Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!
Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Δευτέρα-μανιτάρια με κόκκινη σάλτσα και spaghetti!
Δείτε τη συνταγή στο: infowoman
Υλικά:
500 γρ. spaghetti
500 γρ. χυμός από φρέσκες τομάτες
2 μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες
6 μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
20 γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 πιπεριά καυτερή
½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένα φύλλα
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
½ φλιτζ. βασιλικός ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αφήνουμε σε χλιαρό νερό τα πορτσίνι να μαλακώσουν για 15 λεπτά και κρατάμε το νερό.
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο και την πιπεριά. Μετά από λίγο προσθέτουμε το κρασί και το νερό από τα πορτσίνι.
- Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το δενδρολίβανο. Μόλις πάρει βράση η σάλτσα χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για δεκαπέντε λεπτά.
- Παράλληλα σε κατσαρόλα βράζουμε τις φαρφάλες τις στραγγίζουμε και κρατάμε 2-3 κουταλιές από το νερό που έβρασαν.
- Προσθέτουμε στη σάλτσα τις φαρφάλες, το βασιλικό, το μαϊντανό και το νερό που κρατήσαμε.
- Ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να πάει παντού και σερβίρουμε.
Δείτε ακόμη: Μανιτάρια ογκρατέν με πατάτες
Τρίτη-Ρολάκια κοτόπουλου γεμιστά με ρύζι basmati.
Δείτε τη συνταγή στο:daddy-cool.gr
Τετάρτη- Μπιφτέκια οσπρίων με μαγιονέζα αβοκάντο
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Πέμπτη- Κριθαρακι με κεφτεδακια στην κατσαρολα
Δείτε τη συνταγή στο:cometocook.blogspot
Υλικα
200γρ. μοσχαρισιο κιμα
250γρ. κριθαρακι μετριο
1 ποτηρι χυμο ντοματας
1/4 ποτηριου ελαιολαδο
1 μικρο κρεμμυδι τριμμενο στον τριφτη
1/2 σκελιδα σκορδο λιωμενο
1 λεπτη φετα ψωμι
1 κουτ.γλυκου ζαχαρη
αλατι
πιπερι
ξερο βασιλικο
Εκτελεση
Σε ενα μπωλ βαζουμε τον κιμα,το κρεμμυδι,το σκορδο,αλατι,πιπερι,ξερο βασιλικο και το ψωμι το οποιο το εχουμε βρεξει με νερο,το εχουμε στιψει και το θρυμματισαμε με το χερι.
Ζυμωνουμε καλα να ενωθουν τα υλικα και πλαθουμε μικρα κεφτεδακια.
Σε μια μεγαλη κατσαρολα βαζουμε το ελαιολαδο,το χυμο ντοματας,τη ζαχαρη,αλατι,πιπερι και ξερο βασιλικο σε μετρια φωτια.Βαζουμε μεσα και τα κεφτεδακια και τα βραζουμε για 5 λεπτα γυριζοντας τα και απο την αλλη πλευρα.
Προσθετουμε το κριθαρακι.
Προσθετουμε και 3 ποτηρια ζεστο νερο,αλατιζουμε ξανα και ανακατευουμε.
Βραζουμε σε μετρια φωτια για 15 λεπτα ανακατευοντας συχνα για να μη μας κολλησει.
Μετα τα 15 λεπτα το φαγητο εχει ακομα αρκετο ζουμι.
Κατεβαζουμε απο τη φωτια και το αφηνουμε με κλειστο καπακι για ακομα 10-15 λεπτα να τραβηξει.
Οταν ανοιξουμε την κατσαρολα ανακατευουμε για μια ακομα φορα και το φαγητο ειναι ετοιμο για σερβιρισμα.
Παρασκευή- Σπανάκι με αυγά και φέτα στο φούρνο
Συνταγή από: iefimerida.gr
Υλικά
- 1 σακουλάκι σπανάκι φρέσκο baby
- 2 αυγά
- 150 γραμμάρια φέτα
- Αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε το σπανάκι, αφού πρώτα το πλύνετε καλά
- Προσθέστε 2-3 κουταλιές νερό και αφήστε το να πάρει μια βράση για 3-4 λεπτά, απλά να μαλακώσει
- Πατικώστε το λίγο, να βγάλει τα υγρά
- Σουρώστε το και βγάλτε όσα υγρά μπορείτε
- Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο σε ταψάκι και απλώστε το παντού
- Βάλτε το βρασμένο σπανάκι και ρίξτε δυο αυγά μάτια από πάνω
- Αλάτι και πιπέρι
- Τρίψτε τη φέτα και ρίξτε την παντού από πάνω
- Ψήστε το για 15-18 λεπτά, είναι έτοιμο και πεντανόστιμο
Δείτε ακόμη: Μπιφτέκια κοτόπουλου γεμιστά με παρμεζάνα
Σάββατο-Σολομός με λαχανικά
Συνταγή στο: yiannislucacos
Υλικά:
500 γρ σολομό φιλέτο
2-3 κολοκυθάκια, κομμένα λεπτές φέτες
2-3 καρότα, κομμένα λεπτές φέτες
Μερικά μανιτάρια στρογγυλά
2 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας.
- Κόβουμε το κοτσάνι από τις πιπεριές, τις χαράζουμε κατά μήκος από την μία μεριά, για να αφαιρέσουμε τους σπόρους. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κολοκυθάκια και τα καρότα. Από τα μανιτάρια αφαιρούμε τα κοτσάνια. Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε μια λεκάνη και τα αλατίζουμε.
- Στην συνέχεια αλατίζουμε τον σολομό (κατά προτίμηση με αλάτι Κυθήρων) για περισσότερη νοστιμιά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκρίλ.
- Τοποθετούμε τον σολομό στην μέση ενός ταψιού και γύρω-γύρω βάζουμε τα λαχανικά. Ρίχνουμε 1 ποτήρι κρασιού λάδι και μισό ποτήρι νερού, νερό
- Τοποθετούμε το ταψί στο μέσον του φούρνου.
- Παρακολουθούμε τα λαχανικά και μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, τότε τα γυρίζουμε από την άλλη μεριά. Όχι όμως τον σολομό.
- Όταν τα λαχανικά ψηθούν, τότε θα έχει πάρει χρώμα και ο σολομός. Οπότε το φαγητό μας είναι έτοιμο και το βγάζουμε από τον φούρνο.
Κυριακή- Κοκινιστό με πατάτες τηγανιτές
Δείτε τη συνταγή στο: sidagi.gr
Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για το κοκκινιστό
Κρέας (μοσχαρίσιο ή κατσικίσιο ή χοιρινό)
Κρεμμύδια ξερά 2 ψιλοκομμένα
Σάλτσα ντομάτα από 2 ντομάτες
Αλάτι, κόκκινο πιπέρι
Λάδι
Μάραθο
Για τις πατάτες
Πατάτες
Λάδι
Αλάτι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Τις βάζουμε σε ένα δοχείο με νερό για να μην μαυρίσουν.
Βάζουμε το τηγάνι με το λάδι στην φωτιά για να κάψει. - Όταν κάψει το λάδι, βάζουμε τις πατάτες σε μια πετσέτα βρεμένη και τις αλατίζουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε τις πατάτες στο λάδι και όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε αλάτι και ρίγανη. - Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια μερίδας και το βράζουμε. Μόλις αρχίσει να αφρίζει, αφαιρούμε τον αφρό, κατεβάζουμε λίγο την φωτιά και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο για περίπου 35 – 45 λεπτά. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του κρέατος. Τα ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και το μάραθο. Σιγοβράζουμε μέχρι να «δέσει» η σάλτσα για περίπου 10 λεπτά.
*Εάν η σάλτσα είναι από φρέσκιες ντομάτες θα πρέπει να προσθέσουμε στο φαγητό λίγη ζάχαρη.
Δείτε ακόμη: Ρυζομπιφτέκια με δυόσμο και φέτα
Πίτα Εβδομάδας:
- Κασερόπιτα με σφολιάτα
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Γλυκά Εβδομάδας:
- Πάστα φλώρα με ζύμη cookies και γέμιση νουτέλα
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
- Γλυκό με καραμελωμένα μήλα και κρέμα τυριών
Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τρόφιμο με το μικρόβιο Listeria – Προσοχή μην το καταναλώσετε
- Μενού εβδομάδας από 25/11/2024 ως 01/12/2024 – Νηστεία Χριστουγέννων
- Η Γη της Ελιάς επόμενα επεισόδια Δ’ κύκλος : 59α, 59β, 60α, 60β, 61α
- Ανακαλείται ρόφημα σοκολάτας – Εντοπίστηκαν κομμάτια γυαλιού
- Καρέ μαλλιά: Τα 10 top trends του 2025 για τις πιο fashionable εμφανίσεις