Close

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 2/10/17-8/10/17

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 2/10/17-8/10/17

Στην ομάδα μας συνταγες για παιδια που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!

Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θελει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα –  Πατάτες, καρότα και μπέικον, στο φούρνο

 

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 2/10/17-8/10/17

Συνταγή στο: syntagesmekefi

Υλικά συνταγής:

4 καρότα
4 πατάτες
50 γραμμάρια μπέικον
1 μικρό χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι γάλακτος
100 γραμμάρια τυρί Emmental φρεσκοτριμμένο
3 αυγά

Εκτέλεση

1. Σε ένα τηγάνι, χωρίς ελαιόλαδο, χρυσίστε το μπέικον, ψιλοκομμένο

2. Βάλτε το σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσει τα λίπη

3. Καθαρίστε και κόψτε τα λαχανικά σε ροδέλες

4. Βάλτε λίγο βούτυρο σε ένα ταψάκι και βάλτε εναλλάξ λαχανικά και μπέικον

5. Ελάχιστο αλάτι

6. Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά τα αυγά, προσθέστε το γάλα και την κρέμα

7. Λίγο πιπέρι

8. Ρίξτε τη σος πάνω στα λαχανικά

9. Τρίψτε το τυρί από πάνω και ψήστε επί 1 ώρα στους 160 βαθμούς

10. Κόψτε τα λαχανικά κάπως έτσι:

Tips

Είναι πλήρες πιάτο, συνοδεύεται άριστα με μια πράσινη σαλάτα

Τρίτη- Κοτόπουλο λεμονάτο, με πουρέ γλυκοπατάτας

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 2/10/17-8/10/17Συνταγή από: iefimerida

Υλικά για 4 άτομα:

4 στήθη κοτόπουλου (αν υπάρχουν υπόλοιπα, βάλτε ό,τι έχετε)
2 λεμόνια lime, πράσινα
3 γλυκοπατάτες μέτριες (στο σούπερ μάρκετ)
100 γραμμάρια βούτυρο
1 ποτήρι γάλα
1 ματσάκι σχοινόπρασο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Στίψτε τα λεμόνια
Πλύντε, στεγνώστε και ψιλοκόψτε το σχοινόπρασο
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία
Βάλτε το κοτόπουλο και σωτάρετε καλά, επί 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια
Όταν γίνει χρυσό, προσθέστε το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το σχοινόπρασο
Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε, αφήστε να βράσει ακόμη 10 λεπτά
Προσοχή: Αυτή η συνταγή γίνεται χωρίς νερό -Το κοτόπουλο βράζει στο χυμό lime με το ελαιόλαδο
Στο μεταξύ, καθαρίστε τις γλυκοπατάτες και κόψτε τις σε κύβους
Βράστε τις σε αλμυρό νερό ώσπου να μαλακώσουν (5-7 λεπτά)
Λυώστε τις με τον τρόπο που κάνετε πουρέ –Σε μηχάνημα ή με πηρούνι, ό,τι έχετε
Βάλτε τον πουρέ σε μια κατσαρόλα και ανάψτε το μάτι της κουζίνας, πολύ χαμηλά
Προσθέστε στον πουρέ το γάλα ζεσταμένο και το βούτυρο
Ανακατέψτε συνεχώς, ρίξτε λίγο αλάτι
Σερβίρετε το κοτόπουλο, ρίξτε τον ζωμό του από πάνω και δίπλα τον πουρέ γλυκοπατάτας
Αυτή η συνταγή θα ενθουσιάσει. Το κοτόπουλο αναδεικνύεται με το λεμόνι και τα σχοινόπρασο

Δείτε ακόμη: Κοτόπιτα σαν σουφλέ. Δοκιμάστε τη και θα γίνει η αγαπημένη σας!

Τετάρτη- Κολοκυθοανθοί γεμιστοί σμυρνέϊκοι

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 2/10/17-8/10/17Συνταγή από: caruso.gr

Υλικά (για κύριο πιάτο 6 ατόμων)

30 κολοκυθοανθοί, αρσενικοί & θυληκοί
4 μικρά κολοκυθάκια τριμμένα
½ καρότο τριμμένο και το άλλο ½ σε ροδέλες
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
150 ml. ελαιόλαδο
1 φλ. ρύζι μακρύκοκκο parboiled
2.5 φλ. Ζωμό λαχανικών (1 συσκευασία φρέσκου ζωμού ψυγείου σε 2.5 γλυτζάνια νερό)
1-2 λεμόνια ζωμό
αλάτι, πιπέρι

προαιρετικά και εναλλακτικά στον άνηθο:

3 κ.σ. τριμμένο φινόκιο
2 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο

Παρασκευή:

1. Προετοιμάζετε και οργανώνετε δίπλα σας, όλα τα υλικά. Ελέγχετε ότι οι κολοκυθοανθοί δεν κρύβουν κανένα μυρμήγκι ή κάποιο άλλο έντομο κρυμμένο μέσα τους και αν χρειαστεί τους πλένετε με μαλακές κινήσεις.

2. Στη συνέχεια σε μεγάλο τηγάνι, βάζετε 70 ml. λάδι να κάψει και σε μεσαία φωτιά προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, τα τριμμένα καρότα & κολοκυθάκια και τα σοτάρετε ανακατεύοντας κάθε τόσο, για 4-5 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε για άλλα 3-4 λεπτά. Κλείνετε τη φωτιά και προσθέτετε τον άνηθο, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρετε τη γέμιση σε ένα μπολ.

3. Με μεγάλο κουτάλι γεμίζετε έναν –έναν τους κολοκυθοανθούς ως τη μέση τους περίπου και κλείνετε από πάνω τον ανθό, με μια κυκλική κίνηση. Τους τοποθετείτε κατευθείαν στο πλατύ σκεύος που θα τους μαγειρέψετε, είτε είναι μεγάλο βαθύ τηγάνι, είτε κατσαρόλα, αρκεί να είναι σχετικά σφιχτά μεταξύ τους.

4. Ενδιάμεσα ή από πάνω, προσθέτετε και τις ροδέλες καρότου. Αν, αφού ολοκληρώσετε τους κολοκυθοανθούς, έχει περισσέψει γέμιση, την ρίχνετε ανάμεσά τους. Επίσης μπορείτε να ρίξετε εκεί και επιπλέον κολοκύθια.

5. Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και το υπόλοιπο λάδι και τοποθετείτε το σκέυος με τους γεμιστούς κολοκυθοκορφάδες στο μάτι σε μεσαία φωτιά. Βάζετε πάνω τους ένα πιάτο ανάποδα για να τους πιέζει να μην ανοίξουνε και να βοηθήσει ταυτόχρονα στο μεγείρεμα, επιστρέφοντας τους ατμούς στο φαγητό. Αφού πάρει βράση, αφήνετε τους κολοκυθανθούς να σιγοβράσουν κατά μέγιστο για 20 λεπτά ώστε το ρύζι να μείνει αλντέντε. Αφαιρείτε το πιάτο από πάνω και τους αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία. Προσθέτετε ζωμό λεμονιού ανάλογα με τη γεύση σας και μισό τσικ παραπάνω.

Πέμπτη- Χοιρινό με πένες αλλιώτικο

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 2/10/17-8/10/17Συνταγή στο: daddy-cool.gr

Παρασκευή- Φασολάδα πλούσια

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 2/10/17-8/10/17Συνταγή απο:  radicio.com

Υλικά συνταγής:

Άσπρα μικρά φασόλια: 200 γρ.
Φασόλια ξερά μπαρμπούνια: 200 γρ.
Φασόλια μαυρομάτικα: 200 γρ.
Ζωμός λαχανικών: 1 λίτρο (σπιτικός ή από κύβο)
Ελαιόλαδο: 1/4 κούπας
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μέτριο
Ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 σκελίδες
Ψιλοκομμένο καρότο: 1 μέτριο
Ψιλοκομμένο σέλερι: 1 κλαδί
Κονκασέ ή ψιλοκομμένες ντομάτες: 400 γρ.
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Ψιλοκομμένο θυμάρι: 4 κλαδάκια
Ψιλοκομμένο μαϊντανό: λίγο για πασπάλισμα

Οδηγίες:

1. Βάζετε από βραδύς τα άσπρα φασόλια και τα μπαρμπουνοφάσουλα να μουλιάσουν. Την επομένη τα στραγγίζετε και τα βάζετε μαζί με το ζωμό λαχανικών σε κατσαρόλα να βράσουν. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν και σε 20 περίπου λεπτά προσθέτετε και τα μαυρομάτικα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε επιπλέον νερό.

2. Όταν τα φασόλια έχουν μισοβράσει (σε 15 – 20 λεπτά περίπου) βάζετε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρεμμύδι να μαραθεί. Προσθέτετε και τα το σκόρδο, καρότο, σέλερι και τα μαραίνετε κι αυτά για 3 – 4 λεπτά ακόμη.

3. Προσθέτετε τα λαχανικά από το τηγάνι στα φασόλια, μαζί με τις ντομάτες, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Τα σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.

4. Σερβίρετε την φασολάδα πολύ ζεστή, πασπαλισμένη με μαϊντανό και με φρυγανισμένο ψωμί.

Δείτε ακόμη: Καταπληκτικές συνταγές με φασολάκια

Σάββατο- Ψάρι “μπουρδέτο” στη κατσαρόλα με πικάντικη σάλτσα ντομάτας

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 2/10/17-8/10/17Συνταγή από: sintayes.gr

Υλικά συνταγής:

2-3 σκορπίνες, ή χριστόψαρα ή κέφαλους ή μελανούρια, 1- 1 ½ κιλό σύνολο
3 μέτρια ή 2 μεγάλα ξηρά κρεμμύδια σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φετούλες
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
2 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κοφτή κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 κοφτή κ.σ. πάπρικα καυτερή
3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φύλλο δάφνης
500 ml ζωμός ψαριού ή νερό [*]
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το σκόρδο, τη γλυκιά και καυτερή πάπρικα [αυξομειώστε τις ποσότητες σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας για τη καυτερή πάπρικα], το ντοματοπελτέ και το φύλο δάφνης και ανακατεύετε συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 1 ακόμα λεπτό.

Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το ζωμό ψαριού, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Βάζετε στη κατσαρόλα και τα ψάρια και βράζετε για 15 λ περίπου.

Η σάλτσα θα πρέπει να μείνει με το λάδι της. Αν τα ψάρια έχουν βράσει και η σάλτσα έχει νερό, βγάλτε τα ψάρια σε μια πιατέλα και αφήστε τη σάλτσα να βράσει ώσπου να “πιεί” όλο το νερό και να μείνει με το λάδι της. Βάζετε τα ψάρια με τη σάλτσα τους σε πιατέλα τα γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

[*] Για να φτιάξετε ζωμό ψαριού ή βράζετε 4-5 καραβίδες και τις στραγγίζετε καλά ή κόβετε τα κεφάλια των ψαριών που θα χρησιμοποιήσετε, στραγγίζετε καλά το ζωμό και πετάτε τα κεφάλια.

Σημείωση: Προαιρετικά, για πλήρες γεύμα μπορείτε να προσθέστε και 1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες τις οποίες θα σοτάρετε μαζί με τα κρεμμύδια και θα βράσετε με τη σάλτσα, προσθέτοντας από πάνω στο τέλος τα ψάρια.

Κυριακή- Κεμπάπ γιαουρτλού με σπιτικές πίτες

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 2/10/17-8/10/17    Συνταγή από: sintayes.gr

Υλικά συνταγής

Για τα κεμπάπ:

1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
1 κ.γ. κύμινο
αλάτι
1 κ.γ. ελαιόλαδο
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Για τη σάλτσα:

60 γρ. βούτυρο
5 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1/2 κ.γ. κανέλα
αλάτι πιπέρι

Για τις πίτες:

2 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
1 πρέζα αλάτι
λίγο αλεύρι για το “άνοιγμα” της ζύμης

Εκτέλεση συνταγής

Για τις πίτες: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το χλιαρό νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μαγιά. Πλάθουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική. Τη μεταφέρουμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε για 40 λ τουλάχιστον σε ζεστό μέρος, για να διπλασιαστεί σε όγκο. (Μπορείτε να την αφήσετε στο φούρνο στους 40- 50 βαθμούς).

Για τα κεμπάπ: Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τα κεμπάπ. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι και τα μπαχαρικά και ζυμώνουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου για να αναμειχθούν οι γεύσεις.

Για τη σάλτσα ντομάτας: Στο μεταξύ μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σάλτσα ντομάτας. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγη κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει καλά, ανακατεύοντας συχνά.
Βγάζουμε το κιμά από το ψυγείο και με βρεγμένα χέρια ζυμώνουμε καλά το μείγμα στη γνωστή μορφή κεμπάπ. Περνάμε τα κεμπάπ σε καλαμάκια, [καλύπτουμε τις άκρες από τα καλαμάκια με αλουμινόχαρτο να μη μαυρίσουν] και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ψηθούν καλά και να ροδοκοκκινίσουν, περίπου για 1 ώρα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα γυρίζουμε συνέχεια ούτως ώστε να μην καούν.

Αλευρώνουμε το πάγκο εργασίας μας, χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μπάλες και τις ανοίγουμε σε πίτες. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λαδώνουμε λίγο τις πίτες και τις ψήνουμε μία-μία. Μόλις φουσκώνει και ροδίζει η μία πλευρά, αναποδογυρίζουμε και κάνουμε το ίδιο και από την άλλη.

Για το σερβίρισμα: Σε κάθε πιάτο τοποθετούμε πρώτα τις πίτες, από πάνω τα κεμπάπ, ακολουθεί η σάλτσα ντομάτας και τελειώνουμε με το γιαούρτι. Πασπαλίζουμε από πάνω λίγο κόκκινο πιπέρι και είμαστε έτοιμοι!

Δείτε ακόμη: ΠΙΤΕΣ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ HELLO KITTY

Πίτα Εβδομάδας

Παραδοσιακή χορτόπιτα με ανθότυρο

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 2/10/17-8/10/17Συνταγή από: syntagesmekefi

Υλικά συνταγής:

1 πακέτο χωριάτικο παραδοσιακό φύλλο
800 γρ. σπανάκι
700 γρ. αντίδια
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ( ή 3-4 κ.σ. ξερό)
1 ματσάκι φρέσκια ρόκα
4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
800γρ φέτα σπασμένη σε χοντρά κομμάτια
600γρ ανθότυρο σε χοντρά κομμάτια
6 αυγά χτυπημένα
1 κούπα ελαιόλαδο
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

1. Πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα σε λεκάνη που θα αλλάξουμε το νερό τουλάχιστον 5 φορές.Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σπανάκι, τα αντίδια, τη ρόκα και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε το μαϊντανό, τον άνηθο και το δυόσμο. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και το μοσχοκάρυδο.

2. Μόλις μαραθούν και τραβήξουν τα περισσότερα από τα υγρά τους τα τραβάμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει λίγο. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το μείγμα, προσθέτοντας τα αυγά, τη φέτα, το ανθότυρο και το λάδι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας για να μη διαλύσουμε το τυρί σε υπερβολικά μικρά τεμάχια. Προσέχουμε ώστε το αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατόν ομοιόμορφο.

3. Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί και λαδώνουμε την εσωτερική του επιφάνεια. Απλώνουμε προσεκτικά τα 5 πρώτα φύλλα στο ταψί, έτσι ώστε να περισσεύουν από τα πλαϊνά του ταψιού και λαδώνοντας τα καλά μεταξύ τους με ένα πινέλο. Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε καλά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα υπόλοιπα 5 φύλλα με το ίδιο τρόπο. Χαράζουμε ελαφρά.

4. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά με κάτω αντίσταση και αέρα για να ψηθεί το κάτω φύλλο και μετά άλλα 35-40 λεπτά με πάνω και κάτω αντίσταση. Όταν θα έχει ροδίσει, το βγάζετε από το φούρνο.

Γλυκά Εβδομάδας

  • Ρολό πτι μπερ-μερέντας με 3 υλικά

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 2/10/17-8/10/17Συνταγή στο: daddy-cool.gr

  • Κουλουράκια με βρώμη & σταγόνες σοκολάτας γαρνιρισμένο με νουτέλα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 2/10/17-8/10/17Συνταγή από: sintayes.gr

Υλικά συνταγής

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.γ. βανίλια
2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. κανέλα
1 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
2 φλ. τσαγιού νιφάδες βρώμης
220 γρ. Νουτέλα
πολύχρωμη τρούφα σοκολάτας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς και τοποθετούμε λαδόκολα στα δύο ταψιά του φούρνου.

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός, το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενσωματωθούν.

Προσθέτουμε σταδιακά, το αλεύρι κοσκινισμένο και τη κανέλα και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη. Αφήνουμε το μίξερ, προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.

Παίρνουμε μια κ.σ. μείγμα, πλάθουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε επάνω στα ταψιά με τη λαδόκολλα αφήνοντας διάστημα μεταξύ τους. Τα ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 12′-15′, μέχρι να κάνουν ένα “χρυσό” χρώμα, εναλλάσσοντας τα ταψιά [το επάνω κάτω και αντιθέτως] στα 10 λεπτά του ψησίματος.

Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο τα αφήνουμε 5′ στο ταψί να “σταθούν” και μετά τα τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσουν. Για να σερβίρουμε, βάζουμε πάνω σε κάθε μπισκότο 1 κ.σ. νουτέλα και πασπαλίζουμε από πάνω σοκολατένια πολύχρωμη τρούφα.