Close

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 5/11/18-11/11/18

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 5/11/18-11/11/18

Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!

Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!

Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα-Γιουβέτσι με σουπιές

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 5/11/18-11/11/18Συνταγή από: gastronomos

Υλικά

1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
150 ml κόκκινο κρασί, ξηρό
140 ml ελαιόλαδο
1 ½ κουτ. σούπας ντοματοπελτές , διαλυμμένος σε 1 ποτήρι νερό
αλάτι, πιπέρι
10 κόκκους μπαχάρι, καλά κοπανισμένους
250 – 300 γρ. κριθαράκι, χονδρό
1/3 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος ή φρέσκια ρίγανη

Διαδικασία

Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις σουπιές με το κρεμμύδι και το μπαχάρι για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν.

“Σβήνουμε” με το κρασί, πασπαλίζουμε με πιπέρι και ανακατεύουμε 1 – 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε για περίπου άλλα 1 – 2 λεπτά. Περιχύνουμε με βραστό νερό τόσο όσο να καλύπτει καλά τις σουπιές, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 25 – 30 λεπτά μέχρι είναι σχεδόν έτοιμες οι σουπιές.

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κριθαράκι και 1 κουτ. γλυκού αλάτι,ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να βράσει το κριθαράκι όπως μας αρέσει.

Ελέγχουμε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο βραστό νερό, ώστε στο τέλος να είναι μελάτο. Το αποσύρουμε και πασπαλίζουμε με μαϊντανό ή ρίγανη.

Συμβουλή: Αν σας αρέσει το μελάνι της σουπιάς βάζεται αυτό, αντί για την ντομάτα. Το φαγητό θα γίνει μαύρο αλλά απίστευτα νόστιμο. Μπορείτε να βάλετε τα μελάνια από τις μισές σουπιές.

Δείτε ακόμα: Συνταγή για σουπιές στιφάδο

Τρίτη-Πικάντικο κοτόπουλο με πουρέ

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 5/11/18-11/11/18  Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr

Τετάρτη-Μπρόκολο σουφλέ

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 5/11/18-11/11/18   Συνταγή από: chefoulis

Υλικά

Μπρόκολο 2 μετρίου μεγέθους
Κρέμα γάλακτος 500 ml
Γραβιέρα 100 γρ τριμμένη
Ρεγκάτο 150 γρ τριμμένο
Αλάτι-πιπέρι

Οδηγίες

Πλένουμε καλά τα μπρόκολα και βάζουμε να βράσουν τα μπουκετάκια μόνο για 10-15 σε κατσαρόλα με νερό γιατί θέλουμε να είναι τραγανά. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα τυριά μας. Τέλος περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να το δούμε ότι έχει ροδίσει και έχει πιει την κρέμα γάλακτος. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσει και απολαμβάνουμε.

Πέμπτη-Μπριζόλες λεμονάτες φούρνου

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 5/11/18-11/11/18   Συνταγή από: chefoulis

Υλικά

Μπριζόλες 4 τεμ χοιρινές λαιμού
Πατάτες 5 τεμ
Ελαιόλαδο 120 ml
Λεμόνια 3 τεμ κανονικού μεγέθους χυμό και από 1 το ξύσμα
Πορτοκάλι 1/2 τον χυμό του
Μουστάρδα 2 κουταλιές σούπας
Ξύδι βαλσάμικο 1 κουταλάκι γλυκού προαιρετικά
Σκόρδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
Αλάτι – πιπέρι
Ρίγανη 1 κουταλάκι γλυκού
Πάπρικα 1 κουταλάκι γλυκού
Νερό 1 λίτρο
Φύλλο δάφνης 1 τεμ προαιρετικά

Οδηγίες

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια όχι πολύ λεπτά. Τις βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με το 1 λίτρο νερό για 3-5 λεπτά (όχι πολύ ίσα να μπορούμε να τις τρυπήσουμε με το πιρούνι). Τις στραγγίζουμε και τις αραδιάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί ( το νερό το κρατάμε, θα μας χρειαστεί). Πολτοποιούμε σε μπλέντερ το σκόρδο μαζί με το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, τον χυμό και ξύσμα από τα λεμόνια, το ξύδι βαλσάμικο και τον χυμό πορτοκαλιού. Πλένουμε και στραγγίζουμε τις μπριζόλες. Τις αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με την ρίγανη και την πάπρικα και από τις δύο πλευρές τους. Τις βάζουμε στο ταψί με τις πατάτες και το φύλλο δάφνης. Περιχύνουμε με το μείγμα του μπλέντερ και βάζουμε περίπου 150 ml από το νερό που βράσανε οι πατάτες. Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 – 60 λεπτά. Αφαιρούμε την λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλα 30-40 λεπτά χαμηλώνοντας στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα το φαγητό μας και να έχει εξατμιστεί το περισσότερο νερό (ανάλογα τον φούρνο μας).

Παρασκευή-Φακές με σπανάκι και πιπεριές

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 5/11/18-11/11/18Συνταγή από: knorr

Υλικά

1 φλ. φακές
1 Κύβος Knorr Ζωμός για Όσπρια
1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
1 πατάτα, καθαρισμένη και τριμμένη
4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
2 πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
200 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
½ κ.γ. Knorr Aromat Μείγμα Λαχανικών & Μυρωδικών
½ φλ. γιαούρτι για το σερβίρισμα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε τις φακές με άφθονο κρύο νερό και τις στραγγίζουμε καλά.
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τις φακές να βράσουν με τον τον κύβο Οσπρίων, την πατάτα, το κρεμμύδι και 1½ λίτρο νερό για 30΄-40΄.
Εν τω μεταξύ, σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές με το σπανάκι. Πασπαλίζουμε το μείγμα με το Knorr Aromat, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τα λαχανικά να μαλακώσουν για 5΄ περίπου.
Αποσύρουμε τα λαχανικά από τη φωτιά και τα προσθέτουμε στις φακές περίπου 10΄ πριν από το τέλος του μαγειρέματος. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε εάν είναι απαραίτητο το αλατοπίπερο.
Σερβίρουμε το φαγητό σε βαθιά πιάτα συνοδεύοντας με μια κουταλιά γιαούρτι.

Σάββατο-Ψαρομπιφτέκια μούρλια!

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 5/11/18-11/11/18        Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr

Κυριακή-Μοσχάρι τας κεμπάπ

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 5/11/18-11/11/18Συνταγή από: sintayes

Υλικά συνταγής

1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο (νουά, κιλότο ή ελιά) κομμένο σε κομματάκια
2 κρεμμύδια ξερά σε φέτες
3 καρότα σε κύβους
1 ½ κουτί ντοματάκια κονκασέ πολτοποιημένα στο multi ή 6 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κοφτή κ.γ. ζάχαρη
1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λ. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρέας και τα καρότα και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι, να θωρακιστούν τα υγρά του κρέατος και πάρει χρώμα.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, προσθέτουμε στη κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι, τις ντομάτες κονκασέ, το πελτέ, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε νερό (να σκεπάσει το κρέας) και το αφήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία να σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσει και δέσει η σάλτσα του. Προαιρετικά προσθέτουμε 1-2 κ.σ. αλεύρι ή κορν φλάουρ διαλυμένο σε νερό για να πήξει καλύτερα η σάλτσα. Σερβίρουμε με πιλάφι.

Δείτε ακόμα: Λαχταριστά Κεφτεδάκια με λευκή σάλτσα !!!

Πίτα Εβδομάδας:

  • Ζυμαρόπιτα λεπτή και φίνα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 5/11/18-11/11/18

Υλικά

1 κούπα γάλα
1 κούπα νερό
2 αυγά
250 γρ αλεύρι!! Εγώ βάζω φαρίνα
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
500 γρ τυρί φέτα

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη χτυπήστε τα 2 αυγά.
Προσθέστε το γάλα κ το νερό το αλάτι ,το λάδι, την μισή φέτα.
Το αλεύρι .
Ανακατέψτε καλά.
Αδειάστε σε μεγάλο ταψί.

Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί φέτα και ψήστε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο και σε λαδωμένο ταψί η πάνω σε λαδόκολλα.
Εγώ την βάζω πάντα στο τετράγωνο ταψί του φούρνου .
Η πίτα πρέπει να γίνει λεπτή και τραγανή για να έχει επιτυχία ..!

Gogo Samiou-οι χρυσοχερες-ηδες

Γλυκά Εβδομάδας:

  • Υγιεινά Μπισκότα με ταχίνι & μέλι 

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 5/11/18-11/11/18Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr

  • Ράβδοι με βρωμη και μπανάνα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 5/11/18-11/11/18 Συνταγή από: steliosparliaros

ΥΛΙΚΑ

150 γρ. βούτυρο αγελάδας
75 γρ. καστανή ζάχαρη (σκούρα)
50 γρ. μέλι
350 γρ. νιφάδες βρόμης
50 γρ. φουντούκια κοπανισμένα
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 τεμ. μπανάνες πολτοποιημένες

Λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το φουντούκι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη βρόμη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε την μπανάνα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο χαμηλό τσέρκι ή ταψάκι περίπου 20×20 εκ. και ύψους 2 εκ. Το πιέζουμε προς τα κάτω να ισιώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσει. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια.