Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Δευτέρα Tηγανιά με λουκάνικο, πιπεριές και κεφαλοτύρι
Υλικά
3 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε μεγάλες ροδέλες
1 πιπεριά Φλωρίνης σε μεγάλα καρέ
1 πιπεριά πράσινη σε μεγάλα καρέ
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κουτ. γλυκού θυμάρι
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. σούπας πιπέρι κόκκινο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
100γρ. κεφαλοτύρι σε κυβάκια
1 φλιτζάνι μπίρα Odyssey Red Rhapsody
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Ζεσταίνετε πολύ καλά μέχρι να κάψει ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Βάζετε μέσα τις ροδέλες λουκάνικου και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το θυμάρι και το κόκκινο πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.
Σβήνετε με την μπίρα, αλατοπιπερώνετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. Ρίχνετε στο τηγάνι το κεφαλοτύρι, τα ντοματίνια και τη ρίγανη και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει το τυρί. Μεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως.
Συνταγή από olivemagazine.gr
Δείτε επίσης Χοιρινό στην λαδόκολλα με λαχανικά και ζακυνθινη γραβιέρα λαδιού
Τρίτη Ντολμάδες με κολοκυθοανθούς (αθουλένιοι) και κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυριά
Υλικά:
Κολοκυθοανθοί (κατά προτίμηση «αρσενικοί» , αλλά κάνουν και αυτοί από τα κολοκυθάκια)
1 κουταλιά ξινομυζήθρα για κάθε ανθό (ή μια κουταλιά μικρούς κύβους κρητικής γραβιέρας )
½ -1 φυλλαράκι αβάρσαμο ( δυόσμο) για κάθε ανθό αν χρησιμοποιήσουμε ξινομυζήθρα
Κουρκούτι (για τους 12 που γέμισα, έφτιαξα 1 δόση)
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Επί το έργον:
Φτιάχνουμε το κουρκούτι,γιατί όπως αναφέρω και στην συνταγή πρέπει να «ξεκουραστεί» κανένα μισάωρο για να κολλά στην τροφή που θα τηγανίσουμε (είναι θέμα …γλουτένης).
Ψιλοκόβουμε το δυόσμο και τον ανακατεύουμε με τη ξινομυζήθρα .Βάζουμε από μια κουταλιά σε κάθε αθό. Διπλώνουμε τα δύο από τα πέντε φύλλα πάνω από τη γέμιση και γυρίζουμε τα υπόλοιπα τρία να σκεπάσουν τα πρώτα.
Όταν τελειώσουμε, τους βουτάμε στο κουρκούτι και τους τηγανίζουμε λίγους λίγους σε ελαιόλαδο.
Όταν ροδοκοκκινίσουν από τη μία πλευρά, τους γυρίζουμε και από την άλλη.Τους βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε τους τηγανισμένους αθούς αμέσως. Το λεμόνι είναι προαιρετικό αλλά τους πηγαίνει.
Συνταγή από cretangastronomy.gr
Δείτε επίσης Φανταστικά ντολμαδάκια γιαλαντζί με γιαούρτι
Τετάρτη Εύκολο ριζότο με γαρίδες!
Υλικά:
2 φλιτζάνια γαρίδες μικρές καθαρισμένες (μπορεί να είναι κατεψυγμένες)
1 φλιτζάνι ρύζι
2 φλιτζάνια ζωμό από λαχανικά ή απλά νερό (με το ζωμό είναι πιο γευστικό)
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο\2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο]
½ ποτήρι λευκό κρασί
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο.
Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ρύζι.
Ανακατεύουμε για άλλα 4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το μισό ζωμό και την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και αφήνουμε να βράσει.
Όταν βλέπουμε ότι το ρύζι έχει τραβήξει τα περισσότερα υγρά προσθέτουμε τις γαρίδες και τον υπόλοιπο ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει και να έχει ψηθεί το ρύζι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε ελαφρά.
Συνταγή από boro.gr
Δείτε επίσης Κεφτεδάκια με αρακά στο ταψι
Πέμπτη Κοτόπουλο με μπάμιες
Υλικά
1½ κιλό κοτόπουλο, σε μερίδες
800γρ. μπάμιες φρέσκες
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
400γρ. ντομάτες φρέσκες ώριμες, αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες
½ φλιτζάνι ξίδι
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζετε τις μπάμιες και τις απλώνετε σε μεγάλο ταψί. Τις ραντίζετε με το ξίδι και τις βάζετε στον ήλιο μέχρι να ετοιμάσετε το κοτόπουλο.
Πασπαλίζετε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι. Το σοτάρετε στο λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Βγάζετε τα κομμάτια σε πιάτο και τα αφήνετε στην άκρη.
Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στην κατσαρόλα, στο ίδιο λάδι, και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Ρίχνετε την ντομάτα και τη ζάχαρη και αφήνετε να πάρει μια βράση. Προσθέτετε το κοτόπουλο, ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσει για 45 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Στραγγίζετε τις μπάμιες αν έχει μείνει ξίδι στο ταψί. Τις στρώνετε γύρω από τα κομμάτια του κοτόπουλου έτσι ώστε να σκεπαστούν με τη σάλτσα της ντομάτας. Σκεπάζετε το φαγητό και αφήνετε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθούν οι μπάμιες. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Συνταγή από olivemagazine.gr
Δείτε επίσης Σουφλέ με κιμά και ψωμί
Παρασκευή Κεφτέδες από όσπρια
Σάββατο Πέρκα σε λεμονάτη σάλτσα
Κυριακή Κανελόνια με κιμά και τυρί!!!
Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
Πίτα Εβδομάδας Γκιζλεμόπιτα Κοζανίτικη (κιμαδόπιτα με πράσα)
Υλικά Συνταγής
5 φύλλα χωριάτικα
1 φλ. ελαιόλαδο
5 μέτρια πράσα
τρυφερά
2 ξερά κρεμμύδια
1/3 ματσάκι μαϊντανό
1 φλ. πέτουρα (χυλοπιτάκι)
700 γραμ. κιμά αρνί και μοσχάρι
3 αυγά χτυπημένα
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Δείτε την εκτέλεση στο argiro.gr
Δείτε επίσης Κρεατόπιτα με μπεσαμέλ και μπέικον!
1ο Γλυκό εβδομάδας Χαλβάς σιμιγδαλένιος με γέμιση παγωτό
Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ
2ο Γλυκό εβδομάδας Σοκολατογλυκό με μπισκότα
Υλικά για ένα ταψί 20 επί 28
1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι- μπερ
1 λίτρο γάλα
6 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ
1/2 κούπα ζάχαρη
150 γρ. κουβερτούρα
1 βανίλια
Πως το κάνουμε
Κρατάμε μια κούπα από το γάλα και το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσει μαζί με την ζάχαρη και τη βανίλια.
Στο γάλα που κρατήσαμε ρίχνουμε το κορν φλάουερ και το ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί.
Μόλις βράσει το γάλα προσθέτουμε στην κατσαρόλα το γάλα με το κορν φλάουερ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα με σύρμα μέχρι να πήξει και να γίνει σαν ρευστή κρέμα . (Αν δούμε και δεν πήζει μετά από 4-5 λεπτά προσθέτουμε λίγο ακόμα κορν φλάουερ διαλυμένο σε δυο κουταλιές νεράκι κρύο)
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια . Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα .
Στρώνουμε στο ταψί μας τα μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο και καλύπτουμε και τα πλάγια του ταψιού με μπισκότα όρθια . Απλώνουμε την μισή κρέμα πάνω στα μπισκότα. Από πάνω βάζουμε άλλη μια στρώση μπισκότα . Ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα και καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού με την τελευταία στρώση μπισκότα.
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει 2-3 ώρες και σερβίρουμε
Συνταγή από lovefood.gr
Δείτε επίσης Το πιο νόστιμο σπιτικό παγωτό βερίκοκο!
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Ενάς άγνωστος άντρας από το παρελθόν παρακολουθεί τον Βαρώτσο
- Grand Hotel : Ο Παλιός εφιάλτης ξυπνά για την Κυβέλη
- Εύκολοι τρόποι να καθαρίσεις τα παλιά Χριστουγεννιάτικα κεριά και πως να τα κάνεις να κρατήσουν περισσότερο
- Άγιος Έρωτας: Θέλω να σε παντρευτώ αλλά δε σ’ αγαπώ- Τον πληγώνει βαθιά με τις κουβέντες της
- Δημήτρης Αλεξάνδρου : «Χρησιμοποιούν τα πάντα και τους πάντες – Είπαν ότι έχει σκοτώσει ένα παιδάκι»