Close

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής 17/7/17-23/7/17

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής 17/7/17-23/7/17

Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!

Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα-Στραπατσάδα με σύγκλινο, φέτα, πιπεριά και παξιμαδάκια

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής 17/7/17-23/7/17      Συνταγή από:  news.gr

Υλικά

3 μεγάλες ώριμες τομάτες
5-6 αυγά
150 γρ σύγκλινο
1 κόκκινη πιπεριά κέρατο
80 γρ φέτα σκληρή
80 ml ελαιόλαδο
5-6 παξιμαδάκια κρίθινα
Αλάτι και Πιπέρι

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τη φλούδα από τις τομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια, αφαιρώντας τα πολλά σπόρια τους. Σε ένα πλατύ τηγάνι σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το σύγκλινο κομμένο σε κομμάτια για 1 λεπτό, προσθέτουμε την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα δευτερόλεπτα.

Ρίχνουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 4-5 λεπτά στα υγρά τους, ανακατεύοντας με μια κουτάλα ανά διαστήματα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα μέσα στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά ακόμη (μέχρι να μαγειρευτεί το αυγό).

Προσθέτουμε αλατοπίπερο, αποσύρουμε από τη φωτιά και τρίβουμε τη φέτα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε προσθέτοντας σε κάθε πιάτο, πάνω στα κρίθινα παξιμαδάκια σπασμένα σε μικρά κομμάτια.

Για πιο πικάντικο, βάζουμε μαζί με τα αυγά και μια μικρή, καυτερή κόκκινη πιπεριά.

Μικρό μυστικό

Το κόλπο για να βγάλουμε εύκολα τη φλούδα από τις ντομάτες είναι να τις ρίξουμε προσεκτικά σε νερό, που βράζει, για 10 δευτερόλεπτα και αμέσως μετα να τις βάλουμε σε παγωμένο νερό. Η φλούδα πλέον θα βγαίνει με μια κίνηση.

Τρίτη- Χυλοπίτες με κιμά

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής 17/7/17-23/7/17Συνταγή στο: daddy-cool.gr

Τετάρτη-κροκέτες από σπανάκι

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής 17/7/17-23/7/17Συνταγή από: newsbeast.gr

Υλικά για 4-6 άτομα

1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψίχα ψωμιού
1 κρεμμύδι μέτριο
1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
φρυγανιά κοπανισμένη
1 1/2 κιλό σπανάκι
3 αυγά
2 κουταλιές της σούπας κοφτές φυτική μαργαρίνη

Εκτέλεση

Με άφθονο νερό και λίγο ξίδι καθαρίζετε και βράζετε το σπανάκι για 10 λεπτά. Το σουρώνετε σε τρυπητό και το πιέζετε να φύγει όλο το νερό.

Τοποθετείτε λίγο-λίγο επάνω σε μάρμαρο ή μέσα σε πιάτο και το κόβετε με δύο μαχαίρια σε ψιλά κομματάκια.

Το βάζετε σε βαθιά σουπιέρα και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, ψωμί τριμμένο και στεγνό, το ένα αυγό ολόκληρο και τους δύο κρόκους, το βούτυρο, το τυρί και το κρεμμύδι περασμένο από ψιλό τρίφτη.

Τα ζυμώνετε όλα και παίρνοντας λίγο-λίγο, πλάθετε σε σχήμα κυλινδρικό ή στρογγυλό.

Χτυπάτε ελαφρά τα ασπράδια με 2 κουταλιές νερό, βουτάτε τις κροκέτες σε φρυγανιά κοπανισμένη, μετά στο αυγό, μετά πάλι σε φρυγανιά και τις τηγανίζετε σε φυτική μαργαρίνη ώσπου να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.

Πέμπτη-ριζότο με κοτόπουλο

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής 17/7/17-23/7/17Συνταγή από: supersyntages.gr

Υλικά συνταγής:

1 στήθος κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο
1 φλυτζάνι ρύζι καρναρόλι
1⁄2 κόκκινη πιπεριά
1⁄2 κίτρινη πιπεριά
1⁄2 πορτοκαλί πιπεριά
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Καταρχήν βράζουμε το κοτόπουλο σε ένα κατσαρολάκι με 1 λίτρο νερό.

Μόλις είναι έτοιμο (το δοκιμάζουμε αν τρυπιέται εύκολα), βγάζουμε το κοτόπουλο απο το κατσαρολάκι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Το ζωμό το φυλάμε χωριστά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατα προτίμηση σε ένα γουοκ τσιγαρίζουμε το βούτυρο με το κρεμμύδι και τις πιπεριές (αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μερικούς κόκκους καλαμπόκι). Μόλις μαλακώσουν τα υλικά προσθέτουμε το ρύζι ωμό και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.

Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο απο τον ζωμό στο γουόκ μέχρι να καλυφθεί το ρύζι.

Μόλις το ρύζι απορροφήσει τον ζωμό προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι.

Συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι. Δηλαδή προσθέτουμε λίγο ζωμό, μόλις απορροφηθεί δοκιμάζουμε το ρύζι, αν δεν είναι έτοιμο ρίχνουμε κι άλλο ζωμο κ.ο.κ. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε όλο τον ζωμό.

Μόλις το ρύζι ψηθεί, αποσύρουμε απο την φωτιά και σερβίρουμε.

Το ριζότο με κοτόπουλο θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους! Καλή όρεξη…

Tip: Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε τριμμένη φέτα από πάνω.

Δείτε ακόμη: Γιατί δεν πρέπει να τρώμε το ρύζι που περίσσεψε, την επόμενη ημέρα

Παρασκευή- Φασόλια με πιπεριές και μελιτζάνες

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής 17/7/17-23/7/17   Συνταγή από: alexandreia-gidas.gr

Υλικά:

1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μερίδα «Σπιτικό ζωμό» λαχανικών
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ κιλό μελιτζάνες (αλατισμένες και ξεπικρισμένες για ½ ώρα)
1 κουτί κομμένες τομάτες
2 κομμένα πράσα
3 κομμένα κρεμμύδια
350 γρ. άσπρα χοντρά φασόλια
1 ΚΥΒΟ KNORR ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ
5 γλυκές πιπεριές διαφόρων χρωμάτων
1 κομμένο μικρό φινόκιο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Βάλε τα φασόλια με τον κύβο
να βράσουν για 45-60 λεπτά σε μια κατσαρόλα σκεπασμένα με νερό, μετά σούρωσέ τα και άφησέ τα στην άκρη (για την ώρα).

2. Αφού κόψεις τις πιπεριές και αλατίσεις και ξεπικρίσεις τις μελιτζάνες για μισή ώρα, σόταρέ τες σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, μαζί με τα κρεμμύδια, τα πράσα και το φινόκιο.

3. Μετά από κανά δεκαπεντάλεπτο, τα λαχανικά θα πρέπει να έχουν μαλακώσει, οπότε μετάφερέ τα σε πυρίμαχο σκεύος και κάλυψέ τα με τα φασόλια (που τα έχεις ανακατέψει με τις τομάτες, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι).

4. Ρίξε στο πυρέξ 1 φλιτζάνι νερό, πασπάλισε με τον σπιτικό ζωμό λαχανικών και ψήσε τα φασόλια με πιπεριές και μελιτζάνες για 30 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 220°C.

Σάββατο- Ψάρι με λαχανικά

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής 17/7/17-23/7/17Συνταγή από: infokids.gr

Υλικά για 1 άτομο

1 μεγάλο ψάρι (καλό θα ήταν να βρείτε τσιπούρα) καλά καθαρισμένο
αλάτι, πιπέρι
φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
σέλινο ψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανό
1 κόκκινη πιπεριά
1/3 ενός νεροπότηρου ελαιόλαδο

Παρασκευή

1. Πλένετε καλά το ψάρι και το αλατίζετε.
2. Σ’ένα τηγάνι με λίγο νερό, ρίχνετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το σέλινο, το μαϊντανό και την κόκκινη πιπεριά, ενώ ανακατεύετε διαρκώς.
3. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και αφήνετε να βράσουν για ένα δεκάλεπτο.
4. Προσθέτετε το ψάρι, αφήνετε για λίγο να πάρει βράσεις και σερβίρετε.

Δείτε ακόμη: Πατατοκροκέτες γεμιστές με κιμά

Κυριακή- Χοιρινό στην λαδόκολλα

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής 17/7/17-23/7/17Συνταγή από: olgascuisine.gr

Υλικά:

1 κιλό χοιρίνο κομμένο σε μεγάλους κύβους
4 μεγάλες πατάτες κομμένες σε ροδέλες
1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλες
300γρ κασέρι κομμένο σε κυβάκια(ή αλλο τυρί της αρεσκείας σας)
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Ρίγανη
Αλάτι-πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε σε ενα μεγάλο μπολ και το ανακατεύουμε με το σκόρδο,την ρίγανη,αλάτι,πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο
Κόβουμε 6 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα και μοιράζουμε τις πατάτες
Πάνω απο τις πατάτες τοποθετούμε το χοιρινό,την ντομάτα,την πιπεριά και τους κύβους τυριού
Κλέινουμε τις λαδόκολλες σε πουγκί,δένουμε το πανω μέρος με κλωστή,τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 200 βαθμούς για 2 ώρες περίπου.

Πίτα Εβδομάδας

Πιτάκια με κόκκινες πιπεριές, λιαστές ντομάτες και τυρί Μαστέλο Αλμυρό

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής 17/7/17-23/7/17    Συνταγή από: sintayes.gr

Υλικά συνταγής

2 φύλλα σφολιάτας
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπεριά σε μικρά κομμάτια
10 φρέσκα μανιτάρια σε φέτες (προαιρετικά)
4 λιαστές ντομάτες σε μικρά κομμάτια
100 γρ. Μαστέλο Αλμυρό τριμμένο
100 γρ. Ανθότυρο Μαστέλο λιωμένο με πιρούνι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
2 αυγά χτυπημένα με
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Σοτάρουμε στη 1 κ.σ. ελαιόλαδο τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν, τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Ανοίγουμε το κάθε φύλλο σφολιάτας, κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια (συνολικά 8 πιτάκια) και μοιράζουμε την γέμιση που έχουμε φτιάξει ανακατεύοντας όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο.
Κλείνουμε την σφολιάτα φτιάχνοντας παραλληλόγραμμα πιτάκια βάζοντας τις άκρες νερό για να κολλήσουν. Αλείφουμε την επιφάνεια τους με το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180° για 40 λεπτά. Τα σερβίρουμε αμέσως ζεστά.

Γλυκά Εβδομάδας

Υπέροχο παγωτό βανίλιας με καραμέλα

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής 17/7/17-23/7/17        Συνταγή στο: daddy-cool.gr

Τσιζ κέικ φούρνου

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής 17/7/17-23/7/17         Συνταγή στο: daddy-cool.gr