Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Δεύτερα: Μοσχαράκι λεμονάτο φούρνου με πατάτες
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Δείτε επίσης: Χοιρινό με μουστάρδα και πατάτες
Τρίτη: Πεντανόστιμη Ψαρόσουπα
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Δείτε επίσης: Ψάρι με διάφορα λαχανικά στον φούρνο !!!
Τετάρτη: φακόρυζο με κόκκινες φακές!
Συνταγή από: sintayes.gr
Υλικά συνταγής
1/2 κιλό φακές
3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μέτρια καρότα σε ροδελίτσες
1 μέτρια κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά καρέ (προαιρετικά)
2 κ.σ. ξύδι
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. κοφτή ντοματοπελτέ
1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
2 μέτρια φύλλα δάφνης
λίγο θυμάρι ξερό
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε τις φακές από τυχόν ξένα σώματα, τις πλένετε με άφθονο νερό και τις αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Εν τω μεταξύ, βάζετε στη κατσαρόλα μπόλικο νερό και μόλις κοχλάσει, προσθέτετε τις φακές και τις αφήνετε να βράσουν για 10 λ. Τις στραγγίζετε ξανά.
Στη ίδια άδεια κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με τα καρότα και τη πιπεριά. Προσθέτετε το σκόρδο, το δαφνόφυλλο και το θυμάρι, ανακατεύετε καλά και σβήνετε με το ξύδι.
Ξαναβάζετε στη κατσαρόλα τις στραγγισμένες φακές, ρίχνετε 1 λίτρο περίπου ζεστό νερό (να εξέχει 6 εκ. περίπου πάνω από την επιφάνεια των υλικών), σκεπάζετε τη κατσαρόλα και βράζετε τις φακές σας, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμες, ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα ντοματάκια κονκασέ, το πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε λίγο νερό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε μέχρι να χυλώσουν οι φακές. Τις σερβίρετε ζεστές γαρνίροντάς τες προαιρετικά, με λίγη τριμμένη φέτα και ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό.
Δείτε επίσης: Λαχταριστή Πατατόπιτα με λαχανικά και ελιές
Πέμπτη: Ρολό κοτόπουλο γεμιστό με Φέτα και ψητές κόκκινες πιπεριές
Συνταγή από: foodaholics.gr
ΥΛΙΚΑ
Φιλέτο στήθος κοτόπουλου
Ψητές κόκκινες πιπεριές
Φέτα
Γεμιστές πράσινες ελιές
Μπέικον
Αλάτι – Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα φιλέτα στην μέση.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, κόκκινες πιπεριές, ελιές και σπασμένη Φέτα.
Στην επιφάνεια που δουλεύουμε απλώνουμε μεμβράνη.
Κάνουμε ένα στρώμα από μπέικον και πάω του βάζουμε το φιλέτο.
Καλό είναι σε κάθε ρολό να βάζουμε ένα φιλέτο.
Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό και προσέχουμε το μπέικον να καλύπτει όλες τις πλευρές.
Σφραγίζουμε πάρα πολύ καλά το ρολό με αρκετή μεμβράνη και το βάζουμε να βράσει για 45 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε την μεμβράνη και το αφήνουμε σκεπασμένο για 12 ώρες στο ψυγείο.
Πριν σερβίρουμε του δίνουμε χρώμα σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Δείτε επίσης: Φιλέτο κοτόπουλου με χρωματιστές πιπεριές και μακαρόνια
Παρασκεύη: Μπριαμ : (Αναμεικτα λαχανικα στο φουρνο)
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Δείτε επίσης: Αφρατη Ομελέτα φούρνου με λαχανικά !!!
Σάββατο:Μακαρόνια με φανταστικη σαλτσα φετας
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Δείτε επίσης: Ριζοτο με γαριδες και σαλτσα λαχανικών χωρίς λάδι
Κυριακή: Πεντανόστιμος μουσακάς
Συνταγή από: xrysessyntages.com
ΥΛΙΚΑ
500γρ. κιμά (χοιρινό ή βοδινό ή ανάμικτος)
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 μέτριες μελιτζάνες
4 μέτρια κολοκυθάκια
4 μέτριες πατάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι κανέλα
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 φλ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κουταλιά ντοματοπελτέ
½ κουταλάκι ζάχαρη
1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2-3 κουταλιές χαλλούμι τριμμένο.
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
4 φλ.γάλα
2 κουταλιές βούτυρο
4 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλ. χαλλούμι τριμμένο
1 αβγό χτυπημένο
1 πρέζα κανέλα
αλάτι, πιπέρι.
Δείτε επίσης: Παστίτσιο με κοφτό μακαρονάκι
Πίτα της εβδομάδας: Πολίτικη κασερόπιτα με φύλλο κρούστας
Συνταγή από: madameginger.com
Υλικά
4 αυγά
700 ml γάλα πλήρες
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το ταψί και τα φύλλα
1 συσκευασία φύλλο κρούστας “πολίτικο” alfa
800 γρ. κασέρι τριμμένο
Εκτέλεση
1) Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε στην άκρη.
2) Λαδώνουμε καλά ένα ορθογώνιο ταψί.
3) Στρώνουμε 6 φύλλα κρούστας “πολίτικο” alfa, λαδώνοντας το καθένα.
4) Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα κασέρι όλη την επιφάνεια του φύλλου.
5) Στρώνουμε άλλα 3 φύλλα πάνω από το κασέρι, λαδώνοντας το καθένα.
6) Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι.
7) Στρώνουμε τα 3 τελευταία φύλλα, λαδώνοντας το καθένα.
8) Κόβουμε τα φύλλα που περισσεύουν και διπλώνουμε το γείσο της πίτας.
9) Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
10) Περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα των αυγών. Περιμένουμε να το απορροφήσει για 5 λεπτά.
11) Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC στον αέρα, για 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει.
12) Σερβίρουμε την πίτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Γλυκά της εβδομάδας:
- Απίθανο μπισκοτογλυκό με 5 υλικά
Συνταγή από: foodaholics.gr
Υλικά
1.2 λίτρα + 50 ml γάλα
150 γρ άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
150 γρ ζάχαρη
360 γρ Oreo
400 γρ μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε το γάλα με την ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και σκεπάζουμε με μία μεμβράνη.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και ενσωματώνουμε το γάλα (50 ml).
Τα στρώνουμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
Από πάνω βάζουμε την χλιαρή κρέμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
Πριν σερβίρουμε στο κάθε κομμάτι ξεχωριστά βάζουμε μαρμελάδα φράουλα.
Δεν αποθηκεύουμε το γλυκό μαζί με την μαρμελάδα γιατί θα νερώσει και το καταστρέψει.
Δείτε επίσης: Εκμέκ με φρυγανιές!! Γλυκός πειρασμός στα γρήγορα !!!
- Κέικ μήλου
Συνταγή από: argiro.gr
Υλικά Συνταγής
250 γραμ. βούτυρο
1½ φλ. ζάχαρη
5 αυγά
1 φλ. μήλα τριμμένα
1 φλ. γιαούρτι
1 κ.γλ. κανέλα
500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
έξτρα βούτυρο
έξτρα αλεύρι για τη φόρμα
Για το γλάσο
1 κ.σ. λεμόνι
1 φλ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Ξεκινάμε το κέικ μήλου με γιαούρτι, προθερμαίνοντας πρώτα το φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, να ασπρίσει και να αφρατέψει. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφήσει σταδιακά το μείγμα.
Προσθέτουμε τον πολτό μήλου, το γιαούρτι, την κανέλα, και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα καρύδια. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
Αφού κρυώσει, γαρνίρουμε με γλάσο λεμόνι ή απλά πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.
Για το απλό γλάσο λεμόνι
Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό λεμόνι, ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε απλά να ενωθούν. Ελέγχουμε την πυκνότητα του γλάσου προσθέτοντας ή αφαιρώντας ζάχαρη άχνη.
Δείτε επίσης: Τιραμισού με παντεσπάνι για κέρασμα!
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Ενάς άγνωστος άντρας από το παρελθόν παρακολουθεί τον Βαρώτσο
- Grand Hotel : Ο Παλιός εφιάλτης ξυπνά για την Κυβέλη
- Εύκολοι τρόποι να καθαρίσεις τα παλιά Χριστουγεννιάτικα κεριά και πως να τα κάνεις να κρατήσουν περισσότερο
- Άγιος Έρωτας: Θέλω να σε παντρευτώ αλλά δε σ’ αγαπώ- Τον πληγώνει βαθιά με τις κουβέντες της
- Δημήτρης Αλεξάνδρου : «Χρησιμοποιούν τα πάντα και τους πάντες – Είπαν ότι έχει σκοτώσει ένα παιδάκι»