τοποθετούμε ένα ξύλο κοπής μπροστά μας και με τη βοήθεια ενός μεγάλου μαχαιριού κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες, αφού πρώτα το ξεφλουδίσουμε.

4Για την pickle sauce: Ρίχνουμε τα αγγουράκια μέσα σε ένα μπλέντερ και τα κόβουμε πατώντας διακεκομμένα το κουμπί ώστε σχηματίσουμε μέτρια κομμάτια.

5Αδειάζουμε τα κομμένα πλέον αγγουράκια σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

6Για τον κιμά: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά με το χέρι μας μέχρι να ομογενοποιήθουν. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά. Μόλις περάσει αυτός ο χρόνος, βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, παίρνουμε 120 γραμμάρια κιμά στο χέρι μας και πλάθουμε δίνοντας σχήμα δίσκου διαμέτρου 12 εκατοστών περίπου. Για αυτή τη διαδικασία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τσέρκι.

7Τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα καλύπτουμε με μεμβράνη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.

8Για τη γαρνιτούρα: Βάζουμε μια κατσαρόλα πάνω από δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ηλιέλαιο μέχρι τη μέση. Μόλις κάψει καλά, μειώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και ρίχνουμε την πρώτη δόση από τις πατάτες. Αφήνουμε να τηγανιστούν μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ξανθό σκούρο χρώμα.

9Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας βγάζουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε σε μπολ που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί. Τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και καπνιστή πάπρικα.

10Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφού κάψει ρίχνουμε μέσα το μπέικον. Το ψήνουμε μέχρι να πάρει ωραίο σκούρο χρώμα γυρνώντας το με την βοήθεια μιας τσιμπίδας. Τέλος αποσύρουμε σε ένα μικρό ταψάκι στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.

11Βάζουμε ένα άλλο τηγάνι πάνω από δυνατή φωτιά και ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Μόλις πάρει θερμοκρασία βάζουμε δύο μπιφτέκια και τα ψήνουμε 4 λεπτά από τη μία μεριά και 4 λεπτά από την άλλη. Μόλις γυρίσουμε τα μπιφτέκια τοποθετούμε πάνω από το καθένα 2 φέτες cheddar ώστε να λιώσει μέχρι να ψηθούν.

12Για τη συναρμολόγηση των burger: Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και βάζουμε στο ψωμάκι της βάσης μία κουταλιά από τη sauce πίκλας που φτιάξαμε. Στη συνέχεια τοποθετούμε ένα φύλλο μαρούλι. Παίρνουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ένα burger από το τηγάνι και το βάζουμε πάνω από το μαρούλι. Τοποθετούμε μια φέτα μπέικον, μια φέτα ντομάτα. Τέλος βάζουμε μερικές ροδέλες κρεμμύδι και λίγη BBQ sauce. Τοποθετούμε το πάνω μέρος από το ψωμάκι μας και έτοιμο. Σερβίρουμε σε ξύλο κοπής με τις κυδωνάτες πατάτες στο πλάι.

Συνταγή από giorgostsoulis.com

Δείτε επίσης Χοιρινά σνίτσελ γεμιστά με σάλτσα μελιού και μουστάρδας

 

Και νηστίσιμη συνταγή Burger με μπιφτέκι σόγιας για μικρούς και μεγάλους

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 15/4/19- 21/4/19 (Και νηστίσιμο)

Δείτε τη συνταγή στο daddy-cool.gr

Δείτε επίσης Κεφτεδάκια Λαχανικών στο φούρνο, όνειρο!!!

 

 

Πίτα Εβδομάδας Τυρόπιτα στριφτή με φέτα και δυόσμο

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 15/4/19- 21/4/19 (Και νηστίσιμο)

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
700γρ. βιολογική φέτα Π.Ο.Π. ΡΟΥΣΣΑΣ
3 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
1/2 φλιτζάνι γάλα
3 αβγά
4 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
λίγο σουσάμι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη φέτα και τη σπάζετε με πιρούνι χωρίς να τη λιώσετε τελείως, έτσι ώστε να ξεχωρίζουν τα κομμάτια της. Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και τα ρίχνετε στο μπολ με τη φέτα. Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο, λίγο πιπέρι, πασπαλίζετε με το σιμιγδάλι και ανακατεύετε καλά.

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς στον αέρα. Λαδώνετε γενναιόδωρα με πινέλο ένα ταψί διαμέτρου 35εκ. Στρώνετε στον πάγκο σας το πρώτο φύλλο κρούστας και το λαδώνετε κι αυτό με πινέλο. Απλώνετε κατά μήκος λίγη από τη γέμιση και τυλίγετε το φύλλο σε ρολό, το στρίβετε ελαφρά και το τοποθετείτε στο ταψί, ακουμπώντας το στα πλαϊνά τοιχώματά του. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με ένα δεύτερο ρολό που τοποθετείτε δίπλα στο πρώτο. Δίπλα σε αυτό βάζετε το επόμενο, το μεθεπόμενο και πάει λέγοντας, σχηματίζοντας στο τέλος ένα σαλίγκαρο που θα καταλήγει στο κέντρο του ταψιού.

Περιχύνετε την πίτα σας με λίγο λάδι ακόμα και την πασπαλίζετε με σουσάμι. Την ψεκάζετε με λίγο νερό και την ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο (στην πρώτη σχάρα από κάτω) αρχικά σκεπασμένη με λαδόκολλα για να μην αρπάξει. Μετά από 45 λεπτά την ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά η πίτα. Τη σερβίρετε ζεστή, χλιαρή ή και κρύα.

Συνταγή από olivemagazine.gr

Δείτε επίσης Μανιταροπιτα με τυρια!!!

 

Και νηστίσιμη πίτα  με μανιτάρια (νηστίσιμη)

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 15/4/19- 21/4/19 (Και νηστίσιμο)

για τη ζύμη
3 κούπες νερό
αλεύρι όσο πάρει( 4 1/2 κούπες περίπου-η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική και να μην κολλάει)
2 κ.σ λάδι
λίγο αλάτι
150 γρ. φυτικό βούτυρο
για τη γέμιση
500 γρ. άσπρα μανιτάρια πόρτο μπέλο
1.500 γρ. κρεμμύδια
2 κ.σ φρυγανιά
4 κ.σ λάδι για το σοτάρισμα
πιπέρι (μαύρο, πράσινο,ροζ)
λίγο κύμινο
αλάτι

πώς να τη φτιάξουμε:
για τη ζύμη :
Ετοιμάζουμε τη ζύμη και ανοίγουμε φύλλο όπως δείξαμε και τις προηγούμενες φορές.(δες συνταγή κρεατόπιτας /βήμα-βήμα).Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο φύλλο για πίτες.

για τη γέμιση:
Αφαιρούμε τη φλούδα από τα μανιτάρια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες.Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε 2 κ.σ ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο νεράκι.(1/3 κούπας).Σε άλλο τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια σε 2 κ.σ ελαιόλαδο ,και τα αφήνουμε να μαλακώσουν σε χαμηλή θερμοκρασία..Μόλις σοταριστούν τα στραγγίζουμε να φύγουν τα υγρά τους.

Ανακατεύουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια, βάζουμε αλάτι, διάφορα πιπέρια φρεσκοτριμμένα, και λίγο κύμινο.Μόλις κρυώσει το μείγμα προσθέτουμε προσθέτουμε τη φρυγανιά.

Απλώνουμε το μισό φύλλο σε ταψάκι(διαστάσεις:26X34 εκ.) , προσθέτουμε τη γέμιση και απλώνουμε επάνω το άλλο φύλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 °C για 30 λεπτά.

Συνταγή από bookitsa.gr

Δείτε επίσης Νηστισιμη πιτα λαχανικων

 

Γλύκο Εβδομάδας Κλασική τούρτα σοκολατίνα!

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 15/4/19- 21/4/19 (Και νηστίσιμο)

Δείτε τη συνταγή στο daddy-cool.gr

Δείτε επίσης Τάρτα σοκολάτας με βάση μπισκοτου

 

Και νηστίσιμο Γλυκό  Νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι σοκολάτα

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 15/4/19- 21/4/19 (Και νηστίσιμο)

Δείτε τη συνταγή στο daddy-cool.gr