Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Δευτέρα-πατατόσουπα
Συνταγή από :e-cook.eu
Υλικά
» 5-6 πατάτες – κομμέννες σε κυβάκια –
» 1 καρότο – κομμένο σε κυβάκια –
» 1 κρεμμύδι – ψιλοκομμένο –
» 1 πράσο – ψιλοκομμένο –
» λίγο σέλινο – ψιλοκομμένο –
» 3 κ.τ.σ. νισεστέ
» 12 κούπες νερό περίπου
» 1 λεμόνι χυμό
» ελαιόλαδο
» αλάτι
» πιπέρι
Εκτέλεση
Χρόνος Μαγειρέματος:
30 λεπτά περίπου
– Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό να βράσει και ρίχνετε το καρότο, το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλινο.
– Τα αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά και ρίχνετε τις πατάτες.
– Αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν όλα καλά.
– Σε ένα φλιτζανάκι του καφέ ρίχνετε νερό μέχρι τη μέση και λιώνετε το νισεστέ.
– Τον προσθέτετε στη σούπα και ανακατεύετε να πήξει ελαφρά.
– Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και τον χυμό λεμόνι.
– Αφήνετε να πάρει μια βράση και σερβίρετε.
Δείτε ακόμα:Λαχταριστό Κοτόπουλο με κοχυλάκια φούρνου !!!
Τρίτη-Φανταστικό κοτόπουλο πλακί
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Τεταρτη-Σπανακόρυζο της μαμάς
Συνταγη απο: sintayes
Υλικά συνταγής
1 ½ κιλό σπανάκι
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 λεμονιού το χυμό
1 φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
¾ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
3 φλ. τσαγιού νερό
1 ζωμό λαχανικών (προαιρετικά)
αλάτι- πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε, πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Το αλατίζουμε και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει καλά.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι για 3-4 λ περίπου ή μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνηθο και ανακατεύουμε για 3 λ επιπλέον.
Αυξάνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή, ρίχνουμε στη κατσαρόλα τα 3 ποτήρια χλιαρό νερό και το ζωμό λαχανικών (προαιρετικά), το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις πάρει βράση, μειώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια, προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να φουσκώσει και μαλακώσει καλά το ρύζι. Προς το τέλος του βρασίματος, που το ρύζι θα έχει πιει τα πολλά υγρά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε απαλά για να μη σας κολλήσει το ρύζι στο πάτο της κατσαρόλας.
Μόλις το φαγητό μείνει με το λαδάκι του, κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζουμε το καπάκι της, τη σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε το σπανακόρυζο να “σταθεί” για 15-20 λ. Το σερβίρουμε περιχύνοντας με λίγο λεμόνι και το πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πέμπτη-Χοιρινό με σέλινο στη κατσαρόλα!
Δείτε τη συνταγη στο: daddy-cool.gr
Δείτε ακόμα ;Μακαρόνια με τυριά και μπέικον σε φόρμα
Παρασκευή-Φασόλια χάντρες με λαχανικά και μυρωδικά
Συνταγη από: diakonima
Υλικά
φασόλια χάντρες: 500 γρ.
κρεμμύδι: 1 κομμένο σε ροδέλες
φρεσκα κρεμμυδάκια: 2 κομμένα σε ροδέλες
πιπεριά κόκκινη: 1/2
πιπεριά πράσινη: 1/2
καρότα: 2 κομμένα σε κυβάκια
σέλινο: 4 κουταλίες της σούπας, ψιλοκομμένος
άνηθος: 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού
χυμός ντομάτας: 450 ml ελαφρά συμπυκνωμένος
αλάτι: όσο θέλετε
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Μουσκεύετε για μερικές ώρες τα φασόλια και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο μέχρι να μαραθούν, για 6′ περίπου.
Σε άλλη, μεγαλύτερη κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τα μισοβρασμένα φασόλια για 5′ – 6′.
Προσθέτε στην κατσαρόλα με τα φασόλια, τις πιπεριές, τα καρότα και το μείγμα από τα κρεμμυδάκια και κατόπιν ρίχνετε την ντομάτα, το σέλινο και 4 φλιτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.
Στο τέλος αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.
Σάββατο-Μπακαλιάρος φούρνου με κρεμμύδια
Συνταγη από: chefoulis
Υλικά
Μπακαλιάρος 800 γρ ξερός ή 1 κιλό φιλέτο
Κρεμμύδια ξερά 500 γρ
Λευκό κρασί 1 ποτήρι του κρασιού
Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Ελαιόλαδο 1 ποτήρι του κρασιού
Αλάτι-πιπέρι μαύρο
Πάπρικα γλυκιά και καυτερή από 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Μαϊντανός 1 ματσάκι ψιλοκομμένος
Οδηγίες
Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε φέτες και τον βάζουμε να ξαλμυρίσει (ή παίρνουμε έτοιμο ξαλμυρισμένο και το κόβουμε σε φέτες). Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει,προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι,την πάπρικα γλυκιά και καυτερή,την ζάχαρη, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί,αφήνουμε να εξατμισθεί το κρασί και προσθέτουμε λίγο νερό χλιαρό. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα σε πυρέξ ή ταψί. Τοποθετούμε τις φέτες μπακαλιάρου από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας). Προς το τέλος του ψησίματος πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Βγάζουμε από τον φούρνο κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
Κυριακή-Η πιο εύκολη και γρήγορη καρμπονάρα
Συνταγη από: foodmaniacs
Για τη συνταγή για καρμπονάρα θα χρειαστείτε
500 γραμμάρια ζυμαρικών της επιλογής σας [Προτείνουμε linguini ή spaghetti]
300 γραμμάρια μπέικον καπνιστό
5 κρόκοι αυγών
100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1
Κόβετε το μπέικον σε χοντρούς κύβους και καίτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Σοτάρετε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Μόλις ετοιμαστεί το αφήνετε στην άκρη.
2
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Πριν τα σουρώσετε, κρατήστε 150ml από το νερό του βρασμού και αφήστε τα στην άκρη μέσα στην κατσαρόλα τους. (Όσο βράζουν ετοιμάζετε την σάλτσα σας. Είναι σημαντικό να έχετε τα μακαρόνια ζεστά όταν τα ανακατέψετε με την σάλτσα. Με αυτό τον τρόπο θα ψηθούν οι κρόκοι.)
3
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε με το σύρμα τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε τα 150 ml. απο το νερό που κρατήσατε, την τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε. Τέλος προσθέτετε και τον μαϊντανό.
4
Στο σημείο αυτό οι κινήσεις πρέπει να είναι γρήγορες και προσεκτικές γιατί η σάλτσα θα μαγειρευτεί στον «αυτόματο πιλότο».
5
Ρίχνετε το μπέικον μέσα στα ζεστά μακαρόνια [μαζί με το λίπος που έχει μείνει στο τηγάνι] και ανακατεύετε.
6
Ρίχνετε τα ζεστά μακαρόνια μέσα στην σάλτσα με τους κρόκους και ανακατεύετε πολύ καλά.
7
Σερβίρετε με χοντροτριμμένη παρμεζάνα, μπόλικα φύλλα ρόκας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πίτα Εβδομάδας:
Συνταγη από: cookpad
Υλικά
500 γρ. αλεύρι(φαρίνα)
250 γρ. μαργαρίνη
1 αυγό
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. φυτίνη
6 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
800 γρ. γάλα φρέσκο
αλάτι
2 αυγά
1/2 κιλό φέτα
Εκτέλεση
Ζεστένουμε ελαφρώς τη μαργαρίνη μέχρι να λιώσει, προσθέτουμε το αυγό, λίγο αλάτι, το γιαούρτι και στο τέλος το αλεύρι.
Αφήνουμε τη ζύμη για λίγο στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Ζεσταίνω τη φυτίνη, ρίχνω το σιμιγδάλι μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρώς και μετά το γάλα, ανακατεύοντας καλά για να γίνει σαν μπεσαμέλ.
Στο μίγμα αυτό ρίχνω τα 2 αυγά και την τριμμένη φέτα (μπορούμε να βάλουμε και 1 κούπα απο διάφορα κίτρινα τυριά)
Ανοίγω τη ζύμη σε 2 φύλλα, στρώνω κάτω το ένα, ρίχνω τη γέμιση και από πάνω το άλλο φύλλο
Ψήνω στους 180 για 45 λεπτά..
Δείτε ακόμα ;Χατζαπούρι: η γεωργιανή τυρόπιτα
Γλυκά Εβδομάδας:
Τα μελομακάρονα του Άκη Πετρετζίκη! Τα καλύτερα μελομακάρονα
Δείτε τη συνταγη στο: daddy-cool.gr
- Κουραμπιέδες πανεύκολοι με κακάο
Δείτε τη συνταγη στο: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή