Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Δευτέρα-Μια διαφορετική συνταγή με αυγά και ντομάτες
Συνταγή από: gynaikamagazine
Υλικά (για 4 μερίδες):
2 κουταλιές της σούπας λάδι
8 μεγάλα αυγά
¼ κούπας τριμμένη παρμεζάνα
4 κουταλιές της σούπας φρέσκα μυρωδικά (όπως μαϊντανό, θυμάρι, δενδρολίβανο)
8 ντομάτες μεσαίου μεγέθους
¼ κούπας γάλα
Αλάτι και φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 375 ° βαθμούς. Λαδώνουμε ένα μεγάλο τηγάνι (για φούρνο) με το ελαιόλαδο.
2. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό μαχαίρι κοπής, κόβουμε τα κοτσάνια από τις ντομάτες και τα αφαιρούμε. Χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι για να μαζέψουμε όλα τα εσωτερικά των ντοματών. (Κρατάμε τα εσωτερικά και τα χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε σάλτσα ντομάτας ή σάλτσα).
3. Τοποθετούμε τις ντομάτες στο προθερμασμένο τηγάνι. Σπάμε ένα αβγό σε κάθε ντομάτα. Επικαλύπτουμε κάθε αβγό με 1 κουταλιά της σούπας γάλα και 1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα. Προσθέτουμε σε κάθε αβγό αλάτι και πιπέρι.
4. Ψήνουμε μέχρι να γίνουν μαλακές οι ντομάτες, τα ασπράδια των αβγών να έχουν ψηθεί και οι κρόκοι να παραμένουν λίγο ρευστοί, 15 έως 17 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν 5 λεπτά και στη συνέχεια τα γαρνίρουμε με τα φρέσκα μυρωδικά. Σερβίρουμε αμέσως.
Τρίτη- Κοτόπουλο κοκκινιστό με κρεμμύδια, πιπεριές και ρύζι μπασμάτι
Συνταγή από: sintayes
Υλικά συνταγής
700-800 γρ. κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο (μπούτι ή στήθος) κομμένο σε κύβους / μπουκίτσες
4 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μικρά κυβάκια
3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μικρά κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
400 γρ. ντοματοχυμό συμπυκνωμένο
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη
1 κ.σ. ξύδι
1 φύλλο δάφνης
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο + 2 κ.σ. επιπλέον για πασπάλισμα
1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
αλάτι πιπέρι
ρύζι μπασμάτι για συνοδευτικό [βλέπε υλικά και συνταγή εδώ]
Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε το κοτόπουλο, τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε μπουκίτσες. Ψιλοκόβετε το σκόρδο. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι, ρίχνετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Με μια σουρωτή κουτάλα αφαιρείτε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές από τη κατσαρόλα σε πιάτο. Προσθέτετε στη κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τα κυβάκια κοτόπουλου. Τα σοτάρετε απ” όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν και θωρακιστούν. Ρίχνετε και το σκόρδο, ανακατεύετε για λίγα δευτερόλεπτα να βγάλουν το άρωμά τους.
Ρίχνετε πάλι στη κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και μόλις ζεσταθούν σβήνετε με το κρασί. Μόλις “αναπνεύσει” ρίχνετε το πελτέ, τη ζάχαρη, το φύλλο δάφνης και το ξύδι, ανακατεύετε και ρίχνετε το ντοματοχυμό.
Αλατοπιπερώνετε το φαγητό, ρίχνετε το μαϊντανό και το ζωμό κότας, ανακατεύετε απαλά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα και μείνει με το λαδάκι της. Αν έχουν μείνει υγρά στη σάλτσα, ξεσκεπάστε τη κατσαρόλα και σιγοβράστε για άλλα 4-5 λ.
Εν” τω μεταξύ ετοιμάζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Σερβίρετε το ρύζι σε πιάτα και από πάνω το κοτόπουλο με τη σάλτσα και τα λαχανικά του. Πασπαλίστε με το επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαύστε ένα υπέροχο πιάτο.
Τετάρτη- Κολοκυθάκια με πατάτες στο φούρνο
Συνταγή από: infokids
Υλικά
Μισό κιλό κολοκυθάκια
1 κιλό πατάτες
5 έως 6 σκελίδες σκόρδα
200 γραμμάρια λάδι
Αλάτι
4 έως 5 φρέσκιες ντομάτες
1 ματσάκι μαϊντανός
κύμινο
πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και κατόπιν τα κόβουμε σε φέτες. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα σκόρδα μας. Επίσης πλένουμε και πολτοποιούμε τις ντομάτες (στο μπλέντερ). Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 250 βαθμούς. Βάζουμε στο ταψί του φούρνου τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και στη συνέχεια ρίχνουμε τις φέτες του σκόρδου, τις αλεσμένες ντομάτες, το λάδι, το αλάτι και όλα τα μπαχαρικά. Τα ανακατεύουμε καλά και από πάνω ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊδανό. Όπως είναι πολύχρωμο και στολισμένο το ταψί μας, το ρίχνουμε στον φούρνο.Ύστερα από είκοσι λεπτά, χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 200 βαθμούς και έπειτα από είκοσι λεπτά στους 180 βαθμούς.Όταν περάσει περίπου μισή ώρα, το φαγητό μας είναι ήδη έτοιμο. Προσέξτε, όμως, διότι πρέπει να κρυώσει κάπως πριν από το σερβίρισμα, διότι ως γνωστόν οι πατάτες και τα κολοκυθάκια αργούν να κρυώσουν. Για τα παιδιά που δεν νηστεύουν μπορείτε να το σερβίρετε και με τριμμένο τυρί.
Πέμπτη- Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα μυρωδικών
Δείτε την συνταγή στο: daddy-cool.gr
Παρασκευή- Φασολάδα άσπρη ανοιξιάτικη από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Συνταγή από: argiro.gr
Υλικά Συνταγής
1/2 φλ. ελαιόλαδο
500 γραμ. μέτρια ή ψιλά φασόλια
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα κομμένα σε μικρά καρέ
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομένα
2 λίτρα νερό ζεστό
1 μικρή πατάτα
1 ματσάκι σέλινο
1/2 ματσάκι άνηθο
αλάτι και πιπέρι
1 ματσάκι σέσκουλα
1 ματσάκι λάπαθα
2 λεμόνια
Εκτέλεση
Για την άσπρη φασολάδα, δεν χρειάζεται να μουλιάσουμε από πριν τα φασόλια. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό να τα σκεπάζει, και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 35-40 λεπτά, ίσα να μισομαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Βάζουμε 3 κ.σ ελαιόλαδο (από το συνολικό), σε βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι. Τα ανακατεύουμε καλά, να λαδωθούν. Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε τα μισοβρασμένα φασόλια, το σέλινο ψιλοκομένο και συμπληρώνουμε βραστό νερό να καλύπτει τα υλικά και να εξέχει 4-5 εκατοστά από την επιφάνειά τους. Τρίβουμε την πατάτα σε χοντρό τρίφτη και την προσθέτουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη φασολάδα για 30-35 λεπτά. Τότε αλατοπιπερώνουμε κι αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο μπούκοβο. Ριχνουμε μέσα τον άνηθο και τα ψιλοκομένα χόρτα .
Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αφενός γιατί είναι πιο υγιεινό (το ελαιόλαδο κρατάει όλα του τα αρώματα και τα θρεπτικά συστατικά) και πιο γευστικό, αφετέρου γιατί αυτός είναι ένας τρόπος να χυλώσουν τα όσπρια.
Αφήνουμε τη φασολάδα να βράσει για ακόμα λίγα λεπτά, μέχρι να χυλώσουν καλά τα φασόλια και ο ζωμός τους να μοιάζει με πυκνή σάλτσα. Προσθετουμε το λεμόνι στο τέλος κι ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
Σάββατο- Τσιπούρα με σπανάκι στό φούρνο!!!
Συνταγή απο:mageirikikaisintages
ΥΛΙΚΑ
1 τσιπούρα ,η,σφυρίδα,η συναγρίδα.κ.α
1 κιλό σπανάκι φρέσκο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
5 ντομάτες΄φρέσκες ώριμες ψιλοκομμένες
2 φύλλα δάφνης
1\2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι -πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε καλά το ψάρι το πλένετε και το αφήνετε να στραγγίσει.
Καθαρίζετε και το σπανάκι το πλένετε πολύ καλά και το αφήνετε να στραγγίσει.
Βάζετε στην κατσαρόλα το μισό λάδι και ρίχνετε τα φρέσκα και ξερά κρεμμυδάκια τα τσιγαρίζετε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν,προσθέτετε και το σπανάκι ,το αλατοπίπερο ,ανακατεύετε και το αφήνετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να ψηθεί με τα υγρά του.
Βάζετε το ψάρι στο ταψί ,βάζετε κα το σπανάκι με τα κρεμμύδια γύρω γύρω,προσθέτετε και τις ντομάτες ψιλοκομμένες τα φύλλα δάφνης,και το υπόλοιπο ελαιόλαδο .
Το ψήνετε στούς 200 βαθμούς για 50 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ψάρι και το σπανάκι.
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΑΣ
Οταν καθαρίσετε το σπανάκι πλύντε το καλά και αφήστε το για 10 λεπτά μέσα σε νερό με ξύδι ,ξεπλύντε το μετά καλά και μαγειρέψτε .
Κυριακή- Κανελόνια με κιμά και κρέμα γάλακτος
Συνταγή από: cookpad
Υλικά
4 άτομα
500 γρ. κανελόνια (24 κομμάτια) που δεν χρειάζονται βράσιμο
1 κουτί σάλτσα ντομάτας
Για τη γέμιση
700 γρ κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο και χοιρινό)
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
1 φλ. ντομάτα τριμμένη
θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
1 κ.γ. ζάχαρη
0.5 ξυλαράκι κανέλας
1 κύβο λαχανικών
λίγο κονιάκ
1 φλ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένο
1 αυγό χτυπημένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την κρέμα
2 φλ. γάλα
1 φλ. κρέμα γάλακτος
1 αυγό
1 φλ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένο
λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη
άσπρο πιπέρι
Οδηγίες
Στο ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά για 7΄-8΄ ν’ αλλάξει χρώμα καλά. Προσθέτουμε σκόρδο, κρεμμύδι και τα μυρωδικά και τον κύβο. Αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20΄ ή μέχρι να πιει τα υγρά και να μείνει στεγνός ο κιμάς. Αφήνουμε να κρυώσει. Τότε προσθέτουμε το αυγό και την παρμεζάνα ή το κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το αυγό, το τριμμένο τυρί και το άσπρο πιπέρι. Καλύπτουμε με λίγο μείγμα το ταψί που θα υποδεχτεί τα κανελόνια.
Γεμίζουμε τα κανελόνια με κουτάλι και τα τοποθετούμε στο ταψί (όχι κολλητά).
Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας τα κανελόνια.
Περιχύνουμε με την κρέμα ώστε να καλυφθεί καλά. Πασπαλίσουμε με το τριμμένο τυρί. Μοιράζουμε πάνω στην κρέμα μερικά κομματάκια βούτυρο ή μαργαρίνη.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω κάτω στους 200 °C. Μετά το ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε 15’ να ροδίσει. Καλή όρεξη!
Πίτα Εβδομάδας:
Εύκολη σπιτική πίτα χωρίς φύλλο με γαλοπούλα και τυρί
Συνταγή από: neadiatrofis
Υλικά
300 γρ γραβιέρα
6 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
3 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι σόδα
200 γρ μαργαρίνη
Εκτέλεση
Κόβουμε τη γαλοπούλα σε τετραγωνάκια. Αναμιγνύουμε τη γραβιέρα με τη γαλοπούλα και προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι και αφού ανακατέψουμε, προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με τη σόδα. Τελευταία ρίχνουμε τη μαργαρίνη την οποία έχουμε ζεστάνει ελαφρά ώστε να είναι πολύ μαλακή και να αναμιχθεί καλά με το μίγμα μας. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί ή πυρέξ με ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα το μίγμα της τυρόπιτας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Γλυκά Εβδομάδας:
- Παγωτο banoffee
Δείτε την συνταγή στο: daddy-cool.gr
- Ελαφρύ γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και πορτοκάλι
Συνταγή από: orthodoxplanet
Υλικά:
2 φάκελοι ζελέ με γεύση πορτοκάλι
400 ml φρέσκος ή συμπυκνωμένος χυμός πορτοκάλι
400 ml γιαούρτι στραγγιστό
Προετοιμασία:
Φτιάχνουμε και τους δύο φακέλους ζελέ, σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής τους, χρησιμοποιώντας χυμό πορτοκάλι αντί για νερό.
Προσθέτουμε στο έτοιμο ζελέ το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε σε μπολάκια ή ποτήρια και βάζουμε στο ψυγείο, να παγώσουν καλά.
Σερβίρουμε με φέτες πορτοκαλιού ή ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας ή ακόμα και με κουβερτούρα σε νιφάδες.
Ειδήσεις σήμερα
- Απόπειρα αυτοκτονίας για την παπαδιά που καταγγέλλεται ότι εκδιδόταν στη Συγγρού
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Σε γνωστό ζευγάρι προσπάθησε να πουλήσει τον Παναγιωτάκη
- Ντύσιμο με πουλόβερ: 15+1 ιδέες για να σε βγάλει ασπροπρόσωπη το πουλόβερ σου και τον φετινό Χειμώνα
- Η Γη της Ελιάς επόμενα επεισόδια Δ’ κύκλος : 59α, 59β, 60α, 60β, 61α
- Η Μαρίνα Πατούλη σε σχέση με τον πρώην της Άντζελας Δημητρίου