Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Δευτέρα-Χριστουγεννιατικο Κοτόπουλο γεμιστό με κάστανα
Δείτε τη συνταγη στο:daddy-cool.gr
Τρίτη-Χοιρινό γεμιστό με σύκα και γραβιέρα, με πορτοκαλένιες πατάτες
Δείτε τη συνταγη στο: daddy-cool.gr
Τετάρτη-Χειμωνιάτικη σούπα μινεστρόνε
Συνταγη από: govastileto
Υλικά
100 γρ. κοφτό μακαρονάκι ή νυχάκι
1 πατάτα
1 καρότο
1 κολοκυθάκι
½ κρεμμύδι
1 πράσο
1 ντομάτα
φύλλα σέλινου
125 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
50 γρ. ελαιόλαδο
2 ½ λίτρα νερό
100 γρ. παρμεζάνα
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο. Ψιλοκόβετε το πράσο και το προσθέτετε στην κατσαρόλα. Κόβετε την πατάτα σε πολύ ψιλά κομματάκια όπως και το καρότο και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε το σέλινο ψιλοκομμένο και ρίχνετε τη ντομάτα και ανακατεύετε. Προσθέτετε το νερό, σκεπάζετε με το καπάκι της κατσαρόλας και βράζετε τα λαχανικά για 20 λεπτά. Μετά από λίγα λεπτά προσθέτετε τα ζυμαρικά και αφήνετε να βράσουν όλα μαζί για 10 λεπτά. Δοκιμάζετε τη σούπα και αν θέλετε και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο πασπαλίζοντας από πάνω τριμμένη παρμεζάνα.
Δείτε ακόμα: Μοσχάρι σούπα με πατάτες και καρότα !!!
Πέμπτη-Καραμελωμένες πατάτες φούρνου
Συνταγη απο: newsbeast
Υλικά
7 πατάτες baby κομμένες στα 2
Μισό φλιτζάνι βούτυρο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, ενώ σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
Προσθέτουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί και περιχύνουμε με το βούτυρο, ρίχνουμε από πάνω το μείγμα ζάχαρης και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί, μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 βαθμούς και αφήνουμε να μαγειρευτούν οι πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, για 1 ώρα περίπου.
Δείτε ακόμα :Λεμονάτο χοιρινό κατσαρόλας!
Παρασκευη-Πιλάφι με συκωτάκια πουλιων κανέλα,σταφίδες και κουκουνάρι!!!
Δειτε τη συνταγη στο: daddy-cool.gr
Σάββατο-Φανταστικά ντολμαδάκια γιαλαντζί με γιαούρτι
Δείτε τη συνταγη στο:daddy-cool.gr
Κυιακή-Σουφλέ με φέτες ψωμί του τόστ ,πατάτα και τυρί !!!
Συνταγη από :mageirikikaisintages
Υλικά
1 μικρό πακέτο ψωμί του τόστ κατά προτίμηση χωρίς κόρα
300 γραμ .τυρί τριμμένο κασέρι ,η γκούντα ,ή ότι άλλο διαθέτουμε στο ψυγείο μας
4 αυγά
1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
3 πατάτες μεγαλούτσικες βρασμένες και τριμμένες στο τρίφτη στο χοντρό μέρος
αν υπάρχει κι αν θέλετε λίγη γαλοπούλα,η ζαμπόν ,η μπέικον ψιλοκομμένο
βούτυρο για το ταψάκι μας
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι μέγεθος να χωράει 6 φέτες ψωμί του τόστ
Στρώνουμε από πάνω τις φέτες του τόστ.
Σε ένα μπόλ βάζουμε το γάλα το αλάτι το πιπέρι και τα αυγά και το χτυπάμε με τον αυγοδάρτη καλά.
Περιχύνουμε τις φέτες του τόστ με μερικό από το μίγμα αυγών -γάλα
Στρώνουμε από πάνω τις τριμμένες πατάτες ομοιόμορφα και αμέσως από πάνω τυρί τριμμένο
και περιχύνουμε με λίγο μίγμα γάλα αυγών
Στρώνουμε ξανά τις υπόλοιπες άλλες 6 φέτες ψωμί του τόστ τις περιχύνουμε όλες με λίγο από το μίγμα γάλα αυγών κρατώντας λίγο για το τέλος ,τώρα αν έχουμε κι αν θέλουμε βάζουμε μικρά κομματάκια από το ζαμπόν ,γαλοπούλα,η μπέικον ,γεμίζουμε ξανά την επιφάνεια όλη με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα γάλα αυγών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς.Ροδίζει ,φουσκώνει και γίνετε φανταστικό !!! Καλή όρεξη !!
Πίτα Εβδομάδας
- Κοτόπιτα σαν σουφλέ
Δείτε την εκτελέση της συνταγής εδώ
Γλυκά Εβδομάδας
- Μελομακάρονα
Δείτε τη συνταγή εδώ
Δείτε ακόμα: Χοιρινό Ρολό στη Γάστρα, γεμιστό για το γιορτινό τραπέζι
- Δίπλες γεμιστές με σοκολάτα από τον Ακη Πετρετζίκη
Συνταγη από: akispetretzikis
Συστατικά
Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
5 μέτρια αυγά
3 κ.σ. νερό
2 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη γέμιση
200 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. καρύδια
νερό για το άλειμμα
Για το σερβίρισμα
50 γρ. μέλι
100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
50 γρ. καρύδια
κανέλα σε σκόνη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι, τα αυγά, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την τυλίγουμε με μία μεμβράνη και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να μαλακώσει.
Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια. Αλευρώνουμε και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με έναν πλάστη μέχρι να γίνει πολύ λεπτή. Προσθέτουμε 4 κομμάτια από κουβερτούρα και τα καρύδια αφήνοντας κενό μεταξύ τους για να τυλίξουμε τις δίπλες.
Αλείφουμε περιμετρικά τη ζύμη με νερό, διπλώνουμε και πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να φύγει ο αέρας που μπορεί να υπάρχει μέσα. Κόβουμε σε 4 κομμάτια με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μαχαίρι.
Μεταφέρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο ψήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Σερβίρουμε με μέλι, λιωμένη κουβερτούρα, καρύδια και κανέλα σε σκόνη.
Δείτε και άλλες συνταγές για:
Μελομακάρονα εδώ
Κουραμπιέδες εδώ
Δίπλες εδώ
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Ενάς άγνωστος άντρας από το παρελθόν παρακολουθεί τον Βαρώτσο
- Grand Hotel : Ο Παλιός εφιάλτης ξυπνά για την Κυβέλη
- Εύκολοι τρόποι να καθαρίσεις τα παλιά Χριστουγεννιάτικα κεριά και πως να τα κάνεις να κρατήσουν περισσότερο
- Άγιος Έρωτας: Θέλω να σε παντρευτώ αλλά δε σ’ αγαπώ- Τον πληγώνει βαθιά με τις κουβέντες της
- Δημήτρης Αλεξάνδρου : «Χρησιμοποιούν τα πάντα και τους πάντες – Είπαν ότι έχει σκοτώσει ένα παιδάκι»