Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Δευτέρα-Λαχανοντολμάδες
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Τρίτη- Χοιρινές μπριζόλες μαλακές και ζουμερές με μανιτάρια και Φιλαδέλφεια
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Δείτε ακόμη: Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μουστάρδας
Τετάρτη- Αγκινάρες με αρακά
Δείτε τη συνταγή στο: sintagoules.gr
Υλικά:
- 6 αγκινάρες
- 1/2 κιλό αρακά κατεψυγμένο
- 1 λεμόνι
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- άνηθο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
- 1/2 φλιτζάνι τού τσαγιού ζεστό νερό
- 1 κύβο κότας (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις κόβουμε στην μέση και τις βάζουμε σε νερό με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
- Προθερμαίνουμε την κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις αγκινάρες, τον αρακά, τον άνηθο και το ζεστό νερό (έχουμε διαλύσει τον κύβο μέσα στο νερό).
- Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας στο ελάχιστο και σιγοψήνουμε το φαγητό με τη βαλβίδα κλειστή, για μισή ώρα περίπου.
Πέμπτη- Μπιφτέκια κοτόπουλου γεμιστά με παρμεζάνα
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Παρασκευή- ριζότο με σπαράγγια
Δείτε τη συνταγή στο: womenonly.gr
Υλικά:
- 3 φλιτζ. ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
- 1/2 κιλό σπαράγγια
- 6-7 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
- 3 κουταλιές μαργαρίνη
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τις πατάτες ή με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε από τα σπαράγγια τη σκληρή επιφάνεια, κόβουμε τις άκρες των βλαστών, τα ξεπλένουμε και τα δένουμε σε 2 δεματάκια.
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ζωμό, τη ζάχαρη, βάζουμε μέσα τα δεματάκια με τα σπαράγγια σε όρθια θέση και τα βράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά.
- Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε, κρατάμε το ζωμό σε μια κατσαρόλα τον διατηρούμε ζεστό σε χαμηλή φωτιά και κόβουμε τα σπαράγγια σε κομμάτια.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να χρυσίσουν.
- Κατόπιν, προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε ανακατεύοντας για περίπου 3 λεπτά ακόμα.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό με μια κουτάλα, ανακατεύοντας διαρκώς, φροντίζοντας πριν ρίξουμε την επόμενη κουταλιά να έχει απορροφηθεί η προηγούμενη.
- Μόλις τελειώσουμε με το ζωμό και έχει μαλακώσει το ρύζι, προσθέτουμε τα σπαράγγια, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Σάββατο- Γαρίδες με πέννες σε σάλτσα ντομάτας βασιλικού
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Δείτε ακόμη: Burger ψαριού: H πρόταση για να φάει το παιδί ψάρι
Κυριακή- Σπιτικό σουβλάκι
Δείτε τη συνταγή στο: alwayshungry.gr
Yλικά συνταγής
– 2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
– 4 πίτες για σουβλάκια (προτιμήστε καλαμποκιού που είναι πιο γευστικές)
– λίγα ντοματίνια
– στραγγιστό γιαούρτι 2%
– μουστάρδα της αρεσκείας σας
– αλάτι
– πιπέρι
– φρέσκο θυμάρι
– γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση συνταγής
Το πρώτο βήμα μας είναι να ψήσουμε τις χοιρινές μπριζόλες.
Τις πλένουμε, προσθέτουμε το πιπέρι και το θυμάρι και τις ψήνουμε ιδανικά σε BBQ ή διαφορετικά στο grill του φούρνου.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι, για να μην στεγνώσουν.
Παράλληλα, κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μικρό μπωλ, ανακατεύουμε το γιαούρτι με 1-2 κουταλιές μουστάρδα.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε σε λεπτές φέτες τις χοιρινές μπριζόλες και προσέχουμε να αφαιρέσουμε τυχόν κόκαλα.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τις πίτες για τα σουβλάκια, χωρίς να προσθέσουμε λάδι.
Μόλις είναι έτοιμες, απλώνουμε σε κάθε μία λίγο από το μίγμα του γιαουρτιού και από πάνω βάζουμε τις φέτες από το χοιρινό μας και τα ντοματίνια.
Προσθέτουμε την πάπρικα και τυλίγουμε το σουβλάκι μας σε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα.
Αν το δοκιμάσετε, θα καταλάβετε και εσείς ότι είναι το πιο γευστικό και αρωματικό σουβλάκι χοιρινό που έχετε δοκιμάσει!
Πίτα Εβδομάδας:
Αλευρόπιτα με τυρί φέτα, της στιγμής
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr‘
Δείτε ακόμη: Πατάτες- πίτσα! Η καλύτερη συνταγή που δοκιμάσετε ποτέ!
Γλυκά Εβδομάδας:
- Ζουμερό κέικ με φανταστική βελούδινη κρέμ-καραμελέ
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
- Κέικ λεμονιoύ γεμιστό ,η σκέτο
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τρόφιμο με το μικρόβιο Listeria – Προσοχή μην το καταναλώσετε
- Μενού εβδομάδας από 25/11/2024 ως 01/12/2024 – Νηστεία Χριστουγέννων
- Η Γη της Ελιάς επόμενα επεισόδια Δ’ κύκλος : 59α, 59β, 60α, 60β, 61α
- Ανακαλείται ρόφημα σοκολάτας – Εντοπίστηκαν κομμάτια γυαλιού
- Καρέ μαλλιά: Τα 10 top trends του 2025 για τις πιο fashionable εμφανίσεις