Close

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές : 10/9/18-16/9/18

Γαυρός ριγανάτος εύκολη και γρήγορη συνταγή για τεμπέλες

Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!

Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα-Ομελέτα φούρνου με λαχανικά

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές : 10/9/18-16/9/18        Συνταγή από:   radicio

Υλικά συνταγής:

Αυγά: 10 μέτρια
Μπουκετάκια μπρόκολου: 500 γρ.
Ψιλοκομμένες χρωματιστές πιπεριές: 2 μέτριες
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μικρό
Τριμμένη παρμεζάνα: 1/4 κούπας
Γάλα: 2 κουταλιές
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Ελαιόλαδο ή βούτυρο: λίγο για το άλειμμα της φόρμας

Οδηγίες:

1. Βράζετε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό και το στραγγίζετε καλά.
2. Χτυπάτε τα αυγά μαζί με το γάλα και το αλατοπίπερο. Προσθέτετε την παρμεζάνα και τα λαχανικά και ανακατεύετε.
3. Αδειάζετε σε βουτυρωμένη φόρμα ή ταψάκι και ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να σφίξει καλά, περίπου 25 λεπτά.
4. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε λίγο να κρυώσει, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Δείτε ακόμα :Μακαρόνια πέννες α λα κρεμ έτοιμα σε 15 λεπτα!!!

Τρίτη-Kοτομπουκιές φούρνου με μυρωδικά 

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές : 10/9/18-16/9/18Συνταγή από: shape

Υλικά για 4 μερίδες

400 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου τεμαχισμένο σε κομμάτια 4-5 εκ.
5 κ.σ. μουστάρδα
4 φέτες ψωμιού σικάλεως
1 ματσάκι φρέσκα μυρωδικά (δυόσμος, βασιλικός, θυμάρι, μαϊντανός)
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Χτύπησε ελαφρώς τα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να αποκτήσουν ομοιόμορφο πάχος. Σε ένα μπολ βάλε τη μουστάρδα, ρίξε το κοτόπουλο και ανακάτεψε ώστε η μουστάρδα να καλύψει
καλά όλα τα κομμάτια. Σε πολυκοπτικό μηχάνημα βάλε το ψωμί, τα μυρωδικά, λίγο αλάτι και χτύπησε.

Ρίξε το τρίμμα ψωμιού σε ένα πιάτο και πανάρισε καλά τα κομμάτια κοτόπουλου. Ψήσε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 10 λεπτά, γύρισε τις κοτομπουκιές και
συνέχισε το ψήσιμο για άλλα 4-5 λεπτά. Συνόδευσε με σάλτσα μουστάρδας ή με
γλυκιά σάλτσα τσίλι.

Τετάρτη-Φασολάκια και κολοκυθάκια με ντομάτα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές : 10/9/18-16/9/18   Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr

Πέμπτη-Κεφτέδες γαλοπούλας κοκκινιστοί με μακαρόνια

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές : 10/9/18-16/9/18Συνταγή από: kathimerini

Υλικά (για 4 άτομα)
500 γρ. σπαγκέτι (αν θέλουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σπαγκέτι ολικής άλεσης)

Για τους κεφτέδες

500 γρ. κιμάς από στήθος γαλοπούλας
2 λεπτές φέτες ψωμί χωρίς την κόρα, μουλιασμένες σε νερό και καλά στυμμένες
1 κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
1 πιπεριά κέρατο, καθαρισμένη και κομμένη σε ψιλά καρέ
1 πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη και κομμένη σε ψιλά καρέ
1 αυγό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα

4 μέτριες ώριμες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
1 κρεμμύδι, τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού (ή δυόσμου), ψιλοκομμένα
1/2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Κεφτέδες: Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Πλάθουμε σε μικρούς κεφτέδες και τους αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τους χρειαστούμε. (Αν το μείγμα κολλάει στα χέρια μας κατά το ζύμωμα και το πλάσιμο, τα βουτάμε σε κρύο νερό και συνεχίζουμε).

Σάλτσα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.

Ρίχνουμε την ντομάτα, 50 ml νερό, το βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για περίπου 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνουμε στη σάλτσα τα κεφτεδάκια (χωρίς να τα τηγανίσουμε ή να τα ψήσουμε), χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα κεφτεδάκια και να δέσει η σάλτσα.

Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα σερβίρουμε με τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα τους.

Δείτε ακόμα: Βασίλης Καλλίδης: Μακαρόνια φούρνου σπέσιαλ με σάλτσα καρμπονάρα και κιμά!

Παρασκευή-Φακές στο φούρνο με πιπεριές και τυρί

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές : 10/9/18-16/9/18                Συνταγή από: tlife

Συστατικά
1κ. γλυκού ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2φλ. φακές
2 + 1/2φλ. ζωμό λαχανικών
4 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
2κ. γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1/4φλ. λευκό κρασί
400γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
30γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ
10γρ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
Ζέστανε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σόταρε για πέντε λεπτά.
Πρόσθεσε τις φακές και ανακάτεψε, στη συνέχεια πρόσθεσε το ζωμό λαχανικών.
Μόλις πάρουν μια βράση, μείωσε τη θερμοκρασία και σιγόβρασε για 25 λεπτά.
Όταν βράσουν οι φακές πρόσθεσε μέσα στην κατσαρόλα τις πιπεριές, το βασιλικό, το λευκό κρασί και τις ντομάτες και ανακάτεψε καλά.
Μετέφερε το μείγμα σε ένα ταψί 23×33 και πρόσθεσε το τυρί από πάνω.
Ψήσε για 30 λεπτά.
Μοίρασε σε 4 πιάτα.

Σάββατο-Γαυρός ριγανάτος εύκολη και γρήγορη συνταγή για τεμπέλες

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές : 10/9/18-16/9/18   Δείτε τη συνταγή στο : daddy cool 

Κυριακή-Μοσχαράκι λεμονάτο της μαμάς με ρύζι

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές : 10/9/18-16/9/18     Συνταγή από: argiro.gr

Υλικά Συνταγής

1 κιλό μοσχάρι (νουά ή ποντίκι)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
1 καρότο
1/2 κρεμμύδι
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 λεμόνι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. κορν φλάουρ
σπάγκος μαγειρικής

Για το πολύχρωμο ρύζι

2 φλ. ρύζι
1/4 φλ. ελαιολαδο
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 φλ. αρακά
2 κ.σ. άνηθο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Στεγνώνουμε πολύ καλά το μοσχάρι σε απορροφητικό χαρτί. Αν θέλουμε, το δένουμε με σπάγκο για να κρατήσει το σχήμα του, ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να το περάσει σε δίχτυ.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το ροδίζουμε για 10 λεπτά από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά ολόκληρα, τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ.

Συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέχρι να μισοσκεπάσουμε το κρέας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει καλά.

Κατά τη διάρκεια του βρασμού, γυρίζουμε το κρέας ώστε να βράσει ολοιόμορφα. Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος του βρασμού. Αφαιρούμε όλα τα λαχανικά.

Βγάζουμε το κρέας και το βάζουμε σε ξύλο κοπής. Αφαιρούμε τον σπάγκο ή το δίχτυ. Κρατάμε 2 φλ. ζωμό στην άκρη για το ρύζι.

Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το λεμόνι και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Κόβουμε το κρέας σε φέτες και το ξαναβάζουμε στη σάλτσα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι ελαφρά να πυκνώσει η σάλτσα.

Για το ρύζι

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το καρότο. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να γυαλίσει. Προσθέτουμε το ζωμό και 2 φλ. ζεστό νερό. Προσθέτουμε τον αρακά. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια και το ρύζι να έχει ρουφήξει όλα τα υγρά. Είναι απαραίτητη η χαμηλή φωτιά για να προλάβει το ρύζι να μαγειρευτεί.

Προς το τέλος, αλατίζουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα. Αφήνουμε να σταθεί το ρύζι για 10′ να τραβήξει την υγρασία του. Τέλος, πασπαλίζουμε με τον άνηθο, αφρατεύοντας το ρύζι με το πιρούνι. Σερβίρουμε στα πιάτα λίγο ρύζι πολύχρωμο με μια φέτα λεμονάτο μοσχάρι και μπόλικη σάλτσα.

Δείτε ακόμα: Σουτζουκάκια κοτόπουλου στο φούρνο, με κινόα για το παιδί και με ρύζι με κάρυ για τον μπαμπά μας

Πίτα Εβδομάδας:

Τυρόπιτα στριφτή εύκολη με φέτα και κασέρι σε φύλλο κρούστας

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές : 10/9/18-16/9/18            Συνταγή από: miam

Υλικά

1 πακέτο φύλλα κρούστας
550 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1/4 κούπας άνηθος
400 γρ. κασέρι τριμμένο
4 αυγά
4 φλιτζ. γάλα
200 γρ. βούτυρο

Διαδικασία

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη φέτα με το κασέρι και τον άνηθο. Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε τα φύλλα ένα-ένα. Σε κάθε φύλλο βάζουμε τη γέμιση διαγώνια ή κατά μήκος και τυλίγουμε σε ρολό. Βάζουμε στο κέντρο ενός λαδωμένου ταψιού το πρώτο φύλλο και επανλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα. Χτυπάμε το γάλα με τα αυγά και περιχύνουμε. Αφήνουμε έτσι για μιάμιση ώρα περίπου να απορροφηθούν τα υγρά. Ψήνουμε στους 170-180 για μιάμιση ώρα. Η τυρόπιτα στριφτή εύκολη με φέτα και κασέρι σε φύλλο κρούστας είναι έτοιμη

Συμβουλές

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και παραδοσιακό φύλλο για αυτή την πίτα

Δείτε ακόμα: Πατάτες γιαχνί της γιαγιάς για μωρά, εύκολο ελαφρύ και χορταστικό!!

Γλυκά εβδομάδας:

  • Μπισκότα με καρότο και βρώμη

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές : 10/9/18-16/9/18           Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr

  • Σπιτικές μπάρες δημητριακών

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές : 10/9/18-16/9/18             Συνταγή από: dailycious

ΥΛΙΚΑ

2 φλ. δημητριακά (όπως ολικής άλεσης ή ρυζιού ή με επικάλυψη σοκολάτας ή all bran ή ανάμεικτα υπόλοιπα) 1 φλ. βρώμη (quaker) 1 φλ. ανάλατοι ξηροί καρποί (όπως φουντούκια, φιστίκια Αιγίνης, αμύγδαλα, κάσσιους, καρύδια πεκάν κ.α.) ½ φλ. ξερά φρούτα (όπως σταφίδες, goji berries, cranberries, ή ψιλοκομμένα δαμάσκηνα, βερίκοκα, χουρμάδες, μάνγκο, παπάγια, flakes καρύδας κ.α.) 130 γρ. μαύρη ζάχαρη 160 γρ. μέλι 60 γρ. φρέσκο βούτυρο μία πρέζα αλάτι (εκτός κι αν οι ξηροί καρποί είναι αλατισμένοι) 4-5 σταγόνες βανίλιας (essence) λίγη λιωμένη σοκολάτα (κατά προτίμηση υγείας) για γαρνιτούρα

Οδηγίες Παρασκευής:

Αλέθω τους ξηρούς καρπούς σε μεγάλα σχετικά κομμάτια στο blender. Τους τοποθετώ σε ένα ταψάκι μαζί με την βρώμη και τα ψήνω στο grill για 5’ σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας τακτικά (με προσοχή) μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Εναλλακτικά, μπορώ να τους καβουρδίσω στο αντικολλητικό τηγάνι για 10′ περίπου σε μέτρια φωτιά (5/9) ανακατεύοντας τακτικά για να μην αρπάξουν. Τους αφήνω στην άκρη να κρυώσουν και ετοιμάζω το σιρόπι που θα δέσει όλα τα υλικά.

Οι ξηροί καρποί στο blender.Τους βάζω για λίγο στο φούρνο.
Επιλέγω σταφίδες και cranberries.
Σε ένα μικρό σκεύος ρίχνω την μαύρη ζάχαρη, το μέλι, το βούτυρο και την βανίλια και περιμένω να πάρουν βράση ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις βράσει το μείγμα, το αφήνω για 1-2 λεπτά στην φωτιά και μετά το αποσύρω.
Το βούτυρο, η ζάχαρη και το μέλι στην κατσαρόλα.Ετοιμάζεται η καραμέλα.
Όσο ακόμα η καραμέλα είναι πολύ ζεστή προσθέτω τους ξηρούς καρπούς με την βρώμη και τα ξερά φρούτα κι ανακατεύω πολύ καλά να πάει παντού. Στην συνέχεια προσθέτω τα δημητριακά κι ανακατεύω κι άλλο.

Προσθέτω στην καραμέλα την βρώμη, τα ξερά φρούτα και τους ξηρούς καρπούς.Ρίχνω μέσα και τα δημητριακά.
Κατόπιν μεταφέρω το μείγμα σε μια φόρμα με λαδόκολλα και πιέζω από πάνω με ένα άλλο φύλλο λαδόκολλας ώστε να δημιουργηθεί λεία κι επίπεδη επιφάνεια.
Ρίχνω το μείγμα στο ταψάκι.Πατάω την επιφάνεια με το χέρι.
Λιώνω για 1’ την σοκολάτα υγείας στον φούρνο μικροκυμάτων (ανακατεύοντας τακτικά ώστε να μην καεί η σοκολάτα) και σχηματίζω παράλληλες γραμμές με ένα κουτάλι πάνω στο μείγμα.
Λίγο λιωμένη σοκολάτα από πάνω.Κόβω σε μπάρες.
Βάζω την φόρμα στην κατάψυξη για 20’ και όταν την αφαιρέσω τεμαχίζω σε ίσες μπάρες. Τοποθετώ την κάθε μπάρα σε ένα μικρό κομμάτι λαδόκολλας και την τυλίγω σαν καραμέλα.
Περιτυλίγω τις μπάρες σε μικρές λαδόκολλες.
Οι μπάρες διατηρούνται στο ψυγείο για 2-3 βδομάδες, αν όμως παραμείνουν στον ψυγείο μας για τουλάχιστον 4 μέρες, θεωρείται μεγάλη επιτυχία (ή μήπως όχι…;)! Τέλος, μιας κι οι μπάρες διατηρούνται στο ψυγείο αφού τις βγάλω θέλουν λίγο χρόνο για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και να γίνουν πιο μαλακές αλλά και πιο γευστικές (να ξυπνήσουν δηλαδή τα αρώματά τους) προτού καταναλωθούν.