Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Δευτέρα-Ριζότο με τόνο και λαχανικά!!!
Συνταγη από: juniorsclub
Υλικά:
1 κούπα ρύζι μπασμάτι ή για Ριζότο
1 Τόνο σε λάδι
1 καρότο τριμμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες κομμένα
1 κούπα Αρακά
2 κούπες νερό
3 κουταλιές της σούπας Γιαούρτι Στραγγιστό
Λίγο Ελαιόλαδο
Λίγο (τριμμένο για πασπάλισμα) Σκληρό Τυρί
Αλάτι – πιπέρι
Συνταγή:
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή καλύτερα γουόκ, σοτάρουμε με λίγο λάδι το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμύδι. Προσθέτουμε και το καρότο με τον αρακά και ανακατεύουμε.
2.Ρίχνουμε το ρύζι, το ανακατεύουμε μια φορά και προσθέτουμε αμέσως 2 κούπες νερό. Το αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά.
3.Προσθέτουμε το τόνο και το γιαούρτι (μπορεί να χρειαστεί μια κουταλιά ακόμη γιαούρτι). Τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά όλα μαζί και σβήνουμε το μάτι.
4.Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και σερβίρουμε ζεστό.
Τα μυστικά μου:
-Αν δε θέλετε γιαούρτι (το οποίο το αποθεώνει) βάλτε λίγο παραπάνω τυρί!
-Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα λαχανικά.
Δείτε ακόμα: Κεφτεδάκια με βρώμη (4 μονάδες)
Τρίτη-Πικάντικες πένες με κεφτεδάκια κοτόπουλου
Συνταγη από: sintayes
Υλικά συνταγής
1/2 δόση κεφτεδάκια κοτόπουλου [βλέπε υλικά και εκτέλεση εδώ]
500 γρ. πένες
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
100 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.γ. καυτερή πάπρικα
ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι – λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής
Φτιάχνετε τα κεφτεδάκια κοτόπουλου και τα αφήνετε στην άκρη. [ή χρησιμοποιείστε κεφτεδάκια που τυχόν σας έμειναν από τη προηγούμενη ημέρα].
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε το σκόρδο, τα ντοματάκια κονκασέ, τα τηγανισμένα κεφτεδάκια, το πελτέ διαλυμένο σε 1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό, λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τη πάπρικα.
Εν” τω μεταξύ βράζετε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, στο μισό χρόνο από αυτό που προτείνεται στη συσκευασία. Κατεβάζετε από τη φωτιά χωρίς να τις σουρώσετε. Με τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε τις πένες μέσα στη σάλτσα, αμέσως μόλις η σάλτσα έλθει σε σημείο βρασμού, μαζί με τη θρυμματισμένη φέτα και σιγοβράζετε μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
Τετάρτη-Κρεμώδη Σούπα με Μπροκολο και Ροκφόρ
Δειτε τη συνταγη στο: daddy-cool.gr
Πέμπτη-Χοιρινά φιλετάκια σε σάλτσα μανιταριών με πουρέ
Συνταγη από: sintayes
Υλικά συνταγής
1/2 κιλό χοιρινά φιλετάκια (κατά προτίμηση από ψαρονέφρι ή χτένι σπάλας κομμένο σε μικρά κομματάκια)
200 γρ. λευκά άσπρα μανιτάρια σε φέτες
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. πάπρικα
1 κ.γ. σπόρους κύμινου
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας ή νερό
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη + φυλλαράκια ολόκληρα για γαρνίρισμα
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
πουρές για συνοδευτικό
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνετε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις φέτες κρεμμυδιού για 4 περίπου λ μέχρι να μαλακώσουν και ροδίσουν ελαφρώς. Δυναμώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τα μανιτάρια, τις φέτες χοιρινού και τους σπόρους κύμινου και σοτάρετε, ανακατεύοντας, για 4-5 λ μέχρι το κρέας να πάρει ένα καφέ χρώμα.
Προσθέτετε το πελτέ ντομάτας, το ζωμό κότας ή ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε καλά να διαλυθεί ο πελτές. Αφήνετε να βράσει για 2-3 λ. Κατόπιν προσθέτετε και τη κρέμα γάλακτος με το χυμό λεμονιού. Πασπαλίζετε και τη ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη και αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις για 2 λ ανακινώντας το τηγάνι. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά.
Εν τω μεταξύ έχετε βράσει τις πατάτες για τον πουρέ, τον φτιάχνετε σύμφωνα με τις οδηγίες και τον σερβίρετε ως συνοδευτικό μαζί με τα ζεστά φιλετάκια χοιρινού με τα μανιτάρια και τη σάλτσα του.
Παρασκευή-Γίγαντες στο φούρνο με σπανάκι και τυριά
Δείτε τη συνταγη στο: daddy-cool.gr
Σαββατο-Καλαμαράκια γιουβέτσι
Συνταγη από: chefoulis
Υλικά
Καλαμαράκια 1 κιλό φρέσκα ή κατεψυγμένα
Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο
Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
Ντοματάκι 1 κονσέρβα αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα
Ντοματοπολτός 3 κουταλιές της σούπας
Μοσχοκάρυδο 2 κόκκους
Δάφνη 1 φύλλο
Αλάτι -πιπέρι
Κόκκινο κρασί 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Νερό 4 φλυτζάνια του τσαγιού
Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι του γλυκού
Κριθαράκι μέτριο 500 γρ
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα κόβουμε σε μικρά τεμάχια τα πλένουμε και τα βάζουμε να στραγγίξουν.Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα πλένουνε και τα ψιλοκόβουμε. Σε ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το ένα φλυτζάνι ελαιόλαδο, να κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο , τα σοτάρουμε μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια,τον ντοματοπολτό,αλάτι,πιπέρι το μοσχοκάρυδο,το φύλλο δάφνης και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το νερό, την ζάχαρη και τέλος τα καλαμαράκια. Αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά περίπου για 30 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά. Σε βαθύ τηγάνι προσθέτουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αφήνουμε να κάψει, προσθέτουμε την γλυκιά πάπρικα , αλάτι και το κριθαράκι, το σοτάρουμε περίπου 3-4 λεπτά και σβήνουμε την φωτιά. Σε ταψί ή σε πυρίμαχο σκεύος βάζουμε το κριθαράκι,προσθέτουμε τα καλαμαράκια με την σάλτσα τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον νερό κατά την διάρκεια του ψησίματος. Κλείνουμε τον φούρνο και το διατηρούμε ζεστό μέχρι να σερβίρουμε. Συνοδεύεται ωραία με ταραμοσαλάτα.
Δείτε ακόμα :Ο εύκολος τρόπος για να φτιάξετε κρέπες για μικρούς και μεγάλους!
Κυριακή-Κρέπες με κοτόπουλο & πράσα
Συνταγη απο: kenwoodworld
Υλικά
1 μεγάλο πράσο
225γρ. μανιτάρια
30ml (2 κ.σ.) ηλιέλαιο
325γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε λωρίδες
½ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
25γρ. βούτυρο
25γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
230ml γάλα
8 κρέπες
115γρ. τυρί γραβιέρα
60ml (4 κ.σ.) κρέμα γάλακτος
Μέθοδος
Τοποθετήστε στον Μεταλλικό λαχανοκόπτη τον χοντρό δίσκο κοπής και κόψτε σε φέτες το πράσο και τα μανιτάρια μέσα στο μπολ.
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι μέχρι να κάψει και τσιγαρίστε το κοτόπουλο για 1-2 λεπτά. Προσθέστε τα πράσα και τα μανιτάρια και τσιγαρίστε τα για 5 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα και τα υγρά από τα μανιτάρια να εξατμιστούν.
Προσθέστε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Κατεβάστε τα από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν, ενώ στο μεταξύ ετοιμάστε τη σάλτσα.
Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το αλεύρι και ψήστε τα ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Κατεβάστε την από την φωτιά και προσθέστε σιγά-σιγά το γάλα. Ξαναβάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά και περιμένετε να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σιγοβράστε για 2 λεπτά.
Προσθέστε το μείγμα με το κοτόπουλο και συμπληρώστε, αν χρειάζεται, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε υο να κρυώσει πριν γεμίσετε τις κρέπες.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Χωρίστε τη γέμιση με το κοτόπουλο, τα πράσα και τα μανιτάρια σε όσα κομμάτια είναι και οι τηγανίτες. Βάλτε την γέμιση σε μια επίπεδη κρέπα και τυλίξτε την σε ρολό σφιχτά ή βάλτε την στο ένα τέταρτο της τηγανίτας, διπλώστε τη μισή και ύστερα την άλλη μισή, ώστε να σχηματιστεί ένα τσεπάκι.
Βάλτε τις γεμισμένες κρέπες σε ένα ελαφρώς λαδωμένο σκεύος, σε μια μόνο στρώση. Τοποθετήστε τον ψιλό δίσκο για τρίψιμο στον Μεταλλικό λαχανοκόπτη και τρίψτε το τυρί. Ραντίστε τις τηγανίτες με την κρέμα.
Ψήστε για 20-25 λεπτά, μέχρι οι κρέπες να ζεσταθούν καλά και το τυρί να ροδίσει και να αρχίσει να κοχλάζει. Σερβίρετε αμέσως με πράσινη σαλάτα.
Πίτα Εβδομάδας:
- Φτιάξτε φανταστικές Σιμιγδαλόπιτες!! Στο φούρνο ή στο τηγάνι είναι το ίδιο νόστιμες!!
Δείτε τη συνταγη στο: daddy-cool.gr
Γλυκά Εβδομάδας:
- Μάφινς μήλου με κανέλα χωρίς γλουτένη
Συνταγη από: newsbeast
Υλικά για 4-6 άτομα
1 ¼ φλιτζάνι δημητριακά βρώμης
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¾ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¾ φλιτζάνι σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη
1 φλιτζάνι φρέσκο και καθαρισμένο μήλο κομμένο σε κυβάκια
½ φλιτζάνι μέλι
½ φλιτζάνι ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
1 ολόκληρο αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετείτε 12 χάρτινα φορμάκια σε μια φόρμα για μάφινς.
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, βρώμη και το αλάτι.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τη σάλτσα μήλου, το λάδι, το αυγό, τη βανίλια και το μέλι.
Στη συνέχεια ρίχνετε το υγρό μείγμα μέσα στο μείγμα αλευριού και ανακατεύετε. Προσθέστε και το μήλο κομμένο σε κυβάκια.
Αδειάζετε το μείγμα στα χάρτινα φορμάκια μέχρι τα 3/4.
Ψήστε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρετε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη.
Δείτε ακόμα :Γαλατόπιτα με φύλλο ονειρο!!!
- ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
Συνταγη απο: chefonair
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ 26 ΕΚ.
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
6 ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
150 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΚΡΥΟ)
150 ΓΡ. ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ
3 Κ.Σ. ΜΕΛΙ
1 Κ.Γ. ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
800 ML ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ
400 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
150 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΗ
170 ΓΡ. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
2 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ
200 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK SOFT
4 ΑΒΓΑ
100 ML ΡΟΦΗΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΚΑΚΑΟ COCIO
1 ΑΒΓΟ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση:
Βάζουμε σε ένα μπολ τα τριμμένα φιστίκια, το λιωμένο βούτυρο, το μέλι, τη σκόνη τζίντζερ, το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε.
Για την κρέμα:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την καστανή ζάχαρη, τις βανίλιες, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να ζεσταθούν αρκετά καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς, για να μην σβολιάσει η κρέμα, μέχρι να δέσει.
Τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο, τα χτυπημένα αβγά, ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά προσθέτουμε τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ελαφρώς, για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να στρώσουμε τα φύλλα.
Βουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα και απλώνουμε πέντε φύλλα κρούστας, σταυρωτά. Πασπαλίζουμε με λίγο μείγμα από το φιστίκι και σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο. Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα κρούστας, προσέχοντας όταν τα απλώνουμε στο ταψί να είναι ακτινωτά το ένα με το άλλο.
Αδειάζουμε την κρέμα μέσα στο ταψί με τα φύλλα και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Τυλίγουμε τα φύλλα που προεξέχουν προς τα μέσα φτιάχνοντας ένα πλαίσιο γύρω-γύρω. Αλείφουμε με λίγο ακόμα βούτυρο από πάνω. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το σοκολατένιο ρόφημα με κακάο με ένα αβγό και αλείφουμε την επιφάνεια.
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 45-50 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα φύλλα, να σταθεροποιηθεί η κρέμα και να πάρει ελαφρώς χρώμα.
Αφήνουμε την γαλατόπιτα να κρυώσει για 30 λεπτά.
Τη σερβίρουμε χλιαρή ή κρύα.
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Ενάς άγνωστος άντρας από το παρελθόν παρακολουθεί τον Βαρώτσο
- Grand Hotel : Ο Παλιός εφιάλτης ξυπνά για την Κυβέλη
- Εύκολοι τρόποι να καθαρίσεις τα παλιά Χριστουγεννιάτικα κεριά και πως να τα κάνεις να κρατήσουν περισσότερο
- Άγιος Έρωτας: Θέλω να σε παντρευτώ αλλά δε σ’ αγαπώ- Τον πληγώνει βαθιά με τις κουβέντες της
- Δημήτρης Αλεξάνδρου : «Χρησιμοποιούν τα πάντα και τους πάντες – Είπαν ότι έχει σκοτώσει ένα παιδάκι»