Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Δευτέρα: Ζουμερές Μπριζόλες με μέλι,βαλσάμικο,μουστάρδα,κρασί !!!
Δε’ιτε τη συνταγή στο : daddy-cool.gr
Δείτε επίσης: Αφέλια (Χοιρινό κρασάτο)!!!
Τρίτη: Μοσχάρι σούπα με πατάτες και καρότα !!!
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Δείτε επίσης: Χορτόσουπα γεύμα γεμάτο βιταμίνες για τα παιδιά !!!
Τετάρτη: Λαχανόρυζο με πελτέ
Υλικά (για 4 άτομα)
1 μεγάλο λάχανο, χοντροκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
1 μικρή πιπεριά τσίλι (ή όση μας αρέσει)
60 ml ελαιόλαδο
1½ φλιτζ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα
1 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το λάχανο και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά, να μισομαλακώσει. Το στραγγίζουμε.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε την πιπεριά, το λάχανο, τον πελτέ, το ρύζι, τις σταφίδες και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνουμε 600 ml ζεστό νερό, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να φουσκώσει.
Συνταγή από: kathimerini.gr
Δείτε επίσης: Μπάμιες με τραχανά και φέτα
Πέμπτη: Φιλετα ψαριου πανέ στο φουρνο
Δείτε επίσης: Υγιεινη Ψαρόσουπα με λαχανικά!!!!
Παρασκευή: Μοσχομυριστή φασολάδα!
Δείτε επίσης: Παραδοσιακό φακόρυζο με κόκκινες φακές! Φανταστική συνταγή για παιδιά!
Σάββατο: Σπαγκέτι ολικής με τραγανά λαχανικά και σουσάμι
Υλικά (για 4 άτομα)
500 γρ. σπαγκέτι ολικής άλεσης
200 γρ. μπρόκολο, σε μικρά μπουκέτα
200 γρ. κουνουπίδι σε μικρά μπουκέτα
2 καρότα, χοντροτριμμένα
1 πράσο, σε λεπτές ροδέλες
1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο σε τηγάνι για 2 λεπτά, χωρίς λάδι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
100 γρ. ταχίνι (προαιρετικά)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε. Κρατάμε στην άκρη 1/2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα καρότα και το πράσο για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το νερό που κρατήσαμε στην άκρη, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να αναμειχθούν ομοιόμορφα τα υλικά.
Σκορπίζουμε το σουσάμι και μοιράζουμε στα πιάτα. Αν θέλουμε, βάζουμε 1 κουταλιά ταχίνι σε κάθε πιάτο και σερβίρουμε.
Συνταγή από : kathimerini.gr
Δείτε επίσης: Μακαρονάδα φούρνου με κιμά και τυριά! Ένα ονειρεμένο πιάτο
Κυριακή: Μπιφτέκια κοτόπουλου με κριθαρένιο παξιμάδι και σάλτσα μουστάρδας
Υλικά
700 γρ. κιμάς από μπούτι κοτόπουλου
200 γρ. ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
60 γρ. κριθαρένιο παξιμάδι, μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο
1 αυγό
τα φύλλα από 1/3 μάτσο φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
1/4 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν αλάτι
90 ml ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα μουστάρδας
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
100 ml λευκό, ξηρό κρασί
11 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
4 κουτ. σούπας μουστάρδα
100 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών
1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τον κιμά, προσθέτουμε 2 – 3 κουτ. σούπας παγωμένο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά, μέχρι να σφίξει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα. Λαδώνουμε τα χέρια μας καλά και πλάθουμε 6 μεγάλα μπιφτέκια, τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Σάλτσα: Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το ζωμό και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τη συνοδεία της σάλτσας και δροσερής ντοματοσαλάτας με κατσικίσιο τυρί.
Συνταγή από: gastronomos.gr
Δείτε επίσης: Λαχταριστό Παστίτσιο για όλη την οικογένεια !!!
Πίτα της εβδομάδας : Κοτόπιτα χωρίς φύλλο
Υλικά Συνταγής
500 γραμ. κρέμα γάλακτος
500 γραμ. ζωμό κρέατος
400 γραμ. μαγειρεμένο κοτόπουλο μαδημένο σε ίνες
8 πατάτες μέτριες
2 καρότα τριμμένα
200 γραμ. γραβιέρα πικάντικη (τριμμένη)
1 φλ. αρακά
1 φλ. καλαμπόκι
1 πιπεριά Φλωρίνης (ψιλοκομμένη)
3 σκ. σκόρδο
2 πρέζες φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κ.γλ. πάπρικα καυτερή (ή γλυκιά)
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
100 γραμ. επιπλέον τριμμένα κίτρινα τυριά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C για να ψήσουμε την κοτόπιτα χωρίς φύλλο.
Σε κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, το ζωμό, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα και το θυμάρι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Προσθέτουμε το κοτόπουλο.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές, σχεδόν διάφανες φέτες. Τις ρίχνουμε στην κρέμα και σιγοβράζουμε για 5΄. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Απαλά ανακατεύουμε τις πατάτες ώστε να ξεκολλήσουν μεταξύ τους.
Βγάζουμε τις πατάτες με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο βαθύ σκεύος. Προσθέτουμε τα καρότα, την πιπεριά, το καλαμπόκι, τον αρακά και τη γραβιέρα.
Αφαιρούμε το σκόρδο. Περιχύνουμε με την κρέμα. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και βάζουμε βάρος στην επιφάνεια της πίτας.
Ψήνουμε για 35΄. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με τα τυριά και ψήνουμε για επιπλέον 10΄, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ελαφρά.
Αφήνουμε να σταθεί 10΄και έπειτα σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.
Συνταγή από argiro.gr
Δείτε επίσης: Τυρόπιτα ταψιού χωρίς φύλλο με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Απίθανο σνακ
1ο Γλυκό εβδομάδας: Τούρτα μπισκότο – μπανόφι
Για την βάση θα χρειαστείτε:
2 στρώσεις παντεσπάνι
1/2 ποτήρι Νερό
1 σφηνάκι Λικέρ μπανάνας
500 γρ Καραμέλα γάλακτος
3-4 τεμ Μπανάνες
500 ml Κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές σούπας Άχνη ζάχαρη
1 Βανίλια
Για την κρέμα θα χρειαστείτε:
500 ml Γάλα
120 γρ Ζάχαρη
1 τεμ σε σκόνη Βανίλια
2 κρόκους Αυγά
50 γρ Κορν φλαουρ
60 γρ Βούτυρο
12 τεμ Γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
Εκτέλεση
Βάζετε σε μέτρια φωτιά μια κατσαρόλα με 300 ml από το γάλα, την ζάχαρη και την βανίλια.
Σε ένα μπολ βάζετε τα υπόλοιπα 200 ml γάλα, τους κρόκους, το κορν φλάουρ και τα ανακατεύετε καλά με σύρμα μέχρι να διαλυθεί καλά το κορν φλάουρ.
Μόλις βράσει το γάλα στην κατσαρόλα σας, προσθέτετε το μείγμα από το μπολ και ανακατεύετε συνεχώς σε μέτρια φωτιά, μέχρι να σφίξει η κρέμα σας. Τότε την αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί κι αυτό στην κρέμα.
Την αφήνετε να κρυώσει λίγο ανακατεύοντας ανά διαστήματα ώστε να μην πιάσει πέτσα από πάνω και προσθέτετε τα ελαφρώς δουλεμένα στο μπλέντερ γεμιστά μπισκότα.
Τοποθετείτε σε τσέρκι το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι και το σιροπιάζετε λίγο με το σιρόπι που φτιάξατε από 1/2 ποτήρι νερό και ένα σφηνάκι λικέρ μπανάνας (απλά αναμιγνύοντας, χωρίς βράσιμο).
Απλώνετε πάνω του όλη την κρέμα και καλύπτετε με το άλλο κομμάτι από το παντεσπάνι πιέζοντας ελαφρά και σιροπιάζοντας.
Ζεσταίνετε λίγο την καραμέλα γάλακτος και την απλώνετε ομοιόμορφα πάνω στο σιροπιασμένο παντεσπάνι.
Κόβετε τις μπανάνες σε φέτες και τις βάζετε σε όλη την επιφάνεια της τούρτας, πάνω από την καραμέλα.
Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη και την βανίλια μέχρι να γίνει σαντιγί ή οποία δεν θα πέφτει αν γυρίσετε το μπολ ανάποδα.
Στρώνετε την σαντιγί σας πάνω από τις μπανάνες και την πασπαλίζετε με κακάο. Αφήνετε την τούρτα σας στην συντήρηση για αρκετές ώρες να δέσει κι αφαιρείτε το τσέρκι. Είναι έτοιμη να την απολαύσετε..
Συνταγή από : foodmaniacs.gr
Δείτε επίσης: Σοκολατένια τάρτα με μπισκότα oreo !!!
2ο γλυκό εβδομάδας: Πορτοκαλοπιτάκια με σοκολάτα γάλακτος
Υλικά
Φύλλο κρούστας 1 πακέτο
Αυγά 2 τεμ
Γιαούρτι 1 κεσεδάκι
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Ζάχαρη 3/4 κούπας
Ξύσμα πορτοκαλιού από 2 πορτοκάλια
Ηλιέλαιο 1 κούπα
Σοκολάτα γάλακτος
Για το σιρόπι
Χυμός πορτοκάλιου 1 ποτήρι
Νερό 2 ποτήρια
Ζάχαρη 1 1/2 ποτήρι νερού
Οδηγίες
Αφήνουμε το φύλλο κρούστας εκτός συσκευασίας να ξεραθεί και το θρυμματίζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε καλά να απορροφήσει το φύλλο τα υγρά. Λαδώνουμε τα φορμάκια και τα γεμίζουμε αφήνοντας 1 εκ κενό (δεν τα γεμίζουμε μέχρι πάνω). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Για το σιρόπι : Βράζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα όλα τα υλικά για 5 – 7 λεπτά από το σημείο βρασμού. Διατηρούμε το σιρόπι ζεστό και μόλις ψηθούν τα πορτοκαλοπιτάκια τα βγάζουμε από τον φούρνο και τοποθετούμε από ένα ή δύο κομμάτια σοκολάτας γάλακτος στο κέντρο τους. Στη συνέχεια περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
Συνταγή από : chefoulis.gr
Δείτε επίσης: Πολύ εύκολη και ανάλαφρη συνταγή για Τσιζκέικ με άρωμα και ζελέ πορτοκάλι!!
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15