Close

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 15/5/17-21/5/17

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 15/5/17-21/5/17

Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!

Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα- Γεμιστές ντομάτες με αυγά και τυριά

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 15/5/17-21/5/17       Συνταγή από: chefoulis.gr

Υλικά:

Ντομάτες: 6 μεγάλες
Κασσέρι: 100 γρ τριμμένο
Τυρί φέτα :100 γρ χονδροκομμένη
Ανθότυρο: 100 γρ
Αυγά: 6
Ρίγανη λίγο
Αλάτι – πιπέρι
Ελαιόλαδο λίγο
Δυόσμο λίγο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις ντομάτες , κόβουμε την κορυφή τους (το καπάκι τους) και τις αδειάζουμε όπως κάνουμε στα γεμιστά. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί μπρούμυτα να στραγγίξουν και στην συνέχεια τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά. Μόλις τις βγάλουμε από τον φούρνο , σπάμε μέσα σε κάθε ντομάτα ένα αυγό , προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο και τέλος τα τυριά και τις περιχύνουμε με λίγο λάδι. Τις ψήνουμε για 15 λεπτά στον φούρνο και τις σερβίρουμε ζεστές.

Δείτε ακόμη: Φασόλια με ρύζι

Τρίτη- Μακαρόνια γεμιστά με τυρί και κοτόπουλο

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 15/5/17-21/5/17         Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr

Τετάρτη- Μελιτζάνες ρολάκια με λαχανικά

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 15/5/17-21/5/17    Συνταγή από: clickatlife.gr

Υλικά:

Μελιτζάνες – 1 κιλό
Καρότα – 2 τριμμένα στον τρίφτη
Πιπεριές Φλωρίνης – 2 κομμένες καρέ
Κασέρι – 100 γρ τριμμένο
Τυρί φέτα – 150 γρ
Αυγό – 1 χτυπημένο
Κρεμμύδι ξερό – 1 πολύ ψιλοκομμένο
Ντομάτες – 2 κομμένες καρέ
Αλάτι-πιπέρι
Ζάχαρη – 1 πρέζα
Καλαμποκέλαιο – για το τηγάνισμα
Ελαιόλαδο – 2 κουταλιές σούπας
Μαϊντανός – για στόλισμα

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε κάθετα σε λεπτές φέτες και τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για 1/2 ώρα. Στην συνέχεια τις στραγγίζουμε καλά και τις τηγανίζουμε στο καλαμποκέλαιο. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ίσα να γυαλίσει, προσθέτουμε τις πιπεριές, τις σοτάρουμε, το καρότο τριμμένο και τέλος τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε την μια πρέζα ζάχαρη, κατεβάζουμε από την φωτιά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό, μαζί με την θρυμματισμένη στο χέρι φέτα και το μισό κασέρι (το υπόλοιπο κασέρι το κρατάμε για το τέλος). Προσθέτουμε το μείγμα αυγού στην γέμιση που έχει κρυώσει κι ανακατεύουμε. Γεμίζουμε κάθε λεπτή φέτα μελιτζάνας με την γέμιση και την τυλίγουμε σε ρολό. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις φέτες. Τις στρώνουμε σε ένα πυρέξ, πασπαλίζουμε με το κασέρι που κρατήσαμε και τις ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να λιώσει το τυρί. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, στολίζουμε με μαϊντανό και τις απολαμβάνουμε.

Δείτε ακόμη: Ρολά μπέικον με πουρέ πατάτας

Πέμπτη- Μελωμένο χοιρινό 

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 15/5/17-21/5/17Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr

Παρασκευή-Ρύζι μπασμάτι με φακές και καρύδια

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 15/5/17-21/5/17      Συνταγή από: womenonly.gr

Υλικά:

2 κουταλιές ελαιόλαδο
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 γαρίφαλα
1 μπαστουνάκι κανέλας
2 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι
½ φλιτζάνι φακές
2 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου αραιωμένος με ¾ φλιτζανιού νερό
Αλάτι
1 πρέζα θυμάρι
Πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
2 κουταλιές καρύδια χοντροκομμένα και ελαφρώς καβουρντισμένα
2 κουταλιές σταφίδα μαύρη

Εκτέλεση:

1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα γαρίφαλα, και την κανέλα για 2 λεπτά.

2. Προσθέτετε το ρύζι και τις φακές και ανακατεύετε.

3. Ρίχνετε τον αραιωμένο ζωμό, το αλάτι, το θυμάρι, το πιπέρι και τα δαφνόφυλλα.

4. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και το αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 25 λεπτά.

5. Όταν πιει τα υγρά του και οι φακές μαλακώσουν, αφαιρείτε το ξύλο κανέλας και τα δαφνόφυλλα. Προσθέτετε τα καρύδια και τις σταφίδες, ανακατεύετε και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

6. Τρώγεται το ίδιο ευχάριστα είτε ζεστό είτε κρύο.

Σάββατο- Τορτίγιες με ψάρι και γιαουρτομαγιονέζα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 15/5/17-21/5/17Συνταγή από: mirsini.gr

Για τη συνταγή:

1/2 κιλό φιλέτο πέρκας
8 τορτίγιες
1 1/2 φλιτζάνι μαρούλι χοντροκομμένο
1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο
1/4 φλιτζάνι μαϊντανό φρέσκο, χοντροκομμένο

Για μαρινάδα:

2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
2 κουτ. σουπ. χυμό λάιμ
1/4 κουτ.γλυκ. αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ. σουπ. μαγιονέζα
1 κουτ.γλυκ. σάλτσα τσίλι
Για το σερβίρισμα
φέτες λάιμ

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε με το πιρούνι το ελαιόλαδο, το λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι. Τοποθετείτε το φιλέτο μέσα στο μπολ και αφήνετε να μαριναριστεί για 20 λεπτά.

2. Βγάζετε τα ψάρια από τη μαρινάδα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρετε το ψάρι σε ένα πιάτο και το αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά.

3. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα και τη σάλτσα τσίλι. Ζεσταίνετε τις τορτίγιες για 1/2 λεπτό από κάθε πλευρά.

4. Σπάτε με ένα πιρούνι το ψάρι. Βάζετε μια κουταλιά σάλτσα στις τορτίγιες, έπειτα, τοποθετείτε το ψάρι, το μαρούλι, το καλαμπόκι και το μαϊντανό και σερβίρετε με τις φέτες λάιμ.

Χρήσιμο:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ψάρι ψητό ή βραστό που σας έμεινε από την προηγουμένη μέρα.

Κυριακή- Σνίτσελ μοσχαρίσιο παναρισμένο με ξηρούς καρπόυς

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 15/5/17-21/5/17Συνταγή απο: vickycookcreations

Υλικά:

4 Σνίτσελ
3 αυγά
2 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλιά αλεύρι
250 γρ αμύγδαλο
250 γρ φουντούκι
250 γρ κάσιους
Πάπρικα
Κάρυ
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε ενα μπλέντερ κάνουμε τους ξηρούς καρπόυς πούδρα…
Αφού γίνουν οι ξηροί καρποί προσθέτουμε μέσα τα μυρωδικά 2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά & 1 κουταλιά αλεύρι….
Σε ένα άλλο μπωλάκι χτυπάμε τα αυγα με μισο ποτηράκι του κρασιού νερό….
Αρχίζουμε εναλλάξ το πανάρισμα των σνίτσελ πρώτα τα περνάμε από το αυγό κ μετά από το μιξ των ξηρών καρπών & τα τηγανίζουμε….

Συνοδέυετε πολύ ωραία με πουρές πατάτας….

Αυτή η συνταγή μπορεί να γίνει κ με σνίτσελ κοτόπουλο η χοιρινό η γαλοπούλα….

Δείτε ακόμη: Μπέργκερ με λαχανικά και μπιφτέκι κοτόπουλο

Πίτα Εβδομάδας:

Κοτόπιτα με πέστο και ζύμη κρουασάν με 4 μόνο υλικά

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 15/5/17-21/5/17      Συνταγή από: sintayes.gr

Υλικά συνταγής:

3 στήθη κοτόπουλου φιλέτο, βρασμένα κομμένα σε κυβάκια 1,20 εκ. περίπου (2 ½ φλ. κυβάκια περίπου)
1/3 φλ. τσαγιού + 1 κ.σ. επιπλέον πέστο βασιλικού
1 φλ. τσαγιού (120 γρ.) γραβιέρα ήπιας γεύσης ή άλλο κίτρινο τυρί επιλογής σας (γκούντα, ένταμ κ.λ.π.) τριμμένα
2 συσκευασίες φρέσκια ζύμη κρουασάν Pillsbury (των 230 γρ. η κάθε συσκευασία)

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε το κοτόπουλο σε ελαφρώς αλατισμένο νερό. Το στραγγίζετε και το κόβετε σε κυβάκια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ψημένο έτοιμο κοτόπουλο το οποίο θα κόψετε επίσης και κυβάκια.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε ένα μέτριο μπολ βάζετε τα κυβάκια κοτόπουλο, το 1/3 φλ. σάλτσα πέστο και το τυρί και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν πλήρως και να καλυφθεί το κοτόπουλο με τη πέστο.

Ξετυλίγετε τις 2 συσκευασίες ζύμης και χωρίζετε 16 τρίγωνα. Στρώνετε με λαδόκολλα το ρητό ταψί του φούρνου σας και στρώνετε επάνω τα τρίγωνα σαν “ήλιο” δημιουργώντας στο κέντρο ένα “δαχτυλίδι” 12 εκ. περίπου. (Βλέπε φωτογραφία πιο Νο. 1).

Ανασηκώνετε ελαφρώς τη ζύμη στο κέντρο της ζύμης, (στο δαχτυλίδι) και με ένα κουτάλι στρώνετε γύρω γύρω το μείγμα κοτόπουλου ισομερώς. (Βλέπε φωτογραφία πιο Νο. 2).

Παίρνετε τη μύτη κάθε τριγώνου ζύμης, σκεπάζετε τη γέμιση κοτόπουλου και τη κολλάτε στη βάση του “δαχτυλιδιού” στο κέντρο της ζύμης που έχετε ανασηκώσει ελαφρώς. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία και με τα 16 τρίγωνα, φροντίζοντας να καλύψετε όσο καλύτερα μπορείτε τη γέμιση, αφήνοντας μικρά μόνο ανοίγματα. (Βλέπε φωτογραφία πιο Νο. 3).

Βάζετε σε ένα μπολάκι τη 1 κ.σ. επιπλέον πέστο βασιλικού και 1 κ.σ. νερό, τα ανακατεύετε και με ένα πινέλο βουρτσίζετε τη ζύμη. Ψήνετε τη πίτα σας στο προθερμασμένο φούρνο για 18-22 λ ή μέχρι να ψηθεί καλά η ζύμη και πάρει ένα χρυσοκόκκινο χρώμα.Αφαιρείτε τη πίτα από το φούρνο, την αφήνετε για 5-8 λ να σταθεί και μετά τη κόβετε σε φέτες και σερβίρετε. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

Γλυκά Εβδομάδας

Γλυκό ψυγείου με κρέμα λεμόνι

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 15/5/17-21/5/17         Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr

Σοκολατένιο κέικ με ζαχαρούχο γάλα και σταγόνες σοκολάτας

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 15/5/17-21/5/17   Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr