Close

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 22/10/18-28/10/18

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 22/10/18-28/10/18

Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!

Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!

Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα-ΓΛΥΚΟΣ ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΟΣ μέ ΓΑΛΑ καί ΦΕΤΑ.

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 22/10/18-28/10/18Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr

Τρίτη-Κοτόπουλο με τεσσάρων ειδών πιπεριές ,και κρέμα γάλακτος .

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 22/10/18-28/10/18Συνταγή από: mageirikikaisintages

Υλικά

1 κοτόπουλο ξεκοκκαλισμένο και κομμένο σε μπουκίτσες
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά Φλωρίνης
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 μικρή κρέμα γάλακτος
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο,το σκόρδο ψιλοκομμένο και όλες τις πιπεριές κομμένες σε μακρόστενες λωρίδες και τα σωτάρουμε να μαραθούν.
Προσθέτουμε και τις μπουκίτσες από κοτόπουλο ,ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ,ρίχνουμε το αλατοπίπερο και ένα ποτήρι χλιαρό νερό όπου έχουμε αραιώσει μέσα την μουστάρδα .
Μαγειρεύουμε περίπου για 30 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος σε 5 -10 λεπτά το φαγητό μας είναι έτοιμο να δέσει η σάλτσα και κατεβάζουμε από την φωτιά .Γίνετε πολύ νόστιμο και σερβίρετε και με ρύζι,πουρέ,πατάτες τηγανιτές η μακαρόνια .Καλή όρεξη !!

Τετάρτη-ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΑΡΑΚΑ ΦΡΙΚΑΣΕ

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 22/10/18-28/10/18              Συνταγη από: ucook.gr

Υλικά: 

600 γρ. αρακά
50 γρ. αλεύρι
50 γρ. γαλέτα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 ζελεδάκι βοδινού
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ροδέλες
1 ματσάκι Άνηθος ψιλοκομμένο
1 ματσάκι Μαϊντανός ψιλοκομμένο
1 μαρούλι χοντροκομμένο
2 αυγά
Χυμό από 2 λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία: 

Σε ένα τηγάνι αφού κάψει προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον αρακά, το σκόρδο, το ζελεδάκι βοδινού, αλάτι, πιπέρι και καλύπτουμε με νερό. Αφήνουμε να βράσει ο αρακάς για περίπου 30 λεπτά. Σουρώνουμε όλα τα υλικά της κατσαρόλα, αφήνουμε να κρυώσουν και τα περνάμε από το Thermomix.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι, τη γαλέτα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο να δέσει για 1 ώρα.
Μόλις βγει πλάθουμε σε κεφτεδάκια. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει και προσθέτουμε τα μαρούλια και τα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε το μαϊντανό και τον άνηθο ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε τα κεφτεδάκια μας τα αφήνουμε εκτός φωτιάς για 10 λεπτά σκεπασμένα και μετά προσθέτουμε το αυγολέμονο.

Πέμπτη-Χοιρινό με μανιτάρια πορτοκάλι και υπέροχη σάλτσα !!!

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 22/10/18-28/10/18

Υλικά

1 κιλό κρέας χοιρινό από λαιμό κομμένο σε κύβους
2 κρεμμύδια μεγάλα
2 καρότα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτί κονσέρβα μανιτάρια
1 πορτοκάλι
2 λεμόνια
1 ποτ του κρασιού κρασί για το σβήσιμο
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
Αλάτι, ρίγανη, πιπέρι,, λάδι για το τσιγάρισμα

Εκτέλεση

Βάζω σκέτο το κρέας στην κατσαρόλα.
Μόλις φύγουν τα υγρά του το σβήνω με λίγο ξύδι,μετά ρίχνω το λάδι κόβω τα δυο κρεμμύδια,το σκόρδο,κόβω φέτες τα καρότα ρίχνω τα μανιτάρια.
Τσιγαρίζω σβήνω με κρασί ότι έχω , σε 3 λεπτά ξανά σβήνω με ένα πορτοκάλι αν δεν έχουν πολύ χυμό μέσα στύβω δυό,ρίχνω αλάτι πιπέρι ρίγανη

Ρίχνω νερό και σκεπάζω
Τέλος όταν είναι έτοιμο,διαλύω δυό καλά γεμάτες κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ και τις ανακατεύω με χυμό από δυό λεμόνια
Ρίχνω μέσα δεν ανακατεύω κουνάω την κατσαρόλα και πήζει κατευθείαν σβήνω και σερβίρω με ρύζι η πατάτες τηγανητές!!

Η συνταγή είναι από την εκπληκτική κλειστή ομάδα στο facebook “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” της κ. Gogo Samiou

Παρασκευή-Μαυρομάτικα φασόλια κοκκινιστά

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 22/10/18-28/10/18                Συνταγή από: popaganda

Υλικά:

  • 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα,
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες,
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες,
  • 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτές,
  • λίγο ελαιόλαδο,
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός,
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα φασόλια να βράσουν. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο κι έπειτα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πελτέ. Μόλις αρχίζει να δένει η σάλτσα προσθέτουμε την ντομάτα, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Όταν είναι έτοιμα τα φασόλια τα στραγγίζουμε και τους ρίχνουμε λίγο νερό. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα που έχουμε έτοιμη την σάλτσα, τα ανακατεύουμε και τα βράζουμε μαζί για άλλα 10′. Καλή Όρεξη!!

Δείτε ακόμα :Μπουκίτσες χοιρινού με τυριά, μανιτάρια στην λαδόκολλα

Σάββατο-Σουπιές με σπανάκι

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 22/10/18-28/10/18Συνταγή από: argiro

Υλικά Συνταγής

700 γραμ. σουπιά καθαρισμένη
500 γραμ. ή 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε μισές ροδέλες
100 γραμ. ελαιόλαδο
130 γραμ. λευκό κρασί
1 μεσαία ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
1 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού (μόνο το κίτρινο)
30 γραμ. μουστάρδα (για μια πιο ιδιαίτερη γεύση)
600 γραμ. σπανάκι (μόνο τα φύλλα)

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τις σουπιές με σπανάκι, αν οι σουπιές είναι κατεψυγμένες, τις βγάζουμε από τη συσκευασία και τις βάζουμε σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και το τοποθετούμε στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.

Καταλαβαίνουμε ότι οι σουπιές έχουν αποψυχθεί, μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.

Ξεπλένουμε τις σουπιές κάτω από τρεχούμενο νερό και τις βάζουμε να στραγγίξουν πολύ καλά.

Έπειτα κόβουμε την κάθε σουπιά στη μέση χωρίζοντας το σώμα και τα πλοκάμια. Κόβουμε τα πλοκάμια στη μέση και ψιλοκόβουμε το υπόλοιπο.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι έως ότου γυαλίσει. Ρίχνουμε τις σουπιές και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 7 λεπτά.

Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα. Μετά από 3 λεπτά χαμηλώνουμε την φωτιά, ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά.

Έπειτα ρίχνουμε το σπανάκι από το οποίο έχουμε καθαρίσει και κρατήσει μόνο τα φύλλα.

Αναδεύουμε συνεχώς και αφήνουμε να μαγειρευτούν οι σουπιές με σπανάκι για 7 λεπτά.

Κατόπιν, προσθέτουμε το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού και αφήνουμε για άλλα 8 λεπτά ανακατεύοντας κάθε τόσο προσεκτικά.

Τέλος, προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά σκεπάζοντας την κατσαρόλα.

Δείτε ακόμα: Απολαυστικό χοιρινό με κρεμώδη σάλτσα γιαουρτιού και πορτοκάλι

Κυριακή-Ρολό πεντανόστιμο !!!

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 22/10/18-28/10/18              Συνταγή από:  Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά

700 gr κιμά
2 κρεμμύδια τριμμένα
1 ντομάτα τριμμένη
2 κ.γ. Δυόσμο ξερό
2 κ.γ. Ρίγανη ξερή
1/2 ματσάκι Μαϊντανό
1 αυγά
Πάπρικα γλυκιά
3-4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουλιασμένο στο γάλα
Αλάτι
Πιπέρι

Για την γέμιση:

7 φέτες τυρί του τοστ
1 Πιπεριά πράσινη κομμένη σε μπαστουνάκια
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μπαστουνάκια

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του κιμά μαζί και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα…. μετά παίρνουμε τον κιμά, τον βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα, τον ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο, βάζουμε το τυρί σε όλη την επιφάνεια του κιμά, τις πιπεριές και κλείνουμε το ρόλο με την βοήθεια της λαδόκολλας….το βάζουμε στο ταψί, αφαιρούμε την λαδόκολλα και το ψήνουμε μαζί με τις πατάτες στους 180° για μια ώρα στον αέρα…..

Κόβουμε τις πατάτες τις βάζουμε στο ταψί και προσθέτουμε… αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, μουστάρδα, 2 κύβους ( βοδινού και λαχανικών) διαλυμένους σε ζεστό νερό, λεμόνι, ρίγανη, λάδι και λίγο νερό… και ανακατεύουμε καλά .

Πίτα Εβδομάδας

  • Μελιτζανόπιτα απλή και νόστιμη !!!

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 22/10/18-28/10/18        Συνταγή απο:  Mat Tam-οι χρυσοχέρες-ηδες

Υλικά

2κιλά μελιτζάνες,
5 κρεμμύδια,
αλάτι,
μπαχαρικά,
3 αυγά,
1 κιλό φύλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε μικρά κυβάκια τις μελιτζάνες τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό για να ζεματιστούν 5 λεπτά.
Στραγγίζουμε, ξεπλένουμε και αφήνουμε να φύγουν όλα τα υγρά.
5 κρεμμύδια τσιγαρίζουμε σε λάδι, ρίχνουμε τις μελιτζάνες και μια κούπα πλιγούρι ή τραχανά γλυκό αν έχουμε.
Και μια κούπα γάλα.
Αφήνουμε να ρουφήξει όλα τα υγρά.
Τραβάμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα αυγά.
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και τυριά τριμμένα.(γκούντα,ένταμ ή ότι άλλο θέλουμε).
Αφού κρυώσει το μείγμα κάνουμε την πιτα.
Λαδώνουμε τα φύλλα ρίχνουμε το μείγμα σκεπάζουμε χαράσσομαι και ραντίζουμε με λίγο νερό την επιφάνεια .
Ψήνουμε για 1 ώρα στους 170 βαθμούς.

Γλυκά Εβδομάδας:

  • Φτιάχνουμε ρυζόγαλο αλλιώτικο, χωρίς ζάχαρη

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 22/10/18-28/10/18Συνταγή από: jenny

Υλικά

1 φλ. ρύζι

2 φλ. νερό

4 φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά

1/2 φλ. τσαγιού στέβια

1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε το νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά και το στραγγίζουμε. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη στέβια μέχρι να λιώσει. Στη συνέχει προσθέτουμε το ρύζι, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά και μέχρι το μίγμα να γίνει παχύρευστο. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

  • Σοκολατενιο κεικ με 3 υλικά ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΙ

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 22/10/18-28/10/18        Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr