Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Καθαρά Δευτέρα- Καλαμαράκια του κουτιού με πατάτες
Συνταγή από: cretatrapezomata
Υλικά
2 κουτιά καλαμάρια
4 μέτριες πατάτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2/3 της κούπας λάδι
2/3 της κούπας ντοματοχυμό
1 φύλο δάφνης
2-3 μπαχάρια
Αλάτι πιπέρι
Τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Βάζουμε και τις πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια, αλατίζουμε , ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα 2-3 λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε το ντοματοχυμό και 1 κούπα νερό.
Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.(προσθέτουμε κι άλλο νερό αν δούμε ότι χρειάζεται).
Εντωμεταξύ καθαρίζουμε τα καλαμάρια (το κόκκαλο από τη ραχοκοκαλιά τα μάτια από τα κεφάλια).
Αφού περάσουν τα 20 λεπτά τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη δάφνη τα μπαχάρια και το πιπέρι.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα και έτοιμο το φαγητό μας.
Δείτε και άλλες απίστευτες ιδέες για το Μενού της Καθαρά Δευτέρας
Και πεντανόστιμες ιδέες για λαγάνες
Τρίτη- Κοτόσουπα με κριθαράκι με λαχανικά
Δείτε την συνταγή στο: daddy-cool.gr
Εναλλακτική νηστίσιμη συνταγή:
Σούπα με ρύζι και ντομάτα:
Συνταγή από: sidagi.gr
Υλικά
Για 2-4 άτομα
250 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
80 γραμμάρια λάδι
4 ώριμες ντομάτες
1 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό κρέατος έτοιμο ή παρασκευάστε σπιτικό ζωμό κρέατος
1 πρέζα αλάτι
λίγο πιπέρι
1 φύλλο μαρούλι ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε και στύβουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τα σπόρια τους και τις περνάμε από το μπλέντερ.
Βάζουμε τον πολτό ντομάτας σε κατσαρόλα να βράσει, με λάδι και μπόλικο νερό αφού έχει πάρει βράση μετά από 20 λεπτά, ρίχνουμε το ρύζι και το αλάτι.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε το ζωμό κρέατος ή τον κύβο και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να χυλώσει.
Σερβίρουμε την σούπα ζεστή ή κρύα, γαρνίρουμε με κρουτόν και μαρούλι ψιλοκομμένο.
Τετάρτη- Αρακάς λαδερός με άνηθο και μπούκοβο
Συνταγή από: nisteia.wordpress.com
Υλικά
1.000 γρ. κατεψυγμένος αρακάς Μπάρμπα Στάθης [ή άλλος…]
2 πατάτες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
400 γρ. Ντομάτα Ψιλοκομμένη Μπάρμπα Στάθης ή 600 γρ. ντομάτες φρέσκες
1 φλιτζάνι Κρεμμύδι Ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης [ή άλλο]
2-3 κουταλιές της σούπας Άνηθος Ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης [ή άλλος…]
1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
λίγο αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις πλένετε και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τις πατάτες και το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον αρακά και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά και να ξεπαγώσει ο αρακάς. Αλατοπιπερώνετε.
2. Ρίχνετε τον άνηθο και την ψιλοκομμένη ντομάτα ή τις φρέσκες ντομάτες, αφού τις ξεφλουδίσετε, αφαιρέσετε τους σπόρους και τις ψιλοκόψετε. Προσθέτετε τη ζάχαρη, 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 30΄-40΄ακόμη. Δέκα λεπτά πριν το τέλος πασπαλίζετε με το μπούκοβο.
Πέμπτη- ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ(4 ΜΟΝΑΔΕΣ)
Συνταγή από: olgascuisine.gr
Υλικά:
1 κιλό χοιρίνο κομμένο σε μεγάλους κύβους
4 μεγάλες πατάτες κομμένες σε ροδέλες
1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλες
300γρ κασέρι κομμένο σε κυβάκια(ή αλλο τυρί της αρεσκείας σας)
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Ρίγανη
Αλάτι-πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε σε ενα μεγάλο μπολ και το ανακατεύουμε με το σκόρδο,την ρίγανη,αλάτι,πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο
Κόβουμε 6 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα και μοιράζουμε τις πατάτες
Πάνω απο τις πατάτες τοποθετούμε το χοιρινό,την ντομάτα,την πιπεριά και τους κύβους τυριού
Κλέινουμε τις λαδόκολλες σε πουγκί,δένουμε το πανω μέρος με κλωστή,τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 200 βαθμούς για 2 ώρες περίπου
Νηστίσιμη συνταγή:
Συγκλονιστικές πατάτες φούρνου με μανιτάρια
Συνταγή από: argiro.gr
Υλικά Συνταγής
1 κιλό πατάτες
700 γραμμ. μεγάλα μανιτάρια κατά προτίμηση portobello (ποικιλία φρέσκων μανιταριών που βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ και τα μανάβικα)
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
3/4 φλ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλ. βερμούτ ή λευκό ξηρό κρασί
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για τις πατάτες με μανιτάρια στο φούρνο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC, στις αντιστάσεις.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τις βάζουμε σε μπολ με νερό μέχρι να τις κόψουμε όλες. Αποφλοιώνουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες.
Ζεσταίνουμε το 1/3 της ποσότητας του ελαιολάδου σε βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε τα μανιτάρια για 5΄ μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα των μανιταριών.
Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος (οβάλ κατά προτίμηση) στρώνουμε μία στρώση λεπτοκομμένες πατάτες (τη μισή ποσότητα). Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε τις πατάτες με μία στρώση μανιτάρια. Στρώνουμε τις υπόλοιπες πατάτες σε άλλη μία στρώση. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια σε μία στρώση.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Περιχύνουμε με το βερμούτ ή το κρασί. Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο, σφραγίζοντας καλά τις άκρες του στο χείλος του.
Ψήνουμε το φαγητό για 30΄. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180οC, ξεσκεπάζουμε το φαγητό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 30΄, έως ότου μαλακώσουν καλά οι πατάτες. Για να μειώσουμε το χρόνο ψησίματος στο μισό, δηλαδή στα 30΄, μπορούμε να προβράσουμε τις πατάτες για 10΄ και μετά να στήσουμε το φαγητό. Ο πρώτος τρόπος όμως είναι ο καλύτερος στην όψη και στη γεύση.
Extra tips επιτυχίας:
Για να μην οξειδώνονται οι πατάτες τις αφήνουμε σε νερό μέχρι να τις καθαρίσουμε όλες
Προβράζουμε τις πατάτες για να μειώσουμε το χρόνο ψησίματος στο μισό
Ποτέ δεν πλένουμε τα μανιτάρια γιατί συμπεριφέρονται σαν σφουγγάρι και ρουφούν τα υγρά
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια πάντα, λίγο πριν μαγειρέψουμε γιατί οξειδώνονται.
Παρασκευή- Φασόλια κοκκινιστά με πιπεριές φλωρίνης
Δείτε τη συνταγή στο : daddy-cool.gr
Σάββατο- Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι
Συνταγή από: cookpad
Υλικά ( 6 άτομα )
12 καθαρισμένα μέτρια καλαμαράκια
1 κρεμμύδι ξερό
1 κρεμμύδι φρέσκο
2 σκελίδες σκόρδο
12 κ.γ. ρύζι Καρολίνα
100 ml. λευκό κρασί
1 κουταλιά ταμπάσκο
1 κουταλιά μαιντανό
1 κουταλιά άνηθο
1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
2 κ.σ. πολτό ή μια κονσέρβα έτοιμη σάλτσα
Λάδι
Αλάτι,πιπέρι
Οδηγίες
Πλύνετε τα καλαμαράκια, χωρίστε το σώμα από τα πλοκάμια και αφήστε το σώμα ολόκληρο. Αφαιρέστε τα πτερύγια. Ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια,τα πτερύγια,το μαιντανό και τον άνηθο και λιώστε το σκόρδο.
Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τα πτερύγια σε 5 κουταλιές λάδι. Προσθέστε το ρύζι και ανακατεύοντας σοτάρετε για 1 λεπτό. Ρίξτε το μισό κρασί, το μισό μαιντανό, άνηθο, ταμπάσκο και σκόρδο. Ρίξτε 100 ml. ζωμό και λίγο αλάτι, βράστε για 1-2 λεπτά και σβήστε τη φωτιά. Μοιράστε το μείγμα μέσα στις σακούλες (ένα γεμάτο κουταλάκι) και κλείστε τες με μια οδοντογλυφίδα.
Ζεστάνετε 4 κουταλιές λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα, βάλτε μέσα τα καλαμαράκια και τα πλοκάμια και σοτάρετε τα για 1 λεπτό ανακατεύοντας. Ρίξτε το υπόλοιπο κρασί, 200 ml. ζεστό ζωμό, το υπόλοιπο σκόρδο, μαιντανό, άνηθο και ταμπάσκο.Ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι, σκεπάστε το σκεύος και βράστε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου, προσθέτοντας τον υπόλοιπο ζωμό.
Αν θέλετε μπορείτε να τα κάνετε κοκκινιστά και να προσθέσετε τον πολτό ή την έτοιμη σάλτσα.
Κυριακή- Τραγανοί κεφτέδες συνταγή της Γιαγιάς με πατάτες τηγανιτές
Συνταγή από: mageirikikaisintages.blogspot.gr
Υλικά:
500 γραμ.κιμάς φρέσκος μοσχαρίσιος
1/2 και παραπάνω φραντζόλα ψωμί βρεγμένο και στιμμένο πολύ καλά [και με την κόρα ]
1 αβγό
2 κουταλ.σούπας δυόσμο (μπορείτε αντί δυόσμο μαιντανό)
3 κουτ.σούπας ξύδι κλασικό,(το μηλόξυδο έχει πιο απαλή γεύση)
2 κρεμμύδια τριμμένα στο τρίφτη στο χοντρό μέρος [η γιαγιά τα έκοβε με το μαχαίρι το ίδιο κι εγώ]
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο (αν δεν σας αρέσει μην το βάζετε)
2 κουτ,σούπας ελαιόλαδο για μέσα στο μίγμα
ελαιόλαδο για το τηγάνι
αλεύρι
αλατοπίπερο
Βάζετε όλα τα υλικά μαζί με το κιμά σε ένα μπόλ και ζυμώνετε πολύ καλά να γίνουν ένα.
Καλό είναι να το αφήσετε λίγο να τραβήξουν τα μυρωδικά όσο πιο πολύ μπορείτε τόσο πιο καλά .Η γιαγιά τα ζύμωνε από το βράδυ καμιά φορά και τα βαζε στο ψυγείο και τηγάνιζε την άλλη μέρα και μοσχομύριζε η γειτονιά! Βάζετε σε ένα αλουμινόχαρτο ή μία λαδόκολλα αλεύρι, να αποφύγετε και το πλύσιμο και πλάθετε στρογγυλά κεφτεδάκια τα οποία όταν τα αλευρώνουμε τα πατάμε λίγο στην μέση ..Τα βάζετε γύρω γύρω από το αλεύρι να είναι έτοιμα και συγχρόνως έχετε βάλει το τηγάνι στην φωτιά με το λάδι να κάψει. Η ποσότητα πρέπει να σκεπάζει τον μισό κεφτέ. Αλευρώνετε να μεινει αλεύρι μην τα τιναζετε εντελώς ,και τηγανίζετε σε καυτό λάδι και μετά χαμηλώνετε για λίγο, και ξανά ανεβάζετε την θερμοκρασία, να πάρουν σκούρο χρώμα και να ξεροψηθούν και τους ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί και μετά σε πιατέλα. Συνοδεύονται πολύ ωραία με πατάτες τηγανιτές!
ΜΥΣΤΙΚΟ
Έλεγε η γιαγιά ότι για να γίνουν ξεροψημμένοι δεν πρέπει να τινάζουμε πολύ το αλεύρι όταν τους αλευρώνουμε και έτσι κάνουν μία ξεροψημμένη κρούστα και το λάδι να είναι τουλάχιστον ως την μέση του κεφτέ. Επίσης, το καλό ζύμωμα παίζει και αυτό το ρόλο του,και το πολύ ψωμί .
Νηστίσιμη Συνταγή:
Κεφτεδάκια λαχανικών:
Δείτε την συνταγή στο: daddy-cool.gr
Πίτες Εβδομάδας:
Ζαμπονοτυρόπιτα:
Συνταγή από: sintayes.gr
Υλικά συνταγής
1 συσκευασία με 2 Χοντρά φύλλα [της Pillsbury]
10 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
200 γρ. κασέρι τριμμένο
150 γρ. κεφαλοτύρι πικάντικο τριμμένο
150 γρ. γκούντα τριμμένο
3 πιπεριές [1 πράσινη, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη] σε λεπτές φέτες
6 ντομάτες σε ροδέλες
λίγο αλάτι για τις ντομάτες
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο σουσάμι ή παπαρουνόσπορο για το φύλλο [προαιρετικά]
ελαιόλαδο ή βούτυρο για άλειμμα του ταψιού και φύλλου
Εκτέλεση συνταγής
Αφήνετε τα φύλλα εκτός ψυγείου 20-30 λ για να μαλακώσουν. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείφετε ένα μακρόστενο πυρέξ με λάδι ή βούτυρο.
Τρίβετε τα τυριά, τα βάζετε σε μπολ και τα ανακατεύετε να αναμειχθούν. Κόβετε το ζαμπόν σε κομματάκια και όλες τις πιπεριές σε ροδέλες και τα αφήνετε στην άκρη.
Στρώνετε στο βουτυρωμένο πυρέξ το 1 χοντρό φύλλο. Προσθέτετε από πάνω, ισομερώς σε όλη την επιφάνεια το 1/3 του μείγματος των τριμμένων τυριών. Από πάνω στρώνετε το ζαμπόν και τις πιπεριές και τα σκεπάζετε με το άλλο 1/3 των τυριών.
Τοποθετείτε από πάνω τις ντομάτες σε ροδέλες, τη μια δίπλα στην άλλη, τις αλατίζετε ελαφρώς και τις πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό. Τελειώνετε με άλλη μια στρώση με το υπόλοιπο 1/3 τυριών.
Σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο, το οποίο αλείφετε με το υπόλοιπο βούτυρο ή λάδι. Πασπαλίζετε [προαιρετικά] με το σουσάμι και ψήνετε τη πίτα στο προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λ. Τη βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε να “σταθεί” για 5-10 λ, τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Νηστίσιμη Πίτα:
- Νηστίσιμη λαχανόπιτα
Συνταγή από: protothema
Υλικά για 24 κομμάτια:
9-10 φύλλα χωριάτικα, σπιτικά (ή φύλλα εμπορίου για πίτες)
1½ κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι άσπρο ρύζι γλασέ ή πλιγούρι
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
χυμός ½ λεμονιού
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Αλατίζετε το λάχανο, το καρότο και το μαϊντανό και τα τρίβετε με τα δάχτυλα μέχρι να μαραθούν.
Τα στραγγίζετε καλά και τα αναμιγνύετε με το ρύζι, το σκόρδο, το λεμόνι και πιπέρι. Δοκιμάζετε για αλάτι και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο.
Λαδώνετε ένα μεγάλο ταψί με διάμετρο 32 εκ. και στρώνετε μέσα 1-2 φύλλα. Φροντίζετε τα φύλλα να καλύπτουν τα πλαϊνά του ταψιού και οι άκρες τους να εξέχουν.
Αλείφετε τα πρώτα φύλλα με λάδι. Στρώνετε άλλα δύο από πάνω και λαδώνετε ανάμεσα. Στρώνετε πάνω στα φύλλα τη μισή γέμιση και σκεπάζετε με άλλα 3 φύλλα αλειμμένα ενδιάμεσα με λάδι. Στρώνετε την υπόλοιπη γέμιση πάνω στα φύλλα και τη σκεπάζετε με ένα ακόμη φύλλο. Γυρίζετε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν από το ταψί και σκεπάζετε την πίτα γύρω γύρω. Ραντίζετε τα φύλλα με λίγο νερό. Στρώνετε ένα τελευταίο φύλλο από πάνω, αλείφετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο λάδι και χαράζετε την πίτα σε κομμάτια, χωρίς όμως να φτάνετε μέχρι τον πάτο του ταψιού.
Ραντίζετε την πίτα με λίγο νερό και την ψήνετε στους 180°C για 45-50 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Γλυκά Εβδομάδας
Χαλβάς με σοκολάτα και ινδοκάρυδο !!!
Συνταγή από: mageirikikaisintages
Υλικά
1 πακέτο 500 γραμ σιμιγδάλι χονδρό
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 μικρό πακετάκι τρούφα περίπου 1 κούπα τσαγιού
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερού νερό
2 κουβερτούρες –εγώ προτίμησα γάλακτος
2 ξυλάκια κανέλας
1 πακέτο μπισκότα digestive
125 γραμ, βούτυρο βιτάμ
6 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας μέλι
Ινδοκάρυδο
Τι κάνουμε
Σε μούλτι λιώνουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη .
Λιώνουμε το βούτυρο .
Βάζουμε σε φόρμα τσέρκι καλύτερα τα τριμμένα μπισκότα ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε να ποτίσουν καλά τα μπισκότα -τα στρώνουμε ομοιόμορφα .τοποθετούμε την φόρμα στο ψυγείο .
Σε κατσαρολίτσα βάζουμε το νερό την ζάχαρη και τα ξυλάκια κανέλας .
Τα ανακατεύουμε βράζουμε για 10 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια σε μέτρια θερμοκρασία να ξανθίσει το σιμιγδάλι ή ακόμα αν το θέλετε σκούρο καβουρντίστε λίγο παραπάνω ώρα -εγώ το καβουρντίζω 20 λεπτά περίπου.
Με προσοχή ρίχνουμε το σιρόπι- πιτσιλά να προσέχετε- και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να το πιει όλο και να σφίξει ο χαλβάς .Προσθέτουμε και μία κούπα ινδοκάρυδο Αφαιρούμε τα ξυλάκια της κανέλας.
Σε άλλο κατσαρολάκι συγχρόνως ρίχνουμε τις σοκολάτες κομμένες κομμάτια μαζί με την κρέμα γάλακτος και το μέλι .
Σε πολύ μέτρια έως χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ενσωματωθούν όλα μαζί . Αν το δείτε σφιχτό προσθέστε λίγη ακόμα κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνέχεια
Βγάζουμε την φόρμα από το ψυγείο και αδειάζουμε το μισό μείγμα του χαλβά
Βάζουμε από πάνω λίγη από την λιωμένη σοκολάτα μαζί με λίγη τρούφα
Σκεπάζουμε με τον υπόλοιπο χαλβά και τον στρώνουμε ομοιόμορφα.
Προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη σοκολάτα να καλύψει όλη την επιφάνεια .
Πασπαλίζουμε από πάνω τέλος με τρούφα και λίγο ινδοκάρυδο .
Το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία !!!
Νηστίσιμος Χαλβάς σιμιγδαλένιος με καρύδι και σάλτσα από ταχίνι και μέλι
Δείτε την συνταγή στο: daddy-cool.gr
- Μπισκότα με Βρώμη,Σοκολάτα και Goji Berries
Συνταγή από: suntagesvromi.blogspot.gr
υλικά
200 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κούπας μαύρη ζάχαρη
2 αβγά
1 κ.σ. γάλα
1 κ.γ. βανίλια
1 3/4 φλ. αλεύρι
2 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
2 1/2 φλ. νιφάδες βρώμης
2 φλυτζάνια τριμμένη κουβερτούρα
1 φλυτζάνι goji berries
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη για 2′-3′.Προσθέτουμε το γάλα,τα αυγά και την βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και την βρώμη και το προσθέτουμε και αυτο στο μείγμα με τα αυγά.Προσθέτω και τα τελευταία υλικα,δηλαδή την τριμμένη κουβερτούρα και τα goji berries.Στρώνω μια λαδόκολλα στο μεγάλο ταψί του φούρνου και με ένα κουτάλι βάζω μπαλάκια ζύμης διαδοχικά (με κενά μεταξύ τους γιατί απλώνουν) και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 9′.Όταν τα βγάλουμε απο τον φούρνο και αφού κρυώσουν λίγο,τα τοποθετώ σε σχάρα για να μην ιδρώσουν και να μείνουν τραγανά.Έτοιμα!
- Μπισκότα βρώμης με μέλι (χωρίς αλεύρι, ζάχαρη και βούτυρο)
Συνταγή από:skirtride.gr
Υλικά
· Βρώμη 300γρ. (2,5 κούπες καφέ για νέσκαφε)
· 1 ώριμη μπανάνα κανονικού μεγέθους ή 1 κανονικού μεγέθους μήλο
(ό,τι σας αρέσει καλύτερα)
· 80γρ. μέλι (2 κουταλιές σούπας γεμάτες-γεμάτες και να το αφήσετε να τρέξει όλο)
· 20γρ. ελαιόλαδο (4 κοφτές κουταλιές σούπας)
· 150γρ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας ή 150γρ. chocholate chips (μπορείτε να προσθέσετε και σταφίδες)
· Χύμο από ένα μικρό πορτοκάλι
· 1 βανίλια
· 1 κουταλάκι σόδα
· 1 κουταλάκι μπέικιν
· λίγη κανέλα
Εκτέλεση
1. Πρώτα πολτοποιείτε το φρούτο που έχετε επιλέξει (μπανάνα ή μήλο).
2. Μετά, αν το μέλι σας είναι πηχτό, το ζεσταίνετε ελαφρώς για να υγροποιηθεί και να ανακατεύεται ευκολότερα.
3. Αλέθετε τη μισή ποσότητα βρώμης (ή και ολόκληρη αν προτιμάτε) για να πλάθονται καλύτερα τα μπισκότα.
4. Βάζετε σε μία λεκανίτσα το πολτοποιημένο φρούτο,το μελι,το ελαιόλαδο και ανακατεύετε τα υλικά είτε στο χέρι είτε στο μίξερ για ευκολία.
5. Ακολούθως προσθέτετε τη σόδα,τη βανίλια, το μπέικιν και την κανέλα και ανακατεύετε.
6. Άφου ανακατευτούν καλά προσθέτετε σιγά-σιγά τη βρώμη και παράλληλα, σιγά-σιγά το χυμό πορτοκαλιού. (Η βρώμη λειτουργεί όπως το αλεύρι οπότε μην την προσθέσετε όλη μαζι με την μία.)
7. Τέλος, προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς, τις σταφίδες ή τη σοκολάτα και ανακατεύετε για τελευταια φορά.
8. Πλάθετε μικρές μπαλίτσες και τις “πατάτε” με τις παλάμες σας να απλώσουν και να μοιάζουν με μπισκότο (Δεν φουσκώνουν ιδιαίτερα με το ψήσιμο, έτσι μπορείτε να υπολογίσετε πώς θα βγουν από την αρχή).
9. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
10. Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά και… βουρ!
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους