Close

Εβδομαδιαίο Προγραμμα Διατροφής και Συνταγές 12/10/18-18/12/18

Εβδομαδιαίο Προγραμμα Διατροφής και Συνταγές 12/10/18-18/12/18

Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!

Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!

Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα-Ριζότο με κολοκύθα

Εβδομαδιαίο Προγραμμα Διατροφής και Συνταγές 12/10/18-18/12/18Συνταγή από: tempo24

Υλικά για 4 άτομα

1 φλ. ρύζι αρμπόριο
1 κύβο ζωμού λαχανικών
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλ. κολοκύθα κομμένη σε μικρά κομμάτια
3 κουταλιές βούτυρο
4 φύλλα φασκόμηλο ψιλοκομμένο
1/3 φλ. άσπρο κρασί
2 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Διαλύετε το ζωμό σε 2-3 φλιτζάνια ζεστό νερό.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε 2 κουταλιές βούτυρο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Στη συνέχεια, προσθέτετε την κολοκύθα και σοτάρετε.

Μετά, βάζετε το φασκόμηλο, λίγο αλάτι και πιπέρι, το ρύζι και ανακατεύετε.

Ακολούθως, ρίχνετε λίγο – λίγο το ζωμό ανακατεύοντας κάθε φορά για να απορροφηθεί όλος ο ζωμός και μετά να προσθέσετε επιπλέον.

Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο ζωμός. Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να έχει κολλώδη υφή.

Τελειώνετε τη συνταγή προσθέτοντας μέσα στο ριζότο 1 κουταλιά βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα.

Δείτε ακόμα :Τα μυστικά της κολοκύθας και 4 υπεροχες συνταγές

Τρίτη-Κοτόπουλο με φέτα 

Εβδομαδιαίο Προγραμμα Διατροφής και Συνταγές 12/10/18-18/12/18           Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr

Τετάρτη-Πέρκα με μπάμιες

Εβδομαδιαίο Προγραμμα Διατροφής και Συνταγές 12/10/18-18/12/18Συνταγή από: barbastathis

Υλικά

1½ κιλό πέρκα, κατεψυγμένη, κομμένη σε μερίδες
1 συσκευασία μπάμιες
1 φλιτζ. κόκκινο κρασί
Αλάτι & πιπέρι
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
5 κουταλιές κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
2 κουταλιές του γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα ντομάτες σεκομμάτια
½ φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
1 ματσάκι φρέσκο άνηθο

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 7-8’. Προσθέτουμε το σκόρδο και μετά τις μπάμιες, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τις ντομάτες και το κρασί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνομε να βράσουν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ώσπου οι μπάμιες να μαλακώσουν. 5’ πριν τις αφαιρέσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο.
Στρώνουμε τις μισές μπάμιες ομοιόμορφα στον πάτο ενός ταψιού, τοποθετούμε το ψάρι πάνω τους και απλώνουμε τις υπόλοιπες μπάμιες γύρω και επάνω από το ψάρι. Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180ºC. Σερβίρεται ζεστό τοποθετώντας στο κάτω μέρος του πιάτου τις μπάμιες και από πάνω την πέρκα.

Πέμπτη-Μπιφτέκια γαλοπούλας με βρώμη

Εβδομαδιαίο Προγραμμα Διατροφής και Συνταγές 12/10/18-18/12/18     Συνταγή από: thessalikesepiloges

Υλικά

1 κιλό κιμά γαλοπούλας
2 κρεμμύδια ξερά
2 ντομάτες μέτριες, τριμμένες
8 κ.σ. νιφάδες βρώμης
3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
100ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ασπράδια από 2 αβγά
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τρίβοντας τα κρεμμύδια και τις ντομάτες. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε για περίπου 10’. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο το πλάθουμε σε μεγάλα μπιφτέκια. Τα περνάμε και από τις δύο πλευρές, σε αντικολλητικό τηγάνι που έχει κάψει καλά, μέχρι να ροδίσουν. Κατόπιν τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου 7 λεπτά από κάθε πλευρά.

Ιδανική πρόταση σερβιρίσματος είναι με σαλάτα της αρεσκείας μας και σος γιαουρτιού.

Παρασκευη-Γίγαντες στο φούρνο με σπανάκι και τυριά

Εβδομαδιαίο Προγραμμα Διατροφής και Συνταγές 12/10/18-18/12/18    Δείτε τη συνταγή στό: daddy-cool.gr

Σάββατο-Γαύρος με ντομάτα, πατάτες και κρεμμύδια στο φούρνο

Εβδομαδιαίο Προγραμμα Διατροφής και Συνταγές 12/10/18-18/12/18       Συνταγή από: miam

Υλικά

1 κιλό γαύρο ή σαρδέλες
1 κιλό πατάτες
5 κρεμμύδια
250 γραμ. λάδι
5-6 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες κόκκινες
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1
Καθαρίζουμε το γαύρο από τα σπάραχνα και κόβουμε τα κεφάλια και τα πετάμε.

Βήμα 2
Τον αλατίζουμε και τον αφήνουμε λίγο να σταθεί.

Βήμα 3
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε ψιλές φέτες και τις στρώνουμε στο λαδωμένο ταψί.

Βήμα 4
Κόβουμε φετούλες τα κρεμμύδια, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τα σκόρδα, περνάμε τις ντομάτες από τρυπητό, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε.

Βήμα 5
Το μισό από το μίγμα αυτό το στρώνουμε πάνω από τις πατάτες.

Βήμα 6
Αραδιάζουμε κατόπιν το γαύρο και σκορπάμε πέρα δώθε το υπόλοιπο μείγμα.

Βήμα 7
Ρίχνουμε όλο το λάδι και ένα ποτήρι νερό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, ώσπου να βράσουν οι πατάτες και να ροδοκοκκινήσει ο γαύρος.

Βήμα 8
Ο γαύρος με ντομάτα, πατάτες και κρεμμύδι στο φούρνο είναι έτοιμος για να τον σερβίρεις.

Δείτε ακόμα: Σούπερ Γαλλική συνταγή για ξεχωριστά ροξάκια

Κυριακή-Ταλιολίνι με ψιλοκομμένο μοσχάρι και μανιτάρια

Εβδομαδιαίο Προγραμμα Διατροφής και Συνταγές 12/10/18-18/12/18Συνταγή από: argiro

Υλικά Συνταγής

600 γραμ. μοσχάρι (κόντρα ή φιλέτο ή κιλότο ή στρογγυλό) ψιλοκομμένο με το μαχαίρι
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
5-6 μανιτάρια σε φέτες
2 νεροπότηρα τριμμένη ντομάτα
1 κλαδάκι (ή λίγο ξερό) θυμάρι
1 πρέζα ζάχαρη
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γραμ. ταλιολίνι
κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση

Σε πλασοτέ κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το μοσχάρι, χωρίς να το γυρίζουμε συνέχεια, για 6΄-7΄, να ψηθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν για 2΄, να γυαλίσουν, και σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε 1΄-2΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα σε φέτες, την τριμμένη ντομάτα, το θυμάρι, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά μόλις πάρει βράση και σκεπάζουμε. Σιγοβράζουμε για 15΄.

Τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό. Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ταλιολίνι και με λαβίδα, όπως στάζουν, τα ρίχνουμε στη σάλτσα, να βράσουν δυνατά για 1΄. Σερβίρουμε τα ταλιολίνι στα πιάτα με τριμμένο κεφαλοτύρι.

Πίτα Εβδομάδας!

  • Τυρόπιτα !!

Εβδομαδιαίο Προγραμμα Διατροφής και Συνταγές 12/10/18-18/12/18Συνταγή από: mageirikhkaisuntages

Για το φύλλο

400 γρ. Αλεύρι
1 αυγό
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι- πιπέρι
Λίγο νερό.

Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί και τα ανοίγω σε δυο φύλλα

Για τη γέμιση
1/2 κιλό φέτα
250 γρ. Ανθότυρο
Λίγη κρέμα γάλακτος
Πιπέρι
Φρέσκια ρίγανη η δυόσμος
2 αυγά

Τι κάνω

Ανοίγω το φύλλο και στρώνω ένα ταψάκι λαδωμένο με το φύλλο μου.
Αδειάζω τη γέμιση και βάζω και το δεύτερο φύλλο.
Αλείφω με αυγό, χαράζω τη πίτα μου και πασπάλιζα με σουσάμι. Ψήνω στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

Οι λιχουδιές της Εφης

Γλυκά Εβδομάδας:

  • Σιροπιαστό κέικ καρύδας δίχως αυγά και βούτυρο

Εβδομαδιαίο Προγραμμα Διατροφής και Συνταγές 12/10/18-18/12/18                   Δείτε την συνταγή στο: daddy-cool.gr

  • Υγιεινά και νόστιμα cookies δημητριακών με μέλι

Εβδομαδιαίο Προγραμμα Διατροφής και Συνταγές 12/10/18-18/12/18Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr