Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Δεύτερα Μοσχαράκι κοκκινιστό με ταλιατέλες!
Δείτε τη συνταγή με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΏ
Τρίτη Μπακαλιάρος παστός λεμονάτος με κρεμμύδι, άνηθο και μαϊντανό
Υλικά
600 γραμ. περίπου μπακαλιάρος παστός
150 γραμ. λάδι
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
λίγο άνηθο
λίγος μαιντανός
πιπέρι
2-3 κουταλιές σούπας αλεύρι
λεμόνι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ξαρμυρίζουμε αποβραδίς το μπακαλιάρο σε μπόλικο νερό.
Βήμα 2
Το πρωί αλλάζουμε 2-3 φορές το νερό.
Βήμα 3
Βάζουμε στη φωτιά μέτρια κατσαρόλα με το μισό λάδι και, όταν κάψει, ρίχνουμε το κρεμμύδι ξυσμένο να τσιγαριστεί και σε λίγο τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα να τσιγαριστούν και αυτά λίγο.
Βήμα 4
Προσθέτουμε 2-3 ποτήρια του κρασιού νερό και, μόλις πάρουν βράση, ρίχνουμε το άνηθο και το μαιντανό και τ’ αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις.
Βήμα 5
Καθαρίζουμε το μπακαλιάρο από λέπια και φτερά και τον κόβουμε σε κομμάτια.
Βήμα 6
Τοποθετούμε τα κομμάτια σιγά – σιγά το ένα δίπλα στο άλλο και τ’ αφήνουμε να βράσουν 20-25 λεπτά, με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα.
Βήμα 7
Στο τέλος ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι και λίγο πιπέρι.
Βήμα 8
Λιώνουμε σε μπολ το αλεύρι με λίγο χλιαρό νερό, προσθέτουμε το λεμόνι και λίγο ζουμί από το φαγητό μας και το περιχύνουμε.
Βήμα 9
Το ξαναβάζουμε στη φωτιά να πάρει μία βράση και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Βήμα 10
Ο μπακαλιάρος παστός λεμονάτος είναι έτοιμος για να τον απολαύσεις.
Συνταγή από miam.gr
Δείτε επίσης Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές 02/9/19-08/9/19
Τετάρτη Αρακάς με πουρέ πατάτας στο φούρνο
Υλικά :
Για τον πουρέ :
800 γρ. πατάτες
200 ml γάλα
1 κ.σ. μαργαρίνη
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
Για τον αρακά :
800 γρ. αρακά
5-6 φέτες μπέικον
250 ml κρέμα γάλακτος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση :
Για τον πουρέ :
Καθαρίζετε τις πατάτες και κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.Τις βάζετε σε μία κατσαρόλα και τις καλύπτετε με νερό.Αλατίζετε καλά και βράζετε για περίπου 20′ μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια στραγγίζετε τις πατάτες και τις ξαναβάζετε στην κατσαρόλα.Πολτοποιείτε με το ειδικό εργαλείο καλά τις πατάτες.
Ζεσταίνετε το γάλα και το προσθέτετε σταδιακά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αποκτήσει ο πουρές την υφή που θέλετε.Τέλος προσθέτετε την μαργαρίνη και το τυρί.
Συνταγή από cookcool.gr
Δείτε επίσης Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 13/5/19-19/5/19
Πέμπτη Ψαρονέφρι με πατάτες στο φούρνο
Για το ψαρονέφρι
1 κιλό ψαρονέφρι
4 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κ. σ. κόκκινο μπαλσάμικο
1 κ. γ. μέλι
3 κ. σ. μουστάρδα σκόνη
3 κ. σ. νερό
1 κ. σ. χυμό λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 δάφνη
δεντρολίβανο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Για τις πατάτες
1 κιλό πατάτες baby
4 φύλλα δάφνης
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
χυμό από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένετε τις πατάτες και τις βάζετε στη γάστρα με τη δάφνη, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και το λεμόνι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα.
Σε ένα μπολ βάζετε το ψαρονέφρι και χτυπάτε τα υλικά για το μαρινάρισμα.
Ρίχνετε τη μαρινάδα στο ψαρονέφρι και το αφήνετε στο ψυγείο.
Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες προσθέτετε το ψαρονέφρι με τη μαρινάδα και ψήνετε για 20 λεπτά με κλειστό το καπάκι της γάστρας.
Ανοίγετε το καπάκι και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά.
Συνταγή από newsbeast.gr
Δείτε επίσης Δίαιτα για λαίμαργους! Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής για τους «από Δευτέρα ξεκινάω δίαιτα»
Παρασκευή Κολοκυθοκεφτέδες της Ρένας
Υλικά:
3-4 μεγάλα κολοκύθια (επειδή τα δικά μου ήταν μέτρια έβαλα 5, τα ζύγισα και ήταν 700gr)
Λίγο αλάτι
3 αυγά
1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
1 κούπα τριμμένο ξερό αθότυρο (ξερή μυζήθρα τον λένε αλλού)
1 μικρό ματσάκι δυόσμο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
2 μεσαία ξερά κρεμμύδια ή 1 μεγάλο
½ κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
Λίγο πιπέρι
Αλεύρι για το τύλιγμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Επί το έργον:
Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη της ντομάτας και τα αλατίζουμε ελαφρά. Τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και τα στραγγίζουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός το αλεύρι και το ελαιόλαδο του τηγανίσματος) και ζυμώνουμε το μείγμα να ανακατευτούν καλά.
Πλάθουμε κανονικούς κολοκυθοκεφτέδες, τους αλευρώνουμε καλά, και τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Τους γυρίζουμε όταν ροδοκοκκινίσουν από τη μια πλευρά να τηγανιστούν και από την άλλη μειώνοντας λίγο τη θερμοκρασία (από το 9 στο 6 ή το 7 ας πούμε) για να ψηθούν και στο εσωτερικό.
Τους βγάζουμε σε χαρτοπετσέτα και τους σερβίρουμε ζεστούς. Αν θέλουμε τους αρτύζουμε με λεμόνι στο σερβίρισμα.
Συνταγή από cretangastronomy.gr
Δείτε επίσης Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και συνταγές 10/06/19-16/06/19
Σάββατο Σουφλέ με τορτελίνια
Δείτε τη συνταγή με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΏ
Κυριακή Κοτόπουλο μαριναρισμένο και μαγειρεμένο στη σακούλα!
Δείτε τη συνταγή με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΏ
Πίτα εβδομάδας Κρεατόπιτα με μοσχάρι κοκκινιστό (Πετιβιέ)
Συστατικά
Για τη μπεσαμέλ
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
800 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
2 κρόκους
Για τη γέμιση
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μικρά κρεμμύδια ή 1 μεγάλο, χοντροκομμένα
2 καρότα κομμένα στη μέση και σε ροδέλες
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας ελιά
1 κ.σ. πελτέ τομάτας
7 δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσια
330 ml μαύρη μπίρα
1 κύβο μοσχάρι ή κοτόπουλο
1 φύλλο δάφνης
Για την πίτα
2 φύλλα σφολιάτας
1 κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό, για άλειμμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη μπεσαμέλ
Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε για λίγο.
Σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα σε δόσεις και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα. Θέλει καλό ανακάτεμα με σύρμα κάθε φορά που ρίχνουμε γάλα ώστε να μην σβολιάσει το μείγμα μας. Μόλις το μείγμα απορροφήσει την πρώτη δόση, ρίχνουμε την επόμενη. Συνεχίζουμε μέχρι να ρίξουμε όλο το γάλα και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τους κρόκους, το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Καλύπτουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη γέμιση
Βάζουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να καραμελώσουν.
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια (5 εκ.) και προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε για περίπου 8-10 λεπτά μέχρι να πάρει και το κρέας ένα ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τα δαμάσκηνα, τη μπίρα, τον κύβο, τη δάφνη και ανακατεύουμε ελαφρά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σιγοβράζουμε για 1 ½- 2 ώρες με κλειστό το καπάκι (ελέγχουμε κάθε 30 λεπτά).
Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε τη δάφνη, πατάμε το κρέας με 1 πιρούνι ίσα ίσα να διαλυθεί και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει η γέμισή μας για περίπου 30 λεπτά.
Για την πίτα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C στον αέρα.
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα (25×35 εκ.) στρώνουμε το 1 φύλλο της σφολιάτας.
Προσθέτουμε τη μπεσαμέλ στο κέντρο του φύλλου και φροντίζουμε να την απλώσουμε κυκλικά. (Στρώνουμε σε έναν νοητό κύκλο).
Μετά στρώνουμε με τον ίδιο τρόπο και τη γέμιση.
Αλείφουμε περιμετρικά τη σφολιάτα μας με τον κρόκο και καλύπτουμε από πάνω με το άλλο φύλλο σφολιάτας.
Κολλάμε καλά τα δύο φύλλα, κόβουμε με ένα μαχαίρι τα γύρω γύρω (δημιουργούμε μία κυκλική πίτα) και γυρίζουμε τις άκρες προς τα πάνω.
Αλείφουμε τη σφολιάτα μας με το υπόλοιπο αυγό.
Ψήνουμε στον φούρνο για 40-50 λεπτά.
Περιμένουμε να κρυώσει για 30 λεπτά και μετά κόβουμε.
Συνταγή από akispetretzikis.com
1ο Γλυκό Εβδομάδας Κέικ μήλου με γλάσο κανέλας για να συνοδεύσετε το καφεδάκι σας!
Δείτε τη συνταγή με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΏ
2ο Γλυκό Εβδομάδας Σοκολατόπιτα με γλάσο σοκολάτας
Υλικά συνταγής
Για τη σοκολατόπιτα:
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε κομματάκια
110 γρ. μαργαρίνη κομμένη σε μικρά κυβάκια
4 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
60 γρ. αλεύρι
15 γρ. κακάο
1 κ.σ. κονιάκ
Για το γλάσο σοκολάτας:
80 γρ. κουβερτούρας
80 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε τη κουβερτούρα σε κομματάκια και τη λιώνετε μαζί με τα κομματάκια μαργαρίνης σε μπεν μαρί ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να έχετε ένα λείο ρευστό μείγμα. Το αφήνετε στην άκρη να χλιαρίνει.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βουτυρώνετε και πασπαλίζετε ελαφρώς με κακάο ή αλεύρι ένα τετράγωνο ταψάκι διαμέτρου 20 εκ.
Σε ένα μπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι και το κακάο και το ανακατεύετε. Σε μπολ βάζετε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε τη λιωμένη σε μπεν μαρί κουβερτούρα και το κονιάκ και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
Προσθέτετε, σταδιακά, το μείγμα αλευριού-κακάου και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λ. Τη βγάζετε από το φούρνο την αφήνετε 5 λ να “σταθεί” και τη ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώσει.
Για το γλάσο σοκολάτας: Κόβετε τη κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και τη βάζετε σε μικρή κατσαρολίτσα. Προσθέτετε και τη κρέμα γάλακτος και αφήνετε το γλάσο σε χαμηλή φωτιά να λιώσει και να ομογενοποιηθεί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει περιχύνετε τη σοκολατόπιτα.
Συνταγή από sintayes.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Ενάς άγνωστος άντρας από το παρελθόν παρακολουθεί τον Βαρώτσο
- Grand Hotel : Ο Παλιός εφιάλτης ξυπνά για την Κυβέλη
- Εύκολοι τρόποι να καθαρίσεις τα παλιά Χριστουγεννιάτικα κεριά και πως να τα κάνεις να κρατήσουν περισσότερο
- Άγιος Έρωτας: Θέλω να σε παντρευτώ αλλά δε σ’ αγαπώ- Τον πληγώνει βαθιά με τις κουβέντες της
- Δημήτρης Αλεξάνδρου : «Χρησιμοποιούν τα πάντα και τους πάντες – Είπαν ότι έχει σκοτώσει ένα παιδάκι»