Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Δευτέρα-Ομελέτα με πατάτες και φέτα
Συνταγη από: newsbeast
Υλικά για 2 άτομα
3 αυγά
Μισή πατάτα
50 γραμμάρια φέτα
2 φέτες τυρί κασέρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Σπάτε τα αυγά, αλατοπιπερώνετε και τα χτυπάτε με ένα πιρούνι. Κόβετε σε λεπτές φέτες τη πατάτα και μετά σε μικρά κυβάκια και τα τηγανίζετε.
Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτετε τα αυγά, ανακατεύετε ελαφρά και αφήνετε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά.
Γυρνάτε από την άλλη πλευρά την ομελέτα προσθέτετε τριμμένη φέτα, κασέρι και ψήνετε για άλλα 2 λεπτά.
Τρίτη-κοτοσουπα με τραχανα
Συνταγη απο:knorr
Υλικά
1 κοτόπουλο (1½ κιλό περίπου) κομμένο σε κομμάτια
1/3 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 μερίδα «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
4-5 φλ. νερό
1 φλ. ντοματάκι Pummaro Κλασικό Ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πάπρικα καυτερή ή μπούκοβο
2 φύλλα δάφνης
1 φλ. (7-8 κ.σ.) τραχανάς γλυκός
1 φλ. θρυμματισμένη φέτα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε μια ευρύχωρη, αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄-4΄ σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 7΄-8΄, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε κατόπιν στο σκεύος τη μερίδα του ζωμού, το νερό, την ντομάτα, την πάπρικα και τη δάφνη. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40΄ περίπου.
Προσθέτουμε στη συνέχεια τον τραχανά, ανακατεύουμε και βράζουμε για 20΄ ακόμη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με την θρυμματισμένη φέτα. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.
Τετάρτη-Σπανακόρυζο φούρνου με σάλτσα φέτας
Δείτε τη συνταγη στο: daddy-cool.gr
Πέμπτη-Μακαρόνια με κιμά
Συνταγη απο: sintayes
Υλικά συνταγής
1/2 κιλό μακαρόνια της αρεσκείας σας
1/2 κιλό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1/2 ποτηράκι κρασιού κρασί
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
λίγο κανελογαρύφαλο σκόνη [προαιρετικά]
λίγη πάπρικα γλυκιά
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
τυρί τριμμένο [μυζήθρα, κεφαλοτύρι, παρμεζάνα κ.α.]
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε βαθύ μεγάλο τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζετε ελαφρά για πολύ λίγο. Προσθέτετε τον κιμά και τον καβουρδίζετε πιέζοντάς τον με πηρούνι για να ξεχωρήσουν οι κόκκοι του.
Μόλις αλλάξει χρώμα ο κιμάς, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, το πολτό, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά μας, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε νερό και σιγοβράζουμε το φαγητό για 30-40 λεπτά.
Δέκα λεπτά πριν βράσει ο κιμάς προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Εν” τω μεταξύ βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στη συσκευασία τους [προσοχή μην τα παραβράσετε].
Στραγγίζετε, λαδώνετε τα μακαρόνια, τα σερβίρετε σε πιατέλα προσθέτετε μπόλικο τυρί τριμμένο και περιχύνεται με τον κιμά. Απολαύστε τα ζεστά
Δείτε ακόμα: Φιλετα ψαριου πανέ στο φουρνο
Παρασκευη-Ρεβιθάδα
Συστατικά
500γρ. (περίπου 2 φλιτζάνια) ρεβίθια ολόκληρα
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
¼ φλ. άνηθο ψιλοκομμένο
¼ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά πάστα ντομάτας
2 φύλλα δάφνη
1 κύβο ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε 1 ½ λίτρο νερό κοχλαστό
½ φλ. ελαιόλαδο
λίγη ρίγανη ξηρή
αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βήματα
Βήμα 1
Το προηγούμενο βράδυ, βάζετε τα ρεβίθια σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Τα περιχύνετε με αρκετό νερό να τα σκεπάζει, τουλάχιστον 3 εκατοστά.
Βήμα 3
Προσθέστε τη μαγειρική σόδα και τα αφήνετε να φουσκώσουν μέχρι την άλλη μέρα.
Βήμα 4
Την επομένη, προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C. Στραγγίζετε τα ρεβίθια καλά και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα φούρνου, γάστρα ή πυρέξ. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον άνηθο, το μαϊντανό, τις ντομάτες, τη δάφνη και τα μπαχαρικά.
Βήμα 5
Περιχύνετε με το ζωμό και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
Βήμα 6
Παίρνετε ένα τετράγωνο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και κόβετε ένα κύκλο περίπου την ίδια διάμετρο με την κατσαρόλα σας (ή οποιοδήποτε άλλο σχήμα είναι το δοχείο που θα χρησιμοποιήσετε).
Βήμα 7
Βγάζετε μια τρύπα στη μέση, περίπου 2 εκατοστά και καλύπτετε το φαγητό με το χαρτί.
Βήμα 8
Το χαρτί θα ακουμπά στο φαγητό. Κλείστε ερμητικά την κατσαρόλα σας με το καπάκι ή με διπλό ασημόχαρτο.
Βήμα 9
Βάζετε τα ρεβίθια στο φούρνο και ψήνετε για 4 ώρες.
Βήμα 10
Σερβίρετε με γιαούρτι και φρέσκο λαχταριστό ψωμάκι
Δείτε ακόμα: Νόστιμες συνταγές με ψάρι
Σάββατο-Γαύρος με ντομάτα, πατάτες και κρεμμύδια στο φούρνο
Συνταγη από: miam
Υλικά
1 κιλό γαύρο ή σαρδέλες
1 κιλό πατάτες
5 κρεμμύδια
250 γραμ. λάδι
5-6 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες κόκκινες
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζουμε το γαύρο από τα σπάραχνα και κόβουμε τα κεφάλια και τα πετάμε.
Βήμα 2
Τον αλατίζουμε και τον αφήνουμε λίγο να σταθεί.
Βήμα 3
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε ψιλές φέτες και τις στρώνουμε στο λαδωμένο ταψί.
Βήμα 4
Κόβουμε φετούλες τα κρεμμύδια, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τα σκόρδα, περνάμε τις ντομάτες από τρυπητό, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
Βήμα 5
Το μισό από το μίγμα αυτό το στρώνουμε πάνω από τις πατάτες.
Βήμα 6
Αραδιάζουμε κατόπιν το γαύρο και σκορπάμε πέρα δώθε το υπόλοιπο μείγμα.
Βήμα 7
Ρίχνουμε όλο το λάδι και ένα ποτήρι νερό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, ώσπου να βράσουν οι πατάτες και να ροδοκοκκινήσει ο γαύρος.
Βήμα 8
Ο γαύρος με ντομάτα, πατάτες και κρεμμύδι στο φούρνο είναι έτοιμος για να τον σερβίρεις.
Κυριακή-Μοσχάρι γιουβέτσι με κριθαράκι στο φούρνο
Συνταγη από: sintayes
Υλικά συνταγής
1 κιλό μοσχάρι ελιά / σπάλα
350 γρ. κριθαράκι μέτριο
1 1/2 φλ. τριμμένη ντομάτα ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1/2 φλ. ντοματοχυμό
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι
Τυρί για τρίψιμο [κεφαλοτύρι, μυζήθρα σκληρή, παρμεζάνα]
Εκτέλεση συνταγής
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε 1/2 λ ακόμα ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το κρέας, ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά και το σοτάρουμε καλά, γυρίζοντάς το από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει καστανό χρώμα. Προσθέτουμε και το πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό να βγάλει ο πελτές τη γεύση του και το άρωμά του.
Μεταφέρουμε σε κατσαρόλα το κρέας με το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ντοματοχυμό, τα ντοματάκια κονκασέ τη ζάχαρη και 3 ποτήρια νερό. Αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει. Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Μόλις μαλακώσει το κρέας, αδειάζουμε τη κατσαρόλα στο ταψί [κατά προτίμηση πήλινο] το βάζουμε στο φούρνο και ρίχνουμε το κριθαράκι, ½ φλ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα να μοιρασθεί το κριθαράκι παντού στο ταψί. Ελέγχουμε το υγρό που πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Αλλιώς προσθέτουμε καυτό νερό.
Το αφήνουμε να ψηθεί 40-50 λ περίπου ώστε να μαλακώσει τελείως το κρέας και το κριθαράκι δεν πρέπει να είναι λιωμένο ούτε να έχει πιει όλα τα υγρά. Αν δούμε ότι στεγνώνει, προσθέτουμε λίγο νερό. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.
Πίτα Εβδομάδας :
- Παραδοσιακή πρασοτυρόπιτα της γιαγιάς από Ήπειρο Το κάτι άλλο !
Δείτε τη συνταγη στο: daddy-cool.gr
Γλυκά Εβδομάδας:
- Μπισκότα κανέλας χωρίς ζάχαρη
Συνταγη από: foodmaniacs
Για τα μπισκότα κανέλας χωρίς ζάχαρη θα χρειαστείτε
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1 & 1/ 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
1 φλιτζάνι τσαγιού στέβια
5 κ.σ. λάδι ηλιέλαιο
4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 μεγάλα αυγά
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
1
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αλεύρια, τα 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύετε.
2
Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε τη σπλέντα μαζί με το λάδι και το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει ξύνοντας με μια σπάτουλα τις πλευρές.
3
Προσθέτετε τα αυγά, τη βανίλια και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.
4
Προσθέτετε το μείγμα αλευριού και ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αποκτήσει μια απαλή υφή η ζύμη.
5
Κόβετε τη ζύμη στη μέση και ρολάρετε μέχρι να σχηματίσετε ένα χοντρό κορδόνι, τυλίγετε με μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο για 45 λεπτά μέχρι να σφίξει η ζύμη.
6
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
7
Αφαιρείτε τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά.
8
Ξετυλίγετε τη ζύμη από τη μεμβράνη και κόβετε τη ζύμη σε δίσκους 1 εκ.
9
Τοποθετείτε τους δίσκους ζύμης στη λαδόκολλα με απόσταση μεταξύ τους.
10
Ανακατεύετε 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και 1 κουταλάκι του γλυκού Σπλέντα σε ένα μικρό μπολ και πασπαλίζετε κάθε μπισκότο.
11
Ψήνετε για 8 λεπτά. Αφαιρείτε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν πριν σερβίρετε.
Δείτε ακόμα: Σας περίσσεψαν μελομακαρονα; Φτιάξτε Κόκκινο κέικ με μελομακάρονα
- Κέϊκ πορτοκάλι γεμιστό με μπανάνα Nutella και γλάσο σοκολάτας!
Δείτε τη συνταγη στο: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή