Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Δευτέρα-Τραχανάς σούπα με λαχανικά
Συνταγή από: e-cook.eu
Υλικά
» 1 φλιτζάνι του τσαγιού τραχανά σιμιγδαλένιο ξινό
» 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή βοδινού
» 1-2 καρότα – τριμμένα –
» 1 ντομάτα χυμό
» μερικά κρουτόν
» αλάτι
» πιπέρι
» ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Χρόνος Μαγειρέματος:
20 λεπτά
– Βάζετε να βράσει ο ζωμός και ρίχνετε τα καρότα και τη ντομάτα.
– Αφήνετε 5 λεπτά και ρίχνετε τον τραχανά.
– Κατεβάζετε λίγο τη θερμοκρασία γιατί φουσκώνει ο τραχανάς.
– Βράζετε για 15 λεπτά και προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
– Ανακατεύετε και κατεβάζετε από τη φωτιά.
– Αφήνετε λίγο να σταθεί η σούπα πριν σερβίρετε.
– Όταν σερβίρετε ρίχνετε μερικά κρουτόν από πάνω.
Τρίτη-Φιλέτο κοτόπουλο με ρύζι
Συνταγή από: newsbeast
Υλικά για 4-6 άτομα
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι, άσπρο πιπέρι
2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι καρολίνα
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
6 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό ζωμό κότας
5 – 6 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
6 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κλαδί σέλερι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε 3 κουταλιές της σούπας από το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σέλερι και το καρότο για 2 λεπτά.
Στη συνέχεια, ρίχνετε το κοτόπουλο, τις πιπεριές ψιλοκομμένες αφού το αλατοπιπερώσετε καλά. Δυναμώνετε τη φωτιά και γυρίζετε το κοτόπουλο να ροδίσει ολόγυρα.
Προσθέτετε το κρασί, σκεπάζετε την κατσαρόλα και χαμηλώνετε τη φωτιά. Αφήνετε να βράσει για 30 περίπου λεπτά.
Στη διάρκεια ελέγχετε τα υγρά του, να μην στεγνώσει, μαγειρεύετε σε χαμηλή εστία και με το καπάκι για να μην στεγνώσει το κοτόπουλο αλλά αν χρειαστεί ρίχνετε και λίγο νερό.
Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα το κοτόπουλο από τη φωτιά και το βάζετε σε ζεστό μέρος να μην κρυώσει.
Ρίχνετε το ρύζι στην κατσαρόλα που έβρασε το κοτόπουλο, χωρίς να αδειάσετε τους χυμούς του.
Μαγειρεύετε 2 – 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτετε τον ζωμό κότας, από μισό φλιτζάνι κάθε φορά.
Όταν απορροφηθεί αυτό, προσθέτετε κι άλλο, μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι και μαγειρεύετε για περίπου 15 λεπτά.
Αλατίζετε και προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα. Μεταφέρετε το φαγητό σε πιατέλα, βάζετε και τα κομμάτια του κοτόπουλου και σερβίρετε.
Τετάρτη-μπρόκολο ογκρατέν
Συνταγή από: patrisnews
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μπρόκολο
1 δόση μπεσαμέλ
250γρ. μπέικον
2 πατατούλες
250γρ. κίτρινο τυρί τύπου γκούντα
2 κρεμμυδάκια πράσινα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το μπρόκολο. Καθαρίζουμε τις πατατούλες και τις κόβουμε πολύ λεπτές φέτες και τις βάζουμε μια στρώση στο ταψί.
Σωτάρουμε το μπέικον με το κρεμμυδάκι και στη συνέχεια το ανακατευουμε με το μπρόκολο και τα κίτρινα τυριά.
Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ και απλώνουμε στρώση μπεσαμέλ- στρώση μπέικον και τελειώνουμε με μπεσαμέλ.
Ψήνουμε μέχρι να πάρει χρωμα η μπεσαμέλ. Θέλει περίπου 45 λεπτά.
Πέμπτη-Χοιρινό στη γάστρα με σάλτσα μουστάρδας
Συνταγή από: argiro
Υλικά Συνταγής
1 ½ κιλό χτένι σπάλας χοιρινό χωρίς κόκκαλο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
3 κλωνάρια θυμάρι
3 κλωνάρια μαϊντανό
5-6 κόκκοι μαύρο πιπέρι
3 φλ. κρασί
2 φλ. ζωμός κότας
Για το μείγμα λαχανικών
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 κομ. σέλερι
1 κομ. πράσο
1 σκ. σκόρδο
1 μήλο
Για το δέσιμο της σάλτσας
1 κ.σ. βούτυρο μαλακωμένο
1 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους
2-3 κ.σ. γιαούρτι
Εκτέλεση
Τυλίγουμε το θυμάρι, το μαϊντανό και το πιπέρι σε ένα κομμάτι τούλι για να χαρίσουμε έξτρα αρώματα στο χοιρινό με σάλτσα μουστάρδας. Δένουμε το τουλουπάνι.
Αφήνουμε το κρέας για μία ώρα στο πάγκο της κουζίνας. Το ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο σε κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο ή σε γάστρα που μπαίνει στο μάτι της κουζίνας. Ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω καλά να κάνει κρούστα περίπου 10′. Βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα, προσθέτουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε για 2-3′ να γυαλίσουν.
Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτουμε το δεματάκι με τα αρωματικά και τα υπόλοιπα υγρά (κρασί και ζωμό). Πρέπει τα υγρά να καλύπτουν το κρέας μέχρι τη μέση του. (Γι’ αυτό μην χρησιμοποιήσετε τεράστιο σκεύος, αλλιώς προσθέστε λίγο υγρό, νερό ή ζωμό). Φέρνουμε σε σημείο βρασμού.
Σκεπάζουμε καλά την κατσαρόλα και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, για 15′ και χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς C.
Ψήνουμε για 2 με 2,5 ώρες έως ότου μαλακώσει. Κατά την διάρκεια του ψησίματος γυρίζουμε πλευρές στο κρέας για να ψηθεί σωστά και να μην στεγνώσει.
Βγάζουμε το χοιρινό σε πιατέλα. Σουρώνουμε τη σάλτσα. Βράζουμε τη σάλτσα ώσπου να συμπυκνωθεί σε 1 φλιτζάνι περίπου.
Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο (μαλακό) με το αλεύρι και τα αναμιγνύουμε, με τα δάχτυλα. Τα προσθέτουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να βράσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 1 λεπτό. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε μουστάρδα και προαιρετικά το γιαούρτι. Κόβουμε σε φέτες το κρέας και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Δείτε ακόμα :Εύκολα γυμνά γεμιστά!
Παρασκευή-Φασολάδα με ψιλικά!
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Σάββατο-Τσιπούρα πλακί !!!
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Κυριακή-Κρέπες με κιμά και λαχανικά
Συνταγή από: sintages-jotis.gr
Υλικά
1 κουτί Κρέπες ή δείτε πως θα φτιάξετε τις δικές σας κρέπες εδώ
400 γρ. κιμάς
200 γρ. (3 τεμάχια) πράσο
200 γρ. (4-5 τεμάχια) πιπεριές πράσινες
200 γρ. (4-5 τεμάχια) πιπεριές κόκκινες
250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) χυμός ντομάτας
1 ματσάκι μαϊντανός
150 γρ. (1-2 μέτρια) κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί
200 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
400 γρ. φέτα
125 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
8 αυγά
500 ml (2½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
60 γρ. (3 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τις κρέπες σύμφωνα με την οδηγία του κουτιού.
Κόβετε σε κομματάκια τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το πράσο, τις πιπεριές και τον μαϊντανό, τα βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με τον κιμά και τα τσιγαρίζετε με το μισό ελαιόλαδο.
Σβήνετε με το κρασί , προσθέτετε 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να εξατμισθούν όλα τα υγρά.
Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε 3 αυγά, τη φέτα, τη μισή γραβιέρα και το αλεύρι.
Σε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τη σάλτσα ντομάτας.
Από πάνω στρώνετε κρέπες και το 1/5 της γέμισης. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για άλλες 4 φορές και τελειώνετε με κρέπες.
Χτυπάτε 2 αυγά με 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα και περιχύνετε τις κρέπες.
Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά.
Δείτε ακόμα: Ρολό κιμά γεμιστό !!!Φαγητό για όλη την οικογένεια !!!!
Πίτα Εβδομάδας
- Λαχταριστή και πανεύκολη πίτα με τυρί και σπανάκι χωρίς φύλλο
Συνταγή από: sintayes
Υλικά συνταγής
1 κιλό σπανάκι φρέσκο καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
4-5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
5 αυγά, χτυπημένα
1 ½ φλ. τσαγιού κίτρινο τυρί γραβιέρα άλλο επιλογής σας
1 ½ φλ. τσαγιού τυρί φέτα ή ανθότυρο (ή μισό φέτα-μισό ανθότυρο), θρυμματισμένα
αλάτι – πιπέρι (προσοχή στο αλάτι αν η φέτα είναι αλμυρή)
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C και λαδώνετε μια φόρμα για τάρτες ή ένα αντίστοιχο πυρέξ.
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σπανάκι και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί η περισσότερη υγρασία τους. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά, ρίχνετε όλη τη φέτα (με το ανθότυρο) και το μισό φλ. από το κίτρινο τυρί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Προσθέστε και το μείγμα του τηγανιού με το σπανάκι, τη τριμμένη φρυγανιά και τον άνηθο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνειά του, τη πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1 φλ. κίτρινο τυρί και ψήνετε τη πίτα σας στο προθερμασμένο φούρνο για 35 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά.
Γλυκά Εβδομάδας:
- μπισκότα κακάο με κουάκερ
Συνταγή από; foodmaniacs
Υλικά:
2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά
8 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
1/3 κούπας κακάο
3 κούπες κουάκερ
Εκτέλεση
1
Σε μία κατσαρόλα αναμείξτε τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη, το γάλα και το κακάο. Βάλτε την σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε συχνά για 3 λεπτά.
2
Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέστε το Quaker, ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 5 λεπτά.
3
Με ένα κουτάλι της σούπας σχηματίστε cookies στη σειρά, πάνω σε λαδόκολλα. Αφήστε τα μέχρι να σκληρύνουν και σερβίρετε.
- Κέικ σιροπιαστό με σταφίδες
Συνταγή από: radicio
Υλικά συνταγής για το κέικ:
Σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο ή μαργαρίνη: 125 γρ.
Ζάχαρη: 250 γρ.
Αυγά: 3 μέτρια
Αλεύρι: 500 γρ.
Μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλάκι τσαγιού
Σόδα: 1 κουταλάκι τσαγιού
Σουλτανίνα σταφίδα: 120 γρ.
Κομμένα στη μέση κεράσια γλασέ: 100 γρ.
Γιαούρτι: 1 συσκευασία (200 γρ.)
Υλικά συνταγής για το σιρόπι:
Χυμό πορτοκαλιού: 200 ml
Ξύσμα πορτοκαλιού: από 1 πορτοκάλι
Ζάχαρη: 200 γρ.
Οδηγίες:
1. Βγάζετε αρκετές ώρες πριν, από το ψυγείο, το βούτυρο, τα αυγά και το γιαούρτι να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.
2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Ανακατεύετε μαζί το αλεύρι με την μπέικιν και τη σόδα.
3. Χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά. Στη συνέχεια προσθέτετε εναλλάξ το αλεύρι με το γιαούρτι.
4. Αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνετε στο φούρνο για 45 – 50 λεπτά.
5. 10 λεπτά πριν ψηθεί το κέικ, βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρολάκι και τα σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Μόλις ψηθεί το κέικ, το βάζετε όπως είναι με την φόρμα πάνω σε σχάρα και το περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι. Αν η επιφάνειά του είναι σκληρή και δεν απορροφά το σιρόπι, το τρυπάτε σε διάφορα σημεία με οδοντογλυφίδα. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς και το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν έχεις καμία θέση στη ζωή μου πλέον- Τα σκληρά λόγια του Κουράκου
- ΔΥΠΑ : Νέο επίδομα – Ποιοι θα λάβουν 400 ευρώ
- Αμαλιάδα : Συνεχίζεται το θρίλερ με τα νερά βρέφη – Τι αναφέρει η Κωνσταντίνα Δημογλίδου
- Vegan burger για τη νηστεία των Χριστούγεννων
- Grand Hotel : Η Κυβέλη μαστιγώνει την Ελένη μπροστά σε όλους και κανείς δεν την υπερασπίζεται