Close

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και συνταγές 18/02/2019 – 24/02/2019

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και συνταγές 18/02/2019 - 24/02/2019

Στην ομάδα μας συνταγές για παιδια που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω  πάλι σήμερα;»  έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό  πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θελει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα  και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Οι δικές μας συνταγές και προτάσεις της εβδομάδας είναι:

Δευτέρα Συκώτι μοσχαρίσιο μαριναρισμένο στο γάλα

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και συνταγές 18/02/2019 - 24/02/2019

Δείτε τη συνταγή daddy-cool.gr

Δείτε επίσης: Υπέροχο μοσχαράκι με μανιτάρια σε κρεμώδη, πεντανόστιμη σάλτσα γιαουρτιού

 

Τρίτη Μοσχαράκι φρικασέ

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και συνταγές 18/02/2019 - 24/02/2019

Δείτε τη συνταγή daddy-cool.gr

Δείτε επίσης: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.

Τετάρτη Μαυρομάτικα με σέσκουλα, κοφτό μακαρονάκι και ταχίνι

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και συνταγές 18/02/2019 - 24/02/2019

Υλικά Συνταγής
1/4 φλ. σουσαμέλαιο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε καρέ
2 κολοκυθάκια κομμένα σε καρέ
2 κλωνάρια σέλερι
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε καρέ
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 ματσάκι σέσκουλα ή λάπαθα
1 φλ. κοφτό μακαρόνι μικρό ή άλλο μικρό ζυμαρικό
1 φλ. ταχίνι
το χυμόαπό 1 λεμόνι
αλάτι
φρεσκοκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τα μαυρομάτικα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα. Τα καλύπτουμε με νερό και τα

αφήνουμε να σιγοβράσουν από την ώρα που θα πάρουν βράση για 30΄ να

μισομαλακώσουν, πάντα σκεπασμένα. Έπειτα τα στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε ¼ φλιτζ.

σουσαμέλαιο (από το συνολικό) και σοτάρουμε το 1 κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα

κρεμμύδια για 3΄, προσθέτουμε το σέλερι και το καρότο, τα κολοκυθάκια και την πατάτα.

Ανακατεύουμε να λαδωθούν και σοτάρουμε για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τα φασόλια, τον πελτέ

και ζεστό νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε

για 15΄. Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι, αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε 1

φλιτζ. νερό ζεστό. Ανακατεύουμε συχνά γιατί πιάνει το ζυμαρικό. Αφήνουμε να χυλώσουν

τα υλικά για 10΄.

Διαλύουμε το ταχίνι με το λεμόνι σε ένα βαθύ πιάτο, βάζουμε ½ φλιτζ. κρύο νερό και

προσθέτουμε 1 κουταλιά (μεγάλη κουτάλα σερβιρίσματος) ζωμό από το φαγητό.

Προσθέτουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε. Στην αρχή σφίγγει αλλά προσθέτουμε ζωμό από

το φαγητό και αραιώνει. Προσθέτουμε το λεμόνι και περιχύνουμε το φαγητό. Δεν

ξαναβράζουμε γιατί θα κόψει το ταχίνι.

Συνταγή απο argiro.gr

Δείτε επίσης: Ρεβυθοκφτέδες με πατάτα !!!Σκέτη νοστιμιά!!

Πέμπτη Γιαουρτλού κεμπάπ

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και συνταγές 18/02/2019 - 24/02/2019

700 γρ μοσχαρίσιο κιμά
1 κόκκινη πιπεριά
Ρίγανη
Κύμινο
Καπνιστή πάπρικα
Μείγμα μπαχαρικών για ψητά
Ελαιόλαδο
Αλάτι – Πιπέρι
200 ml σάλτσα ντομάτας
50 ml κρασί
Καυτερή πάπρικα
Σκόρδο σε σκόνη

Οδηγίες
Αλέθουμε την πιπεριά στο μπλέντερ.
Στον κιμά (που μπορεί να είναι και μίξη από μοσχαρίσιο με αρνίσιο) βάζουμε την πιπεριά, την ρίγανη, την καπνιστή πάπρικα, το κύμινο, την σκόνη για
ψητά, αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και δουλεύουμε πολλή καλά να αφρατέψει.
Βουτάμε το χέρι μας στο νερό, πέρνουμε λίγο κιμά και σε 2 ξυλάκια για σουβλάκια πλάθουμε τα κεμπάπ.
Τα βάζουμε σε καυτό αντικολλητικό σχαροτήγανο και φροντίζουμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε την σάλτσα μαζί με την καυτερή πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη και το κρασί μέχρι που να δέσει.
Πριν σερβίρουμε ζεσταίνουμε τις πίτες στο ίδιο σχαροτήγανο χωρίς να το ξεπλύνουμε.
Σερβίρουμε τα κεμπάπ με στραγγιστό γιαούρτι και σάλτσα.

Συνταγή από foodaholics.gr

Δείτε επίσης: Κοτόπουλο με γλυκοπατάτες στην κατσαρόλα

Παρασκευή Γίγαντες στο φούρνο με σπανάκι και ντομάτα

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και συνταγές 18/02/2019 - 24/02/2019

Για τους γίγαντες με σπανάκι και ντομάτα θα χρειαστείτε
500 γρ. ‏γίγαντες
1 φλιτζάνι του τσαγιού ‏ελαιόλαδο
5 ώριμες ‏ντομάτες
1 ψιλοκομμένο ‏κρεμμύδι ξερό
τρυφερό, καθαρισμένο και πλυμένο ‏σπανάκι
2 σκελίδες, ψιλοκομμένες ‏σκόρδο
3-4 κ.σ. ‏μαΐντανός
1 κλωνάρι ψιλοκομμένο ‏σέλινο
όσο θέλετε ‏αλάτι, πιπέρι
λίγη ‏ζάχαρη

Εκτέλεση
1
Από την προηγούμενη μέρα μουσκεύετε σε νερό τους γίγαντες. Την επομένη τους στραγγίζετε και τους βράζετε σε καθαρό νερό μέχρι να μαλακώσουν. Ζεματίζετε το σπανάκι 2-3 λεπτά, το στραγγίζετε και το χοντροκόβετε.

2
Ζεσταίνετε τα 2/3 από το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο 4-5 λεπτά. Προσθέτετε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες χωρίς σπόρους και χοντροκομμένες, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Βράζετε τη σάλτσα 20 λεπτά. Κατόπιν ρίχνετε τους γίγαντες και τα μυρωδικά (μαϊντανό και σέλινο) και αφήνετε να πάρουν δύο βράσεις.

3
Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε το σπανάκι 4-5 λεπτά. Μεταφέρετε σε πυρίμαχο σκεύος τους γίγαντες και το σπανάκι. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε λίγο ζεστό νερό και ανακατεύετε απαλά. Ψήνετε το φαγητό 50’ στους 170C, μέχρι να χυλώσουν ελαφρά οι γίγαντες.

Συνταγή από foodmaniacs.gr

Δείτε επίσης: Ρεβίθια φούρνου με πολύχρωμες πιπεριές

Σάββατο Μακαρονόπιτα σε στυλ σουφλέ

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και συνταγές 18/02/2019 - 24/02/2019

 

Συστατικά
500 γρ φύλλα κρούστας
750 γρ μακαρόνια
3+1 αυγά
300 ml σπορέλαιο
300 ml γιαούρτι
200 γρ κίτρινο τυρί
200 γρ Φέτα
200 γρ αλλαντικά
Αλάτι-Πιπέρι

Οδηγίες
Αναμειγνύουμε τα αυγά με το σπορέλαιο, το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι.
Λαδώνουμε καλά το ταψί, 42×36 εκατοστών, και βάζουμε 2 φύλλα σε κάθε πλευρά.
Αλείφουμε λίγο από το μείγμα και απλώνουμε τα μισά κρύα και βρασμένα μακαρόνια, την μισή Φέτα, το μισό κίτρινο τυρί και τα μισά αλλαντικά.
Περιχύνουμε λίγο από το μείγμα και τοποθετούμε 4 φύλλα αφού τα τσαλακώσουμε.
Τα αλείφουμε με μείγμα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα υπόλοιπα μακαρόνια και τυριά.
Από πάνω βάζουμε 2 τσαλακωμένα φύλλα και απλώνουμε μείγμα.
Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα και τις περνάμε με μείγμα.
Στο μείγμα που μας περίσσεψε ενσωματώνουμε 1 αυγό.
Σκεπάζουμε την πίτα με 2 φύλλα και αλείφουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Συνταγή απο foodaholics.gr

Δείτε επίσης: Σνιτσελάκια χοιρινά παναρισμένα με κινόα

Κυριακή Τα πιο εύκολα, γρήγορα (χωρίς πολλά λάδια) παπουτσάκια για παιδια

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και συνταγές 18/02/2019 - 24/02/2019

Συνταγή στο daddy-cool.gr

Πίτα της εβδομάδας Υπέροχη και πανεύκολη κρεμώδης τυρόπιτα σε 3 κινήσεις

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και συνταγές 18/02/2019 - 24/02/2019

Συνταγή στο daddy-cool.gr

Δείτε επίσης: Κασερόπιτα με γαλοπούλα καπνιστή !!!

1ο γλυκο εβδομάδας Λαχταριστη Καρυδόπιτα με κρέμα και γλάσο σοκολάτας

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και συνταγές 18/02/2019 - 24/02/2019

Συνταγή στο .daddy-cool.gr

2ο γλυκο εβδομάδας Αυγοφέτες γεμιστές με σοκολάτα και καραμελωμένες μπανάνες στο ταψί

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και συνταγές 18/02/2019 - 24/02/2019

Υλικά Συνταγής
20 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. κατά προτίμηση μαύρη ζάχαρη (ή κρυσταλλική)
6 μεγάλα αυγά
2 φλ. γάλα φρέσκο
2 πρέζες αλάτι
1 κ.γ. υγρή βανίλια ή 2 κάψουλες βανίλιας
4 -6 κ.σ. πραλίνα σοκολάτας ή 125 γρ. τριμμένη σοκολάτα της αρεσκείας σας
άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Για τις καραμελωμένες μπανάνες
3 ώριμες και σφιχτές μπανάνες
100 γρ. βούτυρο
1/2 φλ. μαύρη ζάχαρη
2-3 πρέζες κανέλα

Εκτέλεση
Για τις αυγοφέτες γεμιστές στο φούρνο με σοκολάτα και μπανάνα, θα χρησιμοποιήσουμε πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος 23 χ33 εκ.

Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, τη βανίλια, το αλάτι και το γάλα να ενωθούν.

Αλείφουμε το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Πασπαλίζουμε επάνω την μαύρη ζάχαρη φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα.

Απλώνουμε 2-2 φέτες ψωμί ενωμένες, κάνοντας μια παχιά στρώση και κόβοντας τα λίγο αν χρειαστεί για να γεμίσει η βάση και οι γωνιές του ταψιού. Περιχύνουμε σιγά σιγά με 1 -1/2 φλ. μείγμα αυγό – γάλα.
Ρίχνουμε σε στρώση τις καραμελωμένες μπανάνες και σε στρώση την πραλίνα.
Καλύπτουμε με το υπόλοιπο ψωμί. Η επιφάνεια του ταψιού καλύπτεται με 6 ολόκληρες φέτες και μισή φέτα κομμένη στη μέση.

Πιέζουμε ελαφρά να κολλήσουν οι στρώσεις. Περιχύνουμε με τα υπόλοιπα υγρά (αυγά – γάλα). Αφήνουμε να σταθεί και να ρουφήξει για 30′. Αν έχετε χρόνο, όσο περισσότερο το αφήσετε να ποτίσει το ψωμί, τόσο πιο αφράτο και νόστιμο θα γίνει το γλυκό.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα, στην μεσαία σχάρα, για 40′ περίπου μέχρι να ροδίσει ελαφρά και να σταθεροποιηθεί.

Αφήνουμε για 10′ στον πάγκο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με λίγη άχνη ή περιχύνουμε με λίγο μέλι.
Είναι ένα υπέροχο γλυκό που άνετα το βγάζετε σε τραπέζι ζεστό όπως βγαίνει από τον φούρνο και σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό. Πραγματικά, κόλαση καραμέλας- σοκολάτας!

Για τις καραμαλωμένες μπανάνες
Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Βάζουμε τις μπανάνες μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι η ζάχαρη να λιώσει.

Συνταγή από argiro.gr